27.12.05, 00:15
Moja prośba jest skierowana w szczególności do studentów UKSW na wydziale
Prawa! Jestem ciekawa ile trzeba zdobyc punktów z poszczególnych przedmiotów
maturalnych żeby się dostać na prawo na UKSW? A moze ktoś ma jakis informator
z tej uczelni? Wogóle chciała bym zgromadzić jak najwiecej iformacji o tej
uczelni i wydziale prawa! A wole aby byly to informacje od osób Uczących sie
własnei tam bo beda one zawsze najbardziej obiektywne! Dlatego prosze o
informacje i o wasze opinie co do tej uczelni!
Obserwuj wątek
    • Gość: reniferek Re: UKSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 12:00
      www.wydzialprawa.edu.pl/forum/
    • Gość: ewa261 Re: UKSW IP: *.chello.pl 28.12.05, 21:33
      Studiuje socjologie na UKSW i pedagogike gdzie indziej.NA UKSW je st strasznei
      trudno jesli chodiz o ilość nauki.Ciężko ale warto.
    • Gość: M. Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:19
      Jak masz znajomego księdza, to dostać się nie będzie trudno, wystarczy złożyć
      papiery, jak się nie dostaniesz, napisać odwołanie i poprosić księdza, żeby
      wykonał odpowiedni telefon... No i miejsce na studiach masz.
      Co do ilości nauki to fakt, jest jej sporo, bo na UKSW wykłada się kosmiczne
      przedmioty, które do niczego przy wykonywaniu zawodu nigdy się nie przydadzą.

Radzę pomyśleć o innej uczelni...
      • very_martini Re: UKSW 29.12.05, 15:49
        > Jak masz znajomego księdza, to dostać się nie będzie trudno, wystarczy złożyć
        > papiery, jak się nie dostaniesz, napisać odwołanie i poprosić księdza, żeby
        > wykonał odpowiedni telefon...

ciekawe ciekawe. kontynuuj.

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
    • Gość: bombelski Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 17:29
      uksw to, pomimo położenia w Warszawie, uczelnia prowincjonalna. Szczerze ja
      odradzam. nie będę tu pisał argumentów bo łatwo znaleźć podobne dyskusje, które
      miały miejsce na tym forum wcześniej.

polecam Ci przejechanie sie na uksw i obejrzenie tej uczelni na własne oczy
      (zarówno części industrialnej na Wójcickiego, jak i tej w lesi na Dewajtis).
      Potem pojedź na UW i zobacz jak tam wszystko wyglada (ludzie, infrastruktura,
      etc.) Wybór będzie chyba oczywisty :)

Studiowanie na uksw będzie miało być może sens za 20 lat, kiedy uczelnia (może)
      wyrobi sobie renomę. Chociaż za bardzo tego nie widzę, bo w tej chwili poziom na
      uksw jest niski (oglednio mówiąc ciężko stąd wylecieć) i nie widzę powodu, dla
      którego miałoby byc lepiej.

PS.
      Jestem studentem uksw, studiowałem też na UW więc mam jako takie porównanie.
      • Gość: halas Re: UKSW IP: *.chello.pl 29.12.05, 22:50
        jedyne co wynika z twojej wypowiedzi, to to ze warto studiowac na uw bo ma ladne budynki :/
        • gdabski Re: UKSW 29.12.05, 23:33
          > jedyne co wynika z twojej wypowiedzi, to to ze warto studiowac na uw bo ma ladne
          > budynki :/

I ludzi ;)

/Gdabski
          • Gość: amy Re: UKSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:53
            czy i ludzie to nie byłabym taka pewna. jestem studentką pierwszego roku i
            ludzi z grupy mamy po prostu przecudownych- rozrywkowi, kontaktowi:D mam
            znajomą na uw, która jak sądzę po jej opowieściach, nie różni się od ludzi od
            siebie z roku- tkwiących przez wiekszość swgo "wolnego" czasu w książkach ("bo
            jutro kolokwium", "bo przecież muszę być lepsza od...").
            dobra, generalizowanie też dobre nie jest, ale powiedzmy że opierałam się o
            konkretny przypadek:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka