Dodaj do ulubionych

STOMATOLOGIA - jak sie przygotowac

22.01.06, 20:04
Mam pytanie do osob, ktore sa studentami tego kierunku, ja obecnie studiuje
politologie, jestem zdecydowana zrezygnowac aby przniesc sie na stomatologie,
zawsze chcialam pojsc w strone medycyny lecz kierunki lekarskie sa "zbyt
ogolne", mam stara mature i chcialabym sprobowac w listopadzie ubiegaac sie o
indeks na AM w Wawie. Jak sie przygotowac do takich egzaminow? Wydaje mi sie,
ze bedzie bardzo ciezko sie tam dostac i pewnie mam racje, ale chce
sprobowac. Wiem ze beda tam egzaminy z FIZYKI a to nie jest moja mocna
strona, tak jak i chemia.. , za to biologie uwielbiam, z jakich dziedzin
fizyki i chemii sa tematy na egzaminach. Prosze poradzcie mi i udzielcie
dobrej rady. Dziekuje! Aha i czy warto pojsc najpierw na studium w tym
kierunku np. technik stomatologii??
Obserwuj wątek
    • Gość: jakema Re: STOMATOLOGIA - jak sie przygotowac IP: *.szczecin.mm.pl 23.01.06, 00:04
      Na wstepie zaznacze, ze nie studiuje stomy, ani nic lekarskiego. Wydaje mi sie,
      ze egzaminy na AM sa na poczatku lipca, a nie w listopadzie. Zawsze warto
      probowac zdawac egzamin. Oczywiscie byloby Ci o niebo latwiej gdybys studiowala
      cos przyrodniczego.. Tymczasem, jesli chcesz byc stomatologiem, to szybciutko
      bierz sie do nauki. Czsu jest malo, a materialu do przerobienia sporo. Moze
      pomysl o jakims kursie.. Co do ksiazek, to podobno Biologia Villego jest dobra.
      Ponadto ksiazki z liceum do biologii,fizyki czy chemii. Jeszcze polecam Zarys
      fizjologii Traczyka ( tzw. maly Traczyk) No i wszelkiej masci testy(te z
      ksiegarni i te z AM z poprzenich lat). Ksiazki do fizyki, czy chemii nie jestem
      w stanie polecic, bo to nie moja dzialka. A jak sie dostaniesz to na wszelki
      wypadek wez u siebie na politologii dziekanke, zebys miala gdzie wrocic, jakby
      ci stoma nie podpasowala. I nie mysl o studium, tylko startuj na AM. Studium
      niewiele Ci da, moze byc poczekalnia, a na to szkoda czasu. Juz lepiej ciagnij
      politologie. Oczywiscie zrobisz jak uwazasz. Zycze powodzenia i cala soba
      kibicuje!!!!!
      • Gość: miss_steinbach Re: STOMATOLOGIA - jak sie przygotowac IP: *.orange.pl 23.01.06, 18:50
        Jakema - serdecznie Ci dziekuję za pomoc!! :)
        • jakema Re: STOMATOLOGIA - jak sie przygotowac 24.01.06, 23:39
          nie ma za co!!! Ciesze sie, ze moglam jakos Ci pomoc. Ja nie mam odwagi
          startowac na lekarski, a teraz, bedac na 3 roku, juz mi szkoda tego czasu...
          • Gość: miss_steinbach Re: STOMATOLOGIA - jak sie przygotowac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:28
            a co studiujesz jakema???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka