Gość: vanilka Re: Student Pracujacy! IP: 81.21.196.* 05.03.06, 17:29 Ja nie narzekam na nic. Jest mi u nas wspaniale.I nie narzekam , że jest ciężko. Studiuję architekturę dziennie, pracuję na cały etat jako dekorator i prowadzę swoją firmę. NIe bywam zmęczona, przyzwyczaiłam się. Kocham za to niedziele- jak ma się dla siebie mało czasu bardziej się z niego korzysta. Zawsze uwazałam, że jak się nic nie robi nie ma się na nic czasu, jak sie robi dużo czlowiek orientuje się ile jeszcze może zrobić... tylko trzeba chcieć... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomoku Re: Student Pracujacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:51 gdy byłam na studiach pracowałam: 1) korepetytorka (od 20-30 zł/h) 2)opiekunka do dziecka ( okolo 30zł za jede wieczór kiedy rodzice dziecka) wyszli na impreze) 3)kasjeraka w hicie ( 5,5/h) 4) układanie towaru itp we wszystkich hipermarketach 5) pokojówka w niezłym hotelu ( najlepsza z prac jaką wykonaywałam , niezbyt męczaca , duzo napiwków i wyska stawka za godzinę okolo 8zł ,pracowalam po 8 h w wakacje) 6)w drukarnni na tzw nocki ( skladanie kalenarzy , ,, wydzieranie" pocztówek itp stawka od 3,5 do 4,20 /h) 7) rozdawanie ulotek za 5 godzin pracy okolo 50zl 8) raz dokonałam wywiadu w branzy dla przedstawiciela handloweho i dostałam jednorazowo 80zł 6) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dureksis ja IP: *.chello.pl 05.03.06, 19:19 Jestem na I roku dziennikarstwa, pracowałam w kwiaciarni, potem staż w firmie ubezp i tak dziś mam etat :) Ale chciałam i mam zamiar pracować "w zawodzie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Student Pracujacy! IP: 81.210.116.* 06.03.06, 09:41 SGGW UZUPEŁNIAJĄCE STUDIA MAGISTERSKIE, ZAOCZNE JA DOBRZE TRAFIŁAM, BO MAM STAŁĄ PRACE (OD 2 LAT) W PRODUKCJI FILMOWEJ. NIESTETY MOJA PRACA NIE JEST ZWIĄZANA Z KIERNKIEM STUDIÓW - SOCJOLOGIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatsumi1karasawa Re: Student Pracujacy! IP: *.katowice.agora.pl 06.03.06, 10:14 ja studiuję zaocznie na UŚ.pracuję ochronie-pozdrawiam wszystkich pracujących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Student Pracujacy! IP: *.aster.pl 06.03.06, 12:07 Polonistyka, po licencjacie, w trakcie magisterki - pracuje w radiu na umowe o dzielo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elady Re: Student Pracujacy! IP: *.tg.com.pl 06.03.06, 12:16 Studia zaoczne UW, praca w biurze, popoludniami w szkole jezykowej+ korepetycje. Uff, sporo tego. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passat granica białoruska papierosy wódka -olej napędowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:50 a kończe studia na UwB białystok. Ogólnie nie polecam jako przyzwaczojny do mentalności i kultury uczelni wyższej. surwiwal, wolna amerykanka połaczona z rozpychaniem sie łokciami i sztuką uniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary z pakamery Re: granica białoruska papierosy wódka -olej napę IP: *.net-serwis.pl 06.03.06, 13:59 Studia skończyłam 2 lata temu. Studiowałam dziennie. W czaeie studiów imałam się takich oto prac: - roznoszenie ulotek - ankietowanie - statystowanie w programach telewizyjnych (siedzi sięna widowni i bije się brawo razem z innymi statystami) - malowanie płotów, ogrodzeń, mycie okien, pielenie chwastów, grabienie lisci, przycinanie liści (wakacje) - praca biurowa na umowę-zlecenie w znanym koncernie farmaceutycznym (też wakacje) - hostessowanie - dorywczo - prowadzenie stoiska firmy na konferencjach naukowych - średnio raz na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska7 Re: Student Pracujacy! 06.03.06, 15:04 A czy ktoś z Was może pracował jako tester leków? Bo chciałam się zatrudnić ale trochę się obawiam. Czy to bezpieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanin.shinue Studia dzienne nie są od tego żeby pracować !!!! 06.03.06, 18:20 Studia dzienne nie są od tego żeby pracować !! Studia dzienne są po to żeby się uczyć, prowadzić życie towarzyskie, uczuciowe, i żeby rozwijać swoje pasje, bo potem moze być już na to za późno! Dlaczego mamy tak wiele samotnych młodych ludzi w Polsce ? Ano dlatego, że nie ma czasu na szukanie drugiej połowy, bo trzeba pracować .... Ludzie, opamiętajcie się !!!! Korzystajcie z życia póki czas, bo potem będziecie tego żałować !! A czasu nie da się cofnąć. Były student dzienny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia_kar Re: Studia dzienne nie są od tego żeby pracować ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:38 A ciekawe skąd bierzesz kasę na te rozrywki? Bo chyba nie żerujesz na rodzicach, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacol Re: Studia dzienne nie są od tego żeby pracować ! IP: *.ltd.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 23:08 kuzwa , ale mnie zdenerwowalas...Jestem na dzienych i wlasnie stracilem prace...Kuzwa Ja zeby sie bawic spotykac z dziewczyna itp...musze kombinowac i pracowac nawet kosztem nauki...Bo nie dostaje pieniedzy od Rodzicow bo ich na to nie stac.Nie ktorzy musza sami kombinowac bo nie maja tak latwo jak inni i nie dostaja kasy od starszych ani stypedium pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: Student Pracujacy! IP: *.radio.com.pl 06.03.06, 19:30 v rok politologii, zaocznie, UGdanski Byłam: -ankieterka (gó..ana robota) -stałam na promocjach w róznych sklepach -przez tydzien pomagałam odnawiac zabytki (dokładnie jeden zabytek) -opiekowalam sie dzieckiem (przez miesiac) -malowałam ściany w mieszkaniach, sprzątałam po kuciu tynków itp, kiedyś nawet układałam podłogę z tzw desek barlineckich -byłam impresario artystyczny pewnego malego teatrzyku kukielkowego (praca na czarno, do dzis mi nie zaplacili !! ) I to wszystko przez pierwsze dwa lata moich studiów. Teraz, od trzech lat, pracuje jako dziennikarka w radiu. Szukam innej pracy. Pozdrawiam. - Odpowiedz Link Zgłoś
adamx79 !!! Wszedzie!!! 06.03.06, 19:44 Będąc na studiach zaocznych, zacząłem pracować w aptece. Praca była "załatwiona" po znajomości, ale nie wybrzydzałem. Praca na zmiany, cały etat, nie wymagali za dużo, na początku. ;) Zakład zlikwidowano. Następnie, praca w McDonald's. Dużo robisz, mało płacą. Udało się awansować na swing managera, ale praca zabierała czas. Na grafiku masz 8-10 godz., a robiło się 10- 12/13... Kumple prcowali różnie, w telemarketingu, w sklepach, albo już mieli stałą pracę, i udawało się "wyrwać" na weekend na zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: !!! Wszedzie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:22 studia MU zaoczne - socjologia na Uniwersytecie Ślaskim w zeszlym roku 11 miesiecy jako niania teraz w biurze - cos na ksztalt sekretarki oprocz tego korepetycje i przepisywanie tekstow Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Student Pracujacy! 06.03.06, 21:45 Licencjat zarządzania w turystyce. Teraz na zaocznych uzupełniających. - ankieter do badań naukowych (taka mała przysługa od wykładowcy ;) - ankieter w autobusach na zlecenie łódzkiego ZDiT - fotograf - przewodnik turystyczny - obecnie dla jednego ze stowarzyszeń praca biurowa, organizacja imprez, informacja turystyczna i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
zipjc Re: Student Pracujacy! 07.03.06, 08:22 studia zaoczne prawa II rok, pracowalam jako przedstawiciel handlowy ( haha) pozniej jako sprzedawca, pozniej troche pracy chalupniczej i teraz pracuje w sekretariacie agencji pracy poza tym caly czas dorabiam dajac korepetycje z angielskiego i przepisujac teksty na kompie... nie jest zle :) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bladosso Re: Student Pracujacy! 07.03.06, 08:38 > praca dorywcza? pełen etat? staz? > piszcie, podajac kierunek, tryb i w jakiej branzu pracujecie! Studia na kierunku administracja samorzadowa i finanse publczne natomiast praca na caly? 1,5 etatu? w organizacji pozarzadowej, gdzie zajmowalem sie pisaniem i koordynacja projektow oraz szeroko pojetym IT ;) Oczywiscie co miesiac umowa- zlecenie ;> Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: Student Pracujacy! 07.03.06, 08:52 Studiuję pedagogikę, juz 3razy byłam Nianią, teraz tez szukam pracy Opiekunki do maluchów. Pracowałam w sklepie, w telemarketingu, w fabryce tv:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia z bravo Re: Student Pracujacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:45 studiuje dziennie zarzadzanie oraz pedagogike (oba koncze w tym roku) Pracuje odczerwca jako asystent kredytowy - tzn. udzielam ludziom kredytow konsumpcyjnych. Praca przy komputerze i w papierach! Jest ok, tylko mogliby mi wiecej placic:))) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_s2 Re: Student Pracujacy! 07.03.06, 12:20 III (ostatni) rok administracji zaocznej na UKSWordzie, i tak pracowałam jako - stażysta w Komendzie Stołecznej Policji (Wydział Kadr) - operator danych - dyspozytor w korporacji taxi - sekretarka w spółdzielni mieszkaniowej - to do chwili obecnej, Pozdrawiam, Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Student Pracujacy! 07.03.06, 16:16 ja- własna firma + fakturowanie w firmie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Student Pracujacy! 07.03.06, 16:26 uzupełnienie- 2 rok pedagogiki, dzienne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Student Pracujacy! IP: *.bochnia.pl 08.03.06, 00:59 ja pracuje juz prawie rok na cały etat z ZARZE,,,,, studiuje zaocznie komunikacje społeczną w Krakowskiej Szkole Wyższej!! Było tez sporo dowrywczych zajęć,,,,, jak hostessa na bankietach,,, czy tez statystka!!!! :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: Student Pracujacy! IP: *.stacje.agora.pl 07.03.06, 16:30 V rok polonistyki na UW dzienne, od ponad roku cały etat na stanowisku korektora w dzienniku i pół etatu na tym samym stanowisku w miesięczniku, plus okazyjne chałtury (mniej więcej raz w miesiącu) i redagowanie powstającej właśnie książki wspomnieniowej. Zostaje jeszcze trochę czasu na pisanie magisterki i dłuższy wyjazd raz w miesiącu. Pozdrawiam innych pracoholików;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzagaa20 Re: Student Pracujacy! 07.03.06, 17:44 studia zaoczne WSZiB Kraków, finanse i bankowość a pracuje na pół etatu w biurze rachunkowym, umowa zlecenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Wszystko na raz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:58 Studjuję ZZL w Wa-wie. Mam męża, niedługo urdzę dzidzię a do teo cały etat w banku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nan Re: Student Pracujacy! IP: *.chello.pl 07.03.06, 20:49 V rok ped.spec. a co robilam? - operator bazy danych - wprowadzanie danych finansowych - ankieterka -telemarketerka -protokólantka -wych. kolonijny - korepetycje - przygotowywanie materiałow reklamowych do wysyłki -monitorowanie prasy -komputerowa edycja zdjec. -wspolpraca z kuratorami- praktyki w sadzie - pomoc: przynies, podaj, pozamiataj. -opiekunka. na razie tyle mi sie PRZYPOMNIALO! obecnie pracuje jako pomoc wychowwcza w Domu dziecka. a co che robic? zyc ze sztuki!i chyba sie za to zabiore. odloze gitarke, odkurze moje pedzle, plotna, farby i do dziela! no, a miedzy czasie naucze sie pstrykac foty lustrzanka.;o) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olla Re: Student Pracujacy! IP: 195.116.246.* 08.03.06, 22:35 UŚ 5. rok socjologii dziennej. W kolejności: - kelnerka ( bardzo krótko ) na początku studiów - telemarketerka a potem specjalista ds marketingu w branży szkoleniowej od 3. roku - pracownik call center - konsultant w firmie szkoleniowej od 4. roku Wszystko umowa zlecenie, na 4 roku pracowałam na pół etatu, na 5. pracuję kiedy mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja Re: Student Pracujacy! IP: 81.210.86.* 09.03.06, 08:17 zaocznie od 8 do 20.30 w weekendy, w tygodniu praca na cały etat - informatyk w urzędzie + własna działalność gospodarcza po pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Student Pracujacy! IP: *.chello.pl 09.03.06, 13:31 i po co sie tak zarzynac? a gdzie przyjemnosci? nie sama praca czlowiek zyje! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kar Re: Student Pracujacy! 09.03.06, 20:32 Ciebie to chyba rodzice utrzymują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Student Pracujacy! IP: *.chello.pl 10.03.06, 00:06 pudło! pracuje na siebie, nie jestem krezusem, ale pieniadz nie jest dla mnie najwyzsza wartoscia w zyciu. sens nadaja mi inni ludzie i emocjonalne relacje pomiedzy nami!inaczej bede strasznie zlosliwą osobą.;o) znasz to: pieniadze szczescia nie daja? a jesli nie daja, to co stanowi to szczescie? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magu2 Re: Student Pracujacy! 09.03.06, 10:15 Hejka, ja uczę sie zaocznie i powiem szczerze że praca bardziej mnie pochłania niż całe to studiowanie. Studiuję pedagogikę w swoim mieście i pracuje na stażu w Zakładzie Karnym, ale już nie długo bo tylko do końca marca, nie mam pojęcia co bede dalej robić, bo nawet nie wiem co bym chciała w swoim zyciu robić. Mam 22lata,a w moim mieście nie ma zbyt duzych perspektyw dla ludzi w młodym wieku, tym bardziej dla tych którzy nie są jeszcze ukształtowani na przyszłość jeśli chodzi o pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
roobyo Re: Student Pracujacy! 09.03.06, 17:03 Studiuję zaocznie politologię, 2 rok (wcześniej historia zaocznie). Pracowałem jako: - konwojent (200 PLN za przewóz) - zlecenie - pracownik fizyczny w fabryce spirytusu (600 PLN) - zlecenie - fizyczny w fabryce opakowań (750 PLN) - zlecenie - goniec (ale tramwajowy, nie rowerowy) (1000 PLN) - zlecenie - goniec w Urzędzie Miasta - praca na etat, nienormowane godziny, 800 PLN "na rękę" praca jest zajefajna ale mało płacą... Odpowiedz Link Zgłoś
tygru_mrau Re: Student Pracujacy! 10.03.06, 04:32 już jakiś czas temu, ale co tam studia: ILS UW praca: tłumaczenia ustne i pisemne plus korki z EN i DE, dało się spokojnie wyżyć, zwłaszcza (początkowo) na rodzicielskim wikcie i opierunku, z czasem dokładałam więcej Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elemele Re: Student Pracujacy! IP: *.stacje.agora.pl 10.03.06, 14:14 Ja też szukam osób, które były ochotnikami w badaniach klinicznych. Gdzie sa takie ośrodki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfiatek Re: Student Pracujacy! IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:02 studia zaoczne - uzupelniajace mgr, zarzadzanie i marketing - cały etat jako z-ca kierownika w restauracji ;)) Odpowiedz Link Zgłoś