Gość: st IP: 212.244.54.* 11.01.06, 20:57 czy warto studiować ten kierunek ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: carolinasc Re: stosunki międzynarodowe IP: 87.207.55.* 11.01.06, 22:02 Czy warto to zalezy od tego, czym sie interesujesz i z czym chcialbys zwiazac swoja przyszlosc. ja studiuje ten kierunek i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: stosunki międzynarodowe IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 12.01.06, 11:23 Jeśli chodzi o znalezienie pracy to nie! Ale kierunek ciekawy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewepad Re: stosunki międzynarodowe 12.01.06, 16:29 warto,jezeli chcesz pracowac w kraju, jezeli za granica (wyjatek UE) - raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
somewhere_tonight Re: stosunki międzynarodowe 12.01.06, 23:10 Nie mogę zgodzić się z tymi, którzy piszą, ze jeśli szukasz pracy za granicą- to ten kierunek odpada. Ludzie po tym kierunku ( między innymi) pracują w organizacjach międzynarodowych, na misjach pokojowych - byłam na jednej z misji i poznałam ludzi po różnych kierunkach- nawet nauczycieli języków obcych, którzy zajmowali się sprawami administracyjnymi, lub " wprowadzaniem" demokracji, kontrolą przebiegu wyborów itp. Zajrzyj na strony OBWE ( OSCE) , NATO i ONZ ( UN) - możliwości są - trzeba tylko się rozejrzeć:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś