Dodaj do ulubionych

dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowiadam

IP: 87.207.198.* 17.02.06, 18:19
Z uwagi na to, że dużo osób dziwi się, że po ukończeniu swego bardzo dobrego
liceum zajmującego w rankingach czołowe miejsca poszedłem na uczelnię
prywatną odpowiadam PO RAZ KOLEJNY !
Dlaczego wybrałem prywatną uczelnię w Warszawie:
1. Bo to moim zdaniem najlepsza uczelnia informatyczna z najbliższych memu
miejscu zamieszkania (mieszkam na podlasiu)- lepsza moim zdaniem od UW, który
kształci tylko dobrych programistów i nic więcej (a w przyszłości planuje
wybrać inną specjalność niż programista) i biorąc pod uwagę jej dynamiczny
rozwój za rok lepsza od PW
2. Bo w rankingu Wprost - najlepszym rankingu, który nie bierze pod uwagę
PRESTIŻU UCZELNI - bo przecież nie od prestiżu uczelni zależą moje
umiejętności tylko od jakości przekazywanej wiedzy zajmuje bardzo wysoką
pozycję mimo, że tytuł "najlepsze uczelnie - nowoczesne technologie" obejmuje
nie tylko informe ale także, np. elektronike a mimo, że moja prywatna
uczelnia kształci tylko informatyków to tymbardziej zasługuje na uznanie, bo
mimo, że nie kształci specjalistów z elektroniki to jednak zrównała się już w
rankingu z PW szkoly.wprost.pl/?e=13&c=21
3. Bo studiuje bez żadnych okienek zwykle do 14.00, jak narazie w 1.
semestrze najpóźniej miałem do 16.00 w jeden dzień w tygodniu a studenci
państwowi mają pełno okienek także czesto wracają do domu po 20.00 mimo że
mają studia dzienne
4. Bo mamy super sprzęt komputerowy
5. Bo mam najlepszych z najlepszych wykładowców z UW i PW, a w miarę upływu
kolejnych lat studiów coraz więcej wykładowców z Polskiej Akademii Nauk - z
Instytutu badań systemowych, którzy wykładają tylko na mojej prywatnej uczelni
6. Bo mamy najlepszych nauczycieli języka angielskiego (którzy nie wykładają
na UW ani na PW tylko na uczelniach prywatnych - bo tu im więcej płacą) -
mówią tak dobrze po angielsku jak brytyjczycy - mają nawet odpowiedni akcent -
część z nich studiowała zresztą w Wielkiej Brytanii
7. Bo prawie wszystko co dotyczy mojej uczelni mogę załatwić za pomocą
Internetu - mamy UBI - każdy ze studentów i wykładowców ma na UBI założone
włąsne konto meilowe - można SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z KAŻDYM, ABSOLUTNIE KAŻDYM
WYKŁADOWCĄ za pomocą UBI, na UBI mam plan zajęć, na ubi mam MATERIAŁY
DYDAKTYCZNE, na ubi przychodzą wyniki egzaminów, dokumenty i wiele innych
rzeczy
8. Bo tu uczelnia zapewni mi w przyszłości praktyki
9. Bo tu będę mógł zdobyć tytuł inżyniera a nie jakiegoś licenciata a później
magistra - tu mogę nawet zrobić tytuł doktora (jest to jedna z nielicznych
uczelni prywatnych gdzie gdybym chciał mógłbym zrobić nawet tytuł doktora)
10. Bo wystarczy, że złożę wniosek na uczelni o dostęp do oprogramowania
uczelnianego a będę mógł ściągnąć za darmo windowsa, offica i całe mnóstwo
innych programów zupełnie za darmo
11. Bo mogę zrobić tu dodatkowo kurs CISCO
12. i z innych powodów, ale nie chce mi się już pisać
TAKŻE PRZESTAŃCIE SIĘ PYTAĆ DLACZEGO WYBRAŁEM PRYWATNĄ UCZELNIĘ A NIE
PAŃSTWOWĄ !!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: dede Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.02.06, 18:22
      ołł jestem boski, zapomniałes dodac:p
      co tam uczelnia prywatna czy panstwowa, pochwal sie jak zaczniesz dzieki tej
      nauce zarabiac kokosy bo to ze tam studiujesz nic jeszcze nie znaczy:p
      • Gość: zły ja się nie chwale IP: 87.207.198.* 17.02.06, 18:24
        ja się nie chwale, ale mam po prostu dość pytań w stylu "dlaczego studiujesz na
        uczelni prywatnej a nie państwowej?" !!!!!!!
        • Gość: dede Re: ja się nie chwale IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.02.06, 18:26
          nie? a brzmi jakbys sie chwalił
          • r.richelieu Re: ja się nie chwale 17.02.06, 18:27
            mało tego, żeby się pokazać, a ludzie o nim nie zapomnieli musiał założyć aż
            nowy wątek chociaż pytanie zadane było w tym idiotycznym wątku o malowaniu się
            • bugsior Re: ja się nie chwale 17.02.06, 18:38
              ludzie, co wam?
              napisal wyczerpujaco i przekonywujaco dlaczego ktos moze wolec uczelnie prywatna i isc tam nie tylko
              dlatego ze sie nie dostal na panstwowa.

gdzie tutaj chwalenie sie? rozumiem, ze go juz szlag trafia jak ludzie tylko krytykuja prywatne szkoly
              bez wzgledu na to jakie to szkoly sa.

wydaje mi sie ze niektorym na uczelniach panstwowych sie troche w glowach poprzewracalo poprzez
              sam fakt ze to 'panstwowe'.
              • r.richelieu Re: ja się nie chwale 17.02.06, 18:45
                Napisał wyczerpująco i bardzo ładnie, ale wszystkim, a nie temu kto się pytał.
                Zły jest wystarczająco dobrze znany na forum aby nie musiał zakładać
                popularyzatorskich wątków na swój temat.
                • bugsior Re: ja się nie chwale 17.02.06, 19:12
                  a czy to trzeba miec postawione pytanie zeby cos napisac?

wystarczy, ze w innych watkach glupie pytanie 'dlaczego debilu studiujesz na prywatnej uczelni kiedy
                  mozesz na panstwowej?' dosc czestgo powraca, daje to dobry powod do rozpoczecia nowego watku.
                  • Gość: Richelieu* Re: ja się nie chwale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:55
                    Zły pisał o tym już wiele razy, napisał po raz kolejny. Nie byłoby tych pytań
                    gdyby sam Zły nie mówił tyle o WITcie. Pytania "dlaczego nie w państowej" są
                    więc reakcją na notoryczne hołubienie swojej szkoły. Zauważ, że nikt z
                    państowej nie reklamuje swojej szkoły, ba, nawet ci z prywatnych milczą, poza
                    przypadkiem wsse.
                    • Gość: zły Re: ja się nie chwale IP: 87.207.198.* 17.02.06, 21:01
                      a co mam ukrywać, że studiuje na tej uczelni prywatnej - zauważ, że staram się
                      nie wymieniać jej nazwy żaby mi potem nie zarzucano reklamy
    • bugsior Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia 17.02.06, 18:35
      zly, za duzo sie przejmujesz. oczywiscie ze sa znakomite prywatne uczelnie. znam kilka osob, ktore
      rowniez swiadomie je wybraja chociaz mogli studiowac na najlepszych panstwowych.

szkoda twoich nerwow.
    • Gość: A CO MNIE TO???? Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:36
      A PO KIEGO WAFLA MI O TYM PISZESZ?? CO MNIE TO INTERESUJE????? :/
      • Gość: z. Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:39
        No wlaśnie po co o tym piszesz? wybraleś sobie uczelnię i kierunek ,jesteś
        zadowolony i dobrze .
    • Gość: lee Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:38
      teraz powinnam zadać sobie pytanie czemu w takim razie istnieją jeszcze uczelnie
      państwowe jak prywatne są takie szałowe ( nie mówię ze wszystkie)
      a kto Ci płaci za uczelnię jak mozna spytać?:)
      Rodzice?:)
      • bugsior Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia 17.02.06, 18:40
        a kto tuaj mowi ze wszystkie uczelnei prywatne sa szalowe????

sa dobre i beznadziejne szolki zarowno panstwowe jak i prywatne. ot cala filozofia. a debilem jest ten
        ktory uwaza ze panstwowa z definicji jest lepsza.
        • Gość: zły Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: 87.207.198.* 17.02.06, 18:42
          kto płaci za moje studia? bank..... kredycik studencki, bo moich rodziców nie
          byłoby stać a co myślałaś? że jestem bogacz?
        • Gość: debil Państwowa jest z definicji lepsza:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:55
      • mistrz_patelni Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia 17.02.06, 18:44
        Jak dla mnie koles jest juz zdesperowany.

Poziomem tej szkolki do UW czy innych uczelni nie mozna porownywac.
        Owszem jest to dobra szkola jak na uczelnie prywatne, ale w porownaniu z
        informatycznymi gigantami przegrywa z kretesem.

Ponadto takie standardy jak microsoft alliance, biuro karier czy inne rzeczy to
        nic nowego.

Koles jest chce podbudowac sie na duchu to normalne.
        Najpierw gadal glupoty, ze u niego jest sama praktyka, obecnie jak pisal, caly
        czs siedzi w matematyce, a programowanie ma pozniej.
        Teraz pisze, ze na UW ucza tylko programowania, a jak za rob bedzie sie uczyl
        tylko programowania, to znow znajdzie znowu jakas wymowke i inny problem.

Ranking wprost mozna potluc o kant tylka, poniewaz UJ wg. tego rankingu jest
        ponizej jakiejs PWSZ, a przeciez infa tam wymiata na wszystkie strony i jest
        chyba najlepsza w Malopolce i ponoc na swiecie.

Tak wiec koles: wiecej czynow, mniej gadania, bo narazie na tym forum slyniesz
        tylko z:

- chwalenia swojej uczelni (merketing)
        - i zadnej konkretnej , praktycznej wiedzy, ktora studenci UW posiadaja

WIECEJ POKORY CHLOPIe !
        • Gość: dede Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.02.06, 22:14
          mistrz patelni! brawo!
    • Gość: ekonom Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.135.1511I-CUD12K-01.ish.de 17.02.06, 18:40
      ale od zalatwiania praktyk to chyba nie jest uczelnia ale wlasna inicjatywa!
      • bugsior Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia 17.02.06, 18:42
        nie do konca. szkoly prywatne wiem ze maja w polsce cos takiego co w stanahc jest na porzadku
        dziennym, czyli 'career services'. i tam pomagaja ci szukac praktyk, pomagaja z aplikacja, z cv,
        udzielaja rad. slowem przygotowuja cie do zycia poza uczelnia i transformacja w swiat zawodowy.
        • Gość: Kinia Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:47
          Człowieku opanuj się..... desperacie... jak amsz jakieś żale do siebie to
          schowaj je pod poduszkę a nie tłumacz się dlaczego wybrałes taka a nie taką co
          to kogo do cho.lery obchodzi?
          Idx się wyżalić mamie, albo kolezankom co się nie malują.
          • bugsior Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia 17.02.06, 19:01
            ???

hehe, ja pisze o biurach career services a ty o kosmitach. wdech, wydech, wdech, wydech.

niestety jest to prawda ze ludzie na forum w dosc demagogiczny sposob krytykuja wszelkie uczelnie
            prywatne. dobrze jest zrozumiec, jak niektorzy swiadomie, a nie dlatego ze na nic lepszego nie mogli
            sie dostac, decyduja sie na studia prywatne.

i latwo mozna dostrzec wiele zalet niektorych szkol prywatnych.

lepiej mi wytlumacz po co tak wiele osob od razu dyskredytuje uczlnie prywatne jako te dla kretynow i
            nieukow?
    • alex_koz zly! 17.02.06, 18:48
      a mi sie akurat podoba twoja wypowiedz bo pozwala mi wierzyc, ze sa juz w
      Polsce - niestety prywatne - uczelnie ktore nie tylko nauczaja, ale i pomagaja
      studentom/absolwentom w takich dziedzinach jak szukanie pracy i praktyk, dostep
      do sprzetu komputerowego i najlpszego oprogramowanie etc.

i pewnie administracja i kadra przemila, a nie jak w panstwowych ze laske robia
      ze pracuja;)
      • lol_niezly Coz... jak zawsze sie wtrace ;) 17.02.06, 18:51
        Ja tam nic nie mowie, ale biuro karier, cisco, wszystko zalatwiane przez
        internet, materialy dydaktyczne w sieci, oprogramowanie to standard.

To jakbys mowil ,ze Moj dom, ma sciany, sufit i podlego.
        Kazdy ma ;)

Ponaddto nie rozumiem jednej rzeczy.
        Skoro na UW "ucza programowania", wykladowcow macie tych samych -> was tez ucza
        tylko programowania.

Jesli tak nie jest to zalozenie bylo bledne ( dowod przez sprzecznosc ) i tym
        samym na uw nie ucza tylko programowania :D

Pozdro ;)
        • Gość: zły Re: Coz... jak zawsze sie wtrace ;) IP: 87.207.198.* 17.02.06, 19:04
          uczą programowania i wszystkich dziedzin matematyki - a dziedzin matmy jest
          dużo więc nie tylko programowania
          • lol_niezly Re: Coz... jak zawsze sie wtrace ;) 17.02.06, 19:07
            No z ta matma to tak na dwa razy, bo matma jest tylko na pierwszym roku, i na
            drugim 1 przedmiot - metody numeryczne.

I potem juz na wlasne zyczenie, nie musisz miec z matma (tzn. przedmiotem
            matematycznym) nic wspolnego :]
        • Gość: zły Re: Coz... jak zawsze sie wtrace ;) IP: 87.207.198.* 17.02.06, 19:21
          a co do:
          "Ja tam nic nie mowie, ale biuro karier, cisco, wszystko zalatwiane przez
          internet, materialy dydaktyczne w sieci, oprogramowanie to standard."
          na polskich uczelniach państwowych te rzeczy to żadkość - takie rzeczy
          występują tylko na najlepszych uczelniach
          • alex_koz Re: Coz... jak zawsze sie wtrace ;) 17.02.06, 19:25
            na panstwowych najczesciej:
            biuro karier istnieje tylko ofert w Nim brak,
            internet: uczelnia ma swoja strone www, uaktualniana raz na miesiac
            materialy w sieci: patrz j.w.
            oprogramowanie: o oprogramowaniu mozna marzyc skoro nawet dostepu do netu i
            komputera na uczelni to rarytas...

ech
            • paul_ina Re: Coz... jak zawsze sie wtrace ;) 18.02.06, 01:10
              Hej,
              polecam:
              www.biurokarier.uw.edu.pl
              Ofert jest tyle, że się wylewają.
      • bugsior Re: zly! 17.02.06, 19:02
        dokladnie!

i tyle napisal, dobrze ze szkoly prywatne zaczynaja konkurowac z sukcesami z panstwowymi. to zmusi
        te panstwowe rowniez do poprawienia swojej ofery dla studentow.
        • Gość: zły dzięki bugsior IP: 87.207.198.* 17.02.06, 19:06
          dzięki bugsior :P
          A ci co pytają i po co to piszę? odpowiadam jak nauczycie sie czytać to
          zobaczycie, że wcześniej napisałem, że pisze to bo dużo osób mnie się o to pyta
          dlaczego wybrałem uczelnię prywatną.
    • Gość: ryss Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:37
      13. Bo nie dostalem sie na dzienne w panstwoej uczelni ;)
      • Gość: zły Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: 87.207.198.* 17.02.06, 19:45
        już w innych wątkach pisałem "ryss", że składałem papiery tylko na 1. uczelnię -
        uczelnię prywatną
        • Gość: gienio Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.astral.lodz.pl 17.02.06, 20:44
          o kurcze to moj wydzial jest super bo mozna zrobic certa microszitu a poza tym mam
          wire-less neta :D Poza tym zalatwia praktyki w Z.E.T.O a tm mozna zrobic certa
          CISCO,Novela i inny szit.Kurcze niby ekonomiczny a jaki informatyczny ten moj
          wydzial :D
          • Gość: <> Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 01:37
            No i panie w dziekanacie calkiem spoko;)
      • Gość: poprawiam ryss'a numer 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:59
        13. Bo miałem słabe wyniki i wiedziałem, że nie dostane się na państwową
        • Gość: lysy Re: numer 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:23
          ale macie problem...hehe...jeden poszedl tu drugi tam ..a trzeci nigdzie bo mu
          sie nei chcialo..
          • Gość: HellHax Re: numer 13 IP: *.ghnet.pl 17.02.06, 23:41
            > ale macie problem...hehe...jeden poszedl tu drugi tam ..a trzeci nigdzie bo mu
            > sie nei chcialo..

LOL
            • Gość: zły Re: numer 13 IP: 87.207.198.* 18.02.06, 04:44
              "poprawiam ryss'a" napisał: "BO MIAŁEŚ SŁABE WYNIKI I WIEDZIAŁEŚ, ŻE SIĘ NIE
              DOSTANIESZ" - "poprawiam ryss'a" jesteś debilem - miałem dobre wyniki z matury
              z matmy - zawsze musicie się do czegoś przyczepić, łapać za słówka? No dalej -
              bawimy się dalej - łapcie mnie za słowa bo tylko to umiecie robić
    • paul_ina Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia 18.02.06, 01:13
      Dobrze, bardzo ładnie. A teraz napisz, co Ci jest - czy bardzo boli - czy tłumaczenie samemu sobie pomaga?
    • Gość: pw-owiec :) Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.covernet.pl 18.02.06, 02:53
      PRZEKONAŁEŚ WSZYSTKICH
      JESTEŚ BOSKI ŻE WYBRAŁEŚ PRYWATNĄ UCZELNIE
      PO PROSTU GENIUSZ
      ZADOWOLONY??
      • Gość: zły KONIEC DYSKUSJI !!!! IP: 87.207.198.* 18.02.06, 04:49
        nie odpowiadam już więcej na wasze idiotyczne pytania i łapanie mnie za słowa -
        nawet nie umiecie czytać ze zrozumieniem dlaczego powstał ten wątek - koniec -
        chrzańcie się aroganckie chamy - mam was już dość - wyjaśniłem wszystkim
        dlaczego wybrałem prywatną uczelnię więc kończę w tym wątku dyskusję z wami,
        która i tak do niczego nie prowadzi !!!
      • Gość: Arek Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:42
        I JESZCZE NIE MUSIALAM ZDAWAC EGZAMINU NA 1 MIEJSCE 4-10 KANDYDATOW
        TAKA JESTEM WSPANIALA I NAJLADNIEJSZE MAM UBRANIE
        jA JESTEM PRZEKONANY I NASTEPNY NOBEL DLA POLSKI
        • Gość: Nobel???? Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.kablowka.waw.pl 18.02.06, 21:57
          A kiedy polak z Polski (a nie np. pracujący we Francji czy USA)dostał nobla z
          nauk ścisłych? Bo ja sobie nie przypominam. Skłodowska wyemigrowałą z Polski po
          gimnazjum i resztę nauki pobierała we Francji.
    • Gość: secret winny się tułmaczy IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 11:30
      WINNY SIĘ zawsze TUŁMACZY
      • r.richelieu Re: winny się tułmaczy 18.02.06, 11:43
        to określenie jest jednym z najbardziej niedorzecznych w polszczyźnie
        • Gość: m3lm4k Re: winny się tułmaczy IP: *.opticom.pl 18.02.06, 14:09
          zgadzam sie , bo mam dodatkowo z nim nie za ciekawe wspomnienia hehe :)
          • Gość: m3lm4k Re: winny się tułmaczy IP: *.opticom.pl 18.02.06, 14:12
            i jeszcze, co do calego watku:

"2. Bo w rankingu Wprost - najlepszym rankingu, który nie bierze pod uwagę
            PRESTIŻU UCZELNI - bo przecież nie od prestiżu uczelni zależą moje
            umiejętności"

Ciekawe czy podczas rekrutacji do przyszlej pracy, bo wydaje mi sie, ze kiedys
            bedziesz sie o nia ubiegal, to jednak biorac CV i wybierajac osoby do rozmowy
            osoba za to odpowiedzialna mimo wszystko jednak raczej patrzy na prestiz, czyz
            nie ?
    • Gość: Prywatna Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 14:54
      Tak, tak, zajebista uczelnia. Te same, jeśli nie lepsze umiejętności masz po państwowej. Napisałeś, że nia masz za dużo kasy. Więc skoro miałeś takie zajebiste wyniki z matmy, to dla mnie jest nie do pomyślenia, że mając do wyboru świetną szkłę niepłatną np PW, wybrałeś 400PLN miesięcznie za to samo... Głównie o to chodzi, własnie dlatego prywatne sądla mnie gorsze. Skoro nie muszę, nie będę płacił za coś, co mogę mieć za darmo... Inna sprawa, że jeszcze długo będzie tak, że choćbyś nie wiem jak świetny był, zawsze będziesz na prywatnej studiował w towarzystwie studentów "za kasę", którzy na państwowej nie mieli szans przedrzeć się przez sito. Dlatego wybacz, ale Z informatyką na WAT, PW czy UW, to sromotnie przegrywasz :]
    • Gość: przepraszam Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:14
      skarbie jakie ty musiales miec trudne dziecinstwo a i wczesna mlodosc pewnie
      tez... kto i w jaki sposob cie skrzywdzil tak, ze teraz musisz dowartosciowywac
      sie na forum , chwalic swymi ocenami, wspanialym LO, swietojebliwa dyrektorka,
      cudna szkola wyzsza... ?? wiesz, czlowiek, ktory akceptuje siebie jest w stanie
      zaakceptowac rowniez innych..taka mala korelacja. jak dla mnie jestes
      zapyzialym, zadufanym w sobie bubkiem z przeogromnymi kompleksami. smiem nawet
      twierdzic ze w rozwoju emocjonalnym zatrzymales sie na poziomie czterolatka :
      jak ci kaza srac na srodku szkoly to nasrasz bo tak kazala "kochana pani
      dyrektor" a co najlepsze bedziesz sie chwalil swoim wyczynem bo " zozia z 2a to
      nie lubi robakow a ja zjadlem az 5 i w ogle jestem cudowny ". obudz sie!!
      troche samokrytyki... btw- musisz byc bardzo slaby psychicznie jesli pozwalasz
      robic sobie takie pranie mozgu.
      pomijam kluczowy watek. kazdy ma parwo do swych przekonan , w koncu
      jestesmy tolerancyjni. pomimo tego nie moge , po prostu krew mnie zalewa jak
      czytam jaki to nasz zly jest wspanialy itp. podejrzewam ze jak wraca z zajec to
      mamunia podaje mu cieply obiadek a wieczorem zasypuje pupcie pudrem co by mu
      sie w nocy nie odparzyla. pozdarwiam

ps- placzesz sie dziecinko- raz piszesz ze nie jestes dyslektykiem, a w innym
      poscie na zarzuty o robieniu bledow ort. :"mam dysLEKCJE" hihi :)
      • Gość: zły do kretynki o ksywie "przepraszam" IP: *.chello.pl 18.02.06, 15:24
        Miałem nie odpowiadać już na idiotyczne posty w tym wątku niektórych studentów
        uczelni państwowych, ale muszę zrobić wyjątek odnośnie kłamstwa osoby o
        ksywie "przepraszam" już pomijam większą część głupot, które napisałaś i
        odnosze się do tego:
        " ps- placzesz sie dziecinko- raz piszesz ze nie jestes dyslektykiem, a w innym
        > poscie na zarzuty o robieniu bledow ort. :"mam dysLEKCJE" hihi :) "
        SORY ZA NIECENZURALNE SŁOWA, ALE MUSZĘ ICH UŻYĆ:
        TY SKOŃCZONA IDIOTKO, TY PACANIE GŁUPI NIGDZIE, ABSOLUTNIE NIGDZIE NIE
        NAPISAŁEM, ŻE MAM "DYSLEKCJE" - JESTEŚ ZEREM, JESTEŚ GŁĄBEM, ŻE POSUWASZ SIĘ DO
        KŁAMSTW - PODAJ MI POSTA W KTÓRYM TO NIBY NAPISAŁEM, ŻE MAM "DYSLEKCJE" - NAWET
        TAKIEGO SŁOWA NIE UŻYŁEM - POWINNAŚ MNIE PRZEPROSIĆ JEŚLI MASZ HONOR
        • Gość: zły DAWAJ TEGO POSTA WIEDŹMO IP: *.chello.pl 18.02.06, 15:37
          DAWAJ POSTA W KTÓRYM UŻYŁEM SFORMUŁOWANIA "dyslekcja" (jak to niby mnie
          zacytowałaś), NO CZEKAM
          TO NA PAŃSTWOWYCH UCZELNIACH TAKICH KŁAMSTW WAS UCZĄ? A MOŻE CHCESZ SIĘ
          DOWARTOŚCIOWAĆ? TY GÓWNIARO ZASRANA - CO TY MEDYCYNE STUDIUJESZ, ŻE TAK
          KŁAMIESZ? JAK MASZ ODROBINE HONORU TO PRZYZNAJ SIĘ DO BŁĘDU I PRZEPROŚ -
          RODZICE NIE NAUCZYLI PRZEPRASZAĆ? SZKOŁY NIE NAUCZYŁY PRZEPRASZAĆ? KOŚCIÓŁ NIE
          NAUCZYŁ PRZEPRASZAĆ? TO PO GROMA JASNEGO UŻYWASZ TAKIEJ IDIOTYCZNEJ
          KSYWY "PRZEPRASZAM" ?
          • Gość: anka Re: DAWAJ TEGO POSTA WIEDŹMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:59
            pff... i o co wy sie tak klocicie?? wezcie wyluzujcie... kazdy chodzi do takiej
            szkoly jaka wybral i to jego sprawa.. a czy byl to dobry wybor okaze sie za
            pare lat..
        • anieczkapoleczka Re: do kolesia o ksywce zły 18.02.06, 16:57
          To w twoim genialnym liceum nie wybili ci z głowy takiego słownictwa? Poza tym nie denerwuj się tak, nie krzycz. Nikt tutaj głuchy nie jest.

ps. Z ilu komputerów korzystasz pisząc na forum? Z dwóch?
          • Gość: zły Re: do anieczkapoleczka IP: *.chello.pl 18.02.06, 17:02
            następna idiotka o ksywie anieczkapoleczka - czemu się do mnie przyczepiasz -
            to nie ja kłamię - więc dlaczego krytykujesz mnie a nie tą "przepraszam" ? w
            moim liceum nauczyli mnie przepraszać za popełniony błąd, was jak widać nikt
            tego nie nauczył, a słownictwo jest bardzo delikatne jak na kłamstwa
            tamtej "przepraszam" - będę krzyczał, bo nie może być przyzwolenia na kłamstwo,
            z ilu kompów korzystam pisząc na forum? z jednego
            • Gość: aaa zły! do nauki! IP: *.man.busko.pl 18.02.06, 17:04
              zly odejdz od tego kompa i zacznij sie uczyc :P no chyba ze w twojej szkole
              wystarczy placic <lol>
              • Gość: zły Re: zły! do nauki! IP: *.chello.pl 18.02.06, 17:07
                jakbyś czytał wszystkie moje posty to wiedziałbyś że od piątku (wczoraj) do
                niedzieli (jutro) mam ferie - a w poniedziałęk 2. semestr
                • Gość: aaa ad rem IP: *.man.busko.pl 18.02.06, 17:14
                  mam kumpla studiujacego na b wysoko ocenianej w rankingach PJWSTK i widze jak
                  wyglada nauka na prywatnych uczelniach :) fakt - jesli chcesz, to akurat ta
                  szkola zapewni Ci wszystko ale jesli nic ci sie nie chce - placisz i chodzisz :]
                  jesli PJWSTK jest w czolowce rankingów to wole nie myslec jak jest nizeej..
                  • Gość: zły Re: ad rem IP: *.chello.pl 18.02.06, 17:20
                    pjwstk to badziewie W PORÓWNANIU do wit- podkreślałem zresztą, że rankingi
                    perspektyw, polityki i rzeczypospolitej są badziewne - nie wiem w ogóle na
                    jakiej podstawie pjwstk jest w nich na wyższej pozycji niż wit - rzeczywiście
                    na pjwstk (choć studenci pjwstk są cenionymi informatykami) mają mało roboty w
                    porównaniu do studentów wit - na pjwstk trzeba też bardzo się postarać żeby
                    wylecieć - na 2. roku liceum nawet brałem pod uwagę pjwstk ale ostatecznie
                    zniechęciły mnie opinie studentów i olbrzymie czesne
                    • Gość: gung_ho Re: ad rem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:23
                      Co to jest "wit"?
                    • Gość: aaa Re: ad rem IP: *.man.busko.pl 18.02.06, 17:24
                      no chyba ze tak.. nie wiem jak jest na WIT ale PJWSTK.. kpina.. (podobna opinie
                      mam o Łazarskim ale to juz z trzeciej ręki)
                      btw tych "feriów" to nie macie zbyt wiele.. ja wracam w pon po 3 tygodniach
                      wypoczynku ;))
                      • Gość: m3lm4k Re: ad rem IP: *.opticom.pl 18.02.06, 17:33
                        koncze wlasnie 4tydzien ferii :)
                    • Gość: Junior heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:01
                      Zły: "pjwstk to badziewie W PORÓWNANIU do wit- podkreślałem zresztą, że
                      rankingi perspektyw, polityki i rzeczypospolitej są badziewne - nie wiem w
                      ogóle na jakiej podstawie pjwstk jest w nich na wyższej pozycji niż wit"

Wg złego wszystkie rankingi, w ktorych WIT nie jest na czele są złe i
                      badziewne:) jaka tam indoktrynacja na WITcie:) To szkoła hitlera czy co: nardów
                      niemiecki jest jeeeee! a wszystkie inne beeeee! :)
                    • Gość: JUREK Re: ad rem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:13
                      chyba mu pensje w wit obcieli, bo sie pojawił wątek krytyczny wobec WIT :-)
                      albo nowa strategia

DO SZEFÓW ZŁEGO: on wam zwyczajnie szkodzi
                  • Gość: jurek Re: ad rem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 08:11
                    Ja studiowałem na PJWSTK i zupełnie się z Toba nie zgadzam.
                    Nie wiem, co twoj kumple studiuje konkretnie, ale raczej cię nabiera.

Poziom jest wysoki, zlaiczyc wiele przedmiotów trudno a i wiedze sie wynośi
                    sporą - ja pracę w dużej firmie znalazłem pod koniec studiów już. Przyjmując
                    mnie mówili między innymi, że absolwentów PJ chętnie zatrudniają, bo sa dobrze
                    przygotowani

Fakt, są w szkole głąby, które kupują sobie prace semestralne. Ale ci zazwyczaj
                    w połowie 2-go roku odpadają, bo egzaminy ich wykaszają.

Wkurzają mnie takie opowieści "a ja słyszałem że taka i taka szkoła to jest do
                    d....y, bo mój kolega sie nie uczy."
                    To masz kolegę głąba.

• anieczkapoleczka Re: do anieczkapoleczka 18.02.06, 17:57
              Ja nie twierdzę, że ty kłamiesz. Nie napisałam też że kłamie osoba o niku "przepraszam". Napisałam tylko że krzyczysz (czyli piszesz dużymi literami).
              I wogóle dosyć nerwowy jesteś.
              Poza tym gdy na jakimś forum pojawia się osoba podobna do ciebie, to atmosfera robi się jakaś taka nieprzyjemna.

dlaczego na podstawie jednego posta uważasz mnie za idiotkę :) Bo to zabawne jest. Naprawdę.
              • Gość: zły Re: do anieczkapoleczka IP: *.chello.pl 18.02.06, 19:02
                aniaporzeczka w takim razie przepraszam, ale tamta dziewucha mnie potwornie
                zdenerwowała
                • Gość: arczi_86 Re: do anieczkapoleczka IP: *.compnet.com.pl 18.02.06, 20:39
                  Hej pozwolcie że wypowiem się na temat tego dośc intrygującego postu a
                  jednocześnie postaram się być w miare obiektywny :D A więc tak spoko że
                  studiujesz na prywatnej wiem ze na prywatnych uczą cię dokładnie tego samego co
                  na państwowych bo system edukacji uległ zmianie i wszyscy uczymy się po tyle
                  samo godzin konkretnych rzedmiotów dzienni, zaoczni czy wieczorowi. Jednak
                  nalezy podkreslić ze dzinni mają np. niektóre przedmioty przez dwa semestry i
                  po mniej godzin a zaoczni czy wieczorowi jeden semestr ale za to po więcej
                  godzin np. 3 godziny na weekend :D , ale nie o tym chciałem pisać tylko JAK CI
                  SIE PODOBA TO NAJWAŻNIEJSZE :)
                  Po drugie ktoś tutaj pisał że siostra czy ktoś musiała pokazać indeks :D
                  Możliwe nie mówmy od razu ze to ściema pracodawca ma prawo poprosić o indeks
                  bądz o wykaz ocen który otrzymujemy po ukonczeniu szkoły zdarza się to dośc
                  żadko ale w prywatnych firmach nie można tego wykluczyć :)
                  Tyle chciałem powiedzieć :)
                  A ty koleś spoko byle dalej i do przodu życze wszyskim powodzenia ... :)
                  • Gość: LLL Z drugiej strony rzeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:26
                    Ja jestem w tej sytuacji ze wykładam na dwóch uczelnich prestizowych prywatnej
                    i państwowej i zgodnie z Ustawa jestem w dwóch minimach kadrowych
                    Wasza dyskusja miejscami przypomina rozmowe zakompleksiałych osób.
                    Kazdy kto wykłada legitymuje sie swoim nazwiskiem i u mnie nie ma różnicy w
                    programie
                    Sa natomiast różnice w procedurach Państwowe ostre, prywatne bardziej liberalne
                    co jest zgodne z ich Statutem
                    Warunki pracy w państwowych mam swoj pokoj gdzie przyjmuje studentów W
                    prywatnej pokój dla wszystkich + możliwość przyjmowania w Katedrze ( jeden
                    pokój dla 2-3 Katedr) Oczywiscie studenci prywatnych uczelni wiedzą kiedy
                    jestem i przychodza na rozmowe do uczelni panstwowej oczywiscie jest e-mail ale
                    wszystkiego sie nie da załatwic
                    Rozwój kadry Jak napisze referat na konferencje międzynarodowa to wyjade z
                    państwowj uczelni, z prywatnej tylko i z trudnościami na krajowej
                    Jeszcze jedna sprawa uczelnie prywatne dąża do minimalizacji kosztów czyli tną
                    ćwiczenia , do sal wykładowych przypisuje się o 10-20% więcej studentów niż ich
                    pojemność wychodząc z założenia ze nie wszyscy przyjda
                    Reasumując jak macie pytania odpowiem ale porównanie uczelnie państwowe -
                    prywatne jest bardzo a bardzo trudna .Wy piszecie o państwowych uczelniach ale
                    prestiżowych warszawskich ale zobaczcie uczelnie w małych miastach nawet nie
                    powiatowych gdzie wykładają ludzie którzy nigdy w życiu nie prowadzili zajęć a
                    ich małe instytuciki padły i teraz zmienili specjalność i wykłądają marketing,
                    ekonomie, zarządzanie, informatyke ( sa doktorami a nawet profesorami)
                    jak też piszecie o pjwstk który znam który dostała pomoc rządu japońskiego na
                    wyposażenie a zobaczcie uczelnie informatyczna 30 km od Warszawy gdzie sa
                    zainstalowane komputery po lizingowe a kto w nich wykładach zamilcze
                    Znam tez prywatna uczelnie w Warszawie gdzie ludzie dostawali magistra
                    psychologii na Ukrainie bo w Warszawie nikt nie chcial w tej uczelni pracowac.
      • Gość: kulo Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.cable.satra.pl 18.02.06, 23:20
        znalazl sie psycholog...z ulicy
        albo i z gorszych miejsc...
        • Gość: kulo Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.cable.satra.pl 18.02.06, 23:22
          przeperaszam, ale to bylo do przepraszam :P
    • Gość: YaBasta Koles jestes pajac IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 18.02.06, 23:02
      Naleze do forumowych "czytaczy" i rzadko cokolwiek pisze, ale ciebie to juz mam
      naprawde dosc. Nalezysz do grupy ludzi którzy po powąchaniu czekolady już
      rozpowiadają wszystkim jak ona smakuje. Skoncz ze do cholery chociaz pierwszy
      rok a dopiero potem chwal sie jak to wszystko wiesz i jak to ci fajnie badz nie
      fajnie. Nie badz taki zarozumialy bo to najgorsza mozliwa wada (szczegolnie
      bezpodstawne zarozumialstwo). Pokory troche chlopcze pokory! Odniesc sie
      merytorycznie do tego co piszesz?

> 1. Bo to moim zdaniem najlepsza uczelnia informatyczna z najbliższych memu
      > miejscu zamieszkania (mieszkam na podlasiu)- lepsza moim zdaniem od UW, który
      > kształci tylko dobrych programistów i nic więcej (a w przyszłości planuje
      > wybrać inną specjalność niż programista) i biorąc pod uwagę jej dynamiczny
      > rozwój za rok lepsza od PW

1. To dobrze ze masz swoje zdanie (lepsza od UW? no chyba w najlepszym wypadku
      na tym samym poziomie skoro "Bo mam najlepszych z najlepszych wykładowców z UW
      i PW" (pkt 5).

> 2. Bo w rankingu Wprost - najlepszym rankingu, który nie bierze pod uwagę
      > PRESTIŻU UCZELNI - bo przecież nie od prestiżu uczelni zależą moje
      > umiejętności tylko od jakości przekazywanej wiedzy zajmuje bardzo wysoką
      > pozycję mimo, że tytuł "najlepsze uczelnie - nowoczesne technologie" obejmuje
      > nie tylko informe ale także, np. elektronike a mimo, że moja prywatna
      > uczelnia kształci tylko informatyków to tymbardziej zasługuje na uznanie, bo
      > mimo, że nie kształci specjalistów z elektroniki to jednak zrównała się już w
      > rankingu z PW szkoly.wprost.pl/?e=13&c=21

2. Ranking Wprost tak jak i wszystkie inne a nawet bardziej jest gowno wart
      (najlepszy jest akurat moim zdaniem ranking Polityki bo jako jedyny ocenia
      poszczegolne kierunki, a nie jakies mgliste "nowoczesne technologie")

> 3. Bo studiuje bez żadnych okienek zwykle do 14.00, jak narazie w 1.
      > semestrze najpóźniej miałem do 16.00 w jeden dzień w tygodniu a studenci
      > państwowi mają pełno okienek także czesto wracają do domu po 20.00 mimo że
      > mają studia dzienne

3. To bardzo fajnie tez tak mialem na 1 semestrze (PWr)... moze ty bedziesz
      mial dluzej?

> 4. Bo mamy super sprzęt komputerowy

4. Wow Wow masz racje na panstwowych uczelnianych pracuja na XT (na moze co
      bogatsze stac na 486)

5. No to chyba jednak lepiej na UW czy PW skoro to "ich" wykładowcy?

> 5. Bo mam najlepszych z najlepszych wykładowców z UW i PW, a w miarę upływu
      > kolejnych lat studiów coraz więcej wykładowców z Polskiej Akademii Nauk - z
      > Instytutu badań systemowych, którzy wykładają tylko na mojej prywatnej uczelni

6. Jak brytyjczycy? o kurcze blade... jestem pod wrazeniem

> 7. Bo prawie wszystko co dotyczy mojej uczelni mogę załatwić za pomocą
      > Internetu - mamy UBI - każdy ze studentów i wykładowców ma na UBI założone
      > włąsne konto meilowe - można SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z KAŻDYM, ABSOLUTNIE KAŻDYM
      > WYKŁADOWCĄ za pomocą UBI, na UBI mam plan zajęć, na ubi mam MATERIAŁY
      > DYDAKTYCZNE, na ubi przychodzą wyniki egzaminów, dokumenty i wiele innych
      > rzeczy

7. No no no jak macie UBI to ja wysiadam, na calej PWr nikt z pracownikow nie
      potrawi obsłużyć serwera...

> 8. Bo tu uczelnia zapewni mi w przyszłości praktyki

8. Poczekaj az ci zalatwi. Potem mozesz nam o tym opowiedziec.

> 9. Bo tu będę mógł zdobyć tytuł inżyniera a nie jakiegoś licenciata a później
      > magistra - tu mogę nawet zrobić tytuł doktora (jest to jedna z nielicznych
      > uczelni prywatnych gdzie gdybym chciał mógłbym zrobić nawet tytuł doktora)

9. Jako student politechniki niezmiernie ci zazdroszcze.

> 10. Bo wystarczy, że złożę wniosek na uczelni o dostęp do oprogramowania
      > uczelnianego a będę mógł ściągnąć za darmo windowsa, offica i całe mnóstwo
      > innych programów zupełnie za darmo

10. Wow a jak napiszesz do rektora to dostaniesz telewizor plazmowy i zestaw
      kina domowego ( tak serio: na PWr studenci tez miewaja bonusy od micerosoftu)

> 11. Bo mogę zrobić tu dodatkowo kurs CISCO

11. Myslisz ze gdzie indziej nie mozna?

> 12. i z innych powodów, ale nie chce mi się już pisać

12. Niewiele mnie obchodza twoje powody, ale to twoje powody i jest ok. Marnuje
      czas tylko po to zebys sie przestal w koncu glupio wymadrzac bo naprawde
      niewiele jeszcze wiesz...
      Strasznie duzo masz czasu na wypisywanie glupot na forum jak na taka dobra
      uczelnie.
      • Gość: YaB Re: Koles jestes pajac IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 18.02.06, 23:05
        przepraszam za tytul posta... mialem go zmienic, ale zapomnialem napisalem i
        poszlo przepraszam wiec. mialo byc w temacie "zwolnij troche chlopie"
        • Gość: m3lm4k Re: Koles jestes pajac IP: *.opticom.pl 18.02.06, 23:11
          podpisuje sie pod tym
    • Gość: filo Re: dlaczego wybrałem uczelnię prywatną ! odpowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 21:02
      A mi złego szkoda, bo wydaje mi się, że został zaszufladkowany. Słusznie czy nie
      słusznie - nie mi to oceniać. Weźcie trochę wyluzujcie, bo się robi tylko
      niemiła atmosfera na forum. To jego sprawa gdzie studiuje. Ja osobiście
      chciałabym studiować na prywatnej uczelni (WSJO w Poznaniu). To pozostaje w
      sferze marzeń i nawet nie biorę tego pod uwagę, ale wkład włożonej pracy i jej
      efekty są dla mnie ważniejsze niż statut szkoły. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka