Dodaj do ulubionych

Typy Szkół - Mój Ranking

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:13
Nr 1 to UJ, UAM, UW i PW,PP,PG - oczywiście dzienne - tu idą Najlepsi z
najlepszych - Geniusze
Nr 2 to inne Uniwersytety i Politechniki - dzienne - tu idą także ludzie
inteligentni i na poziomie
Nr 3 Najlepsze Szkoły Prywatne i PWSZ - Masówka - typowi przeciętniacy
którym nie udało sie dostać na te powyżej. Ewentualnie można tu zaliczyć
wieczorowe na wszelakich Szkołach Państwowych
Nr 4 Zaoczne (gdzie 2 tygodnie robisz w 2 dni) i Szkółki Prywatne które
przyjmą wszystko co sie rusza - Bevery hills - Bogaci rodzice a w główkach
pusto..

Szkoły Medyczne których tu nie uwzględniłem zaliczają sie do Nr 1.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Typy Szkół - Mój Ranking 15.02.06, 11:17
      > Nr 1 to UJ, UAM, UW i PW,PP,PG - oczywiście dzienne - tu idą Najlepsi z
      > najlepszych - Geniusze

tu się nie zgodzę, jestem na jednej z tych uczelni i ludzie, którzy mnie
      otaczają, z geniuszami mają tyle wspólnego, co ja z linią kolejową na Kamczatce.
      Ja zresztą również nie zaliczam się do ultra mega wybitnych.

16%VOL
      22%VAT

-
      takie tam... forum homeopatia
    • very_martini Re: Typy Szkół - Mój Ranking 15.02.06, 11:19
      A poza tym nieśmiało pragnę zauważyć, że jakiś mało zorientowany jesteś.
      Studenci studiów wieczorowych - np. na uw - od dziennych różnią się tylko tym,
      że płacą za studia. program zajęć jest taki sam, wykładowcy ci sami, a wybór
      godziny zajęć zależy od studenta i tyle:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • tocqueville Re: Typy Szkół - Mój Ranking 15.02.06, 11:32
      "Najlepsi z najlepszych - Geniusze"

Proszę zdefiniować pojęcie "geniusz" :)
      • Gość: marcy Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: *.zvid.net 15.02.06, 11:35
        o ile sie nie mysle P Slaska jest nieco lepsza niz PP czy PG
        na dowod www.polsl.pl/alma.mater/ogolne/rankingi.html
        • Gość: Andersena Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:42
          > o ile sie nie mysle P Slaska jest nieco lepsza niz PP czy PG
          > na dowod www.polsl.pl/alma.mater/ogolne/rankingi.html

a prywatna wyższa szkoła psychologii społecznej na pewno jest lepsza niż
          zamiejscowy wydział państwowego uniwersytetu w pipidówku dolnym
          • Gość: C4 Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 12:38
            RAnkingii, rankingi. Chcecie porządy ranking to znajdzcie osobe która bedzie
            przez całe swoje życie zmieniać uczelnie. Będzie odwiedzać uczelnie państwowe i
            niepaństwowe, spędzi w każdej conajmniej dwa lata. Wtedy pod koniec swojej
            wędrówki powie wam jaki jest ranking aby było bardziej sprawiedliwie to niech
            bedzie 5 takich nieznajacych się osób co tak będą postępować. Potem pozbierajcie
            ich opinie. A jeszcze jeden szczegół każda osoba musiała by być wybitnie
            uzdolniona i lubić każdy kierunek. Po co tworzycie rankingi te z gazet wam nie
            wystarczają chcecie się dowartościować? Docenić, że ktoś wasza uczelnie wynosi
            na piedestał??
            A tu drobne wyjaśnienie:
            pl.wikipedia.org/wiki/Geniusz
            Pozatym, jeślli popatrzymy na sylwetki sławnych którym można przypiać słowo
            geniusz to są one bardzo dziwne. Niech założyciel tematu poczyta biografie
            matematyków, filozofów, fizyków, informatyków a zobaczy, że prawdziwy geniusz
            nieraz może byc przekleństwem a nie powodem do dumy.( chodzi mi tu głównie o
            życie towarzyskie, rodzine, dzieci, i swoje problemy)
            No i jeszcze na koniec można dodać, że większosć wielkich umysłów to
            indywidualiści, a takie osoby bardzo często uczą się tego co ich interesuje i
            zdarza się, że część z nich wcale nie ma tak pięknych ocen.
    • Gość: Martynka Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: *.lama.pl 15.02.06, 14:10
      wow, x na forum studia powiedzial mi niebezposrednio, ze jestem Najlapszą z
      Najlepszych - Geniuszem :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: gienio Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: *.astral.lodz.pl 15.02.06, 14:37
        Jak zwykle ranking z dupy wziety .Szkol o roznym profilu nie porownuje sie,co
        najwyzej mozna porownac np. wydzial ekonomiczny do jakiejs AE.Jak chcesz mi
        udowodnic ze mechanika na PG jest lepsza od sojologii na UŁ?? Czekam na
        satysfakcjonujaca odpowiedz w innym przypadku rozpowiem ziomkom o twojej
        glupocie ( LOOOOOOOOL)
        • Gość: zły Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: 87.207.198.* 15.02.06, 14:47
          przecież nie będzie ci wypisywał nikt wydziałów tlyko ogólnie uczelnię :P - nie
          mamy co robić, ale nie aż tak..... :D
          • Gość: siepacz Re: UAM do pięt nie dorasta UWowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:51
            marna prowokacja!
          • Gość: gienio Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: *.astral.lodz.pl 15.02.06, 16:28
            No to sie nie zabieraj za robienie rankingow .Uwazam ze jak sie cos robi to
            porzadnie albo wcale.
    • Gość: y Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:42
      Gosc Ameryke odkryl. Taki ranking, jak klasyfikacja zwierzat na: ssaki i nie ssaki.
      • Gość: ;> Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:15
        > Gosc Ameryke odkryl. Taki ranking, jak klasyfikacja zwierzat na: ssaki i nie
        ss
        > aki.
        Łoł nowy Darwin się nam objawił!
    • Gość: niepodpisana Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:46
      spadaj gościu z tym swoim rankingiem
    • Gość: x Re: Typy Szkół - Mój Ranking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:43
      Przepraszam Bardzo wszystkich tych których mój post ,,dotchnął"
      Nudziło mi się.. i Chciałem celowo sprowokować ludzi do dyskucji.
      Oczywiście Ci którzy mnie krytykują mają racje.
      Wszelakie rankingi są bez sensu -> jeżeli ktoś będzie pracował mocno na
      nawet ,,potencjalnie" słabszej uczelni to ma szanse na sukces. Po za tym w
      życiu nie ma reguł! Ludzie po Zaocznych, Prywatnych mogą dostać prace równie
      dobrze jak może ją dostać absolwent Uczelni Państwowych. Fakt że ukończenie UJ
      zwiększa prawdopodobieństwo znalezienia pracy.. ale w 100% nikt nie może jej
      zagwarantowac. Prosze aby wreszcie skończyć z podziałami. Jeżeli ktoś musi
      studiować wieczorowo/zaocznie to powinniśmy go chwalić bo połączenie pracy ze
      studiami jest niezwykle cieżkie. Podkreślam jeszcze raz że wszelkie rankingi
      nie mają sensu bo bardzo dużo zależy od człowieka. Jeżeli ktoś będzie sie
      starał (uczył i inwestował w siebie) to bez względu na szkołe przy odrobinie
      szczęścia ma szanse na dobrą prace. W dodatku co niektórzy zauważyli
      Beznadziejne uczelnie prywatne szerzą złe imie tych bardzo dobrych.
      Jeszcze raz przepraszam i cieszmy się że możemy studiować (w wielu krajach to
      nie możliwe) a nie przekamarzajmy się bo to do niczego nie prowadzi:) lepiej
      przeczytać dobrą ksiązke..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka