Dodaj do ulubionych

pytanie o formę CEW na UW

21.03.06, 19:28
Chciałam się Was zapytać,jeśli ktoś byłby zorientowany,jak wyglądają
wewnętrzne egzaminy na UW.Czytałam wszystkie wątki,jakie były na tym forum i
ktoś coś wspomniał,że mają formę testów z 4 odpowiedziami do wyboru-to prawda?
Aha,i czy z języka też są testy czy trzeba coś wpisać samemu,jakieś krótkie
odpowiedzi?Byłabym wdzięczna,jakby ktoś napisał,ile jest mniej więcej
pytań,powyżej 50 czy bliżej 100 i ile czasu dają na nie.Z góry dzięki za
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • lol_niezly Re: pytanie o formę CEW na UW 21.03.06, 19:29
      www.mimuw.edu.pl/studia/rekrutacja/cewm/
      • Gość: fdj Re: pytanie o formę CEW na UW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.06, 20:09
        ale tu nic nie ma procz o CEW z matmy:(wie ktos cos o cew z ang????
      • wise_girl Re: pytanie o formę CEW na UW 21.03.06, 21:54
        No dobra,ale to jest CEW z matematyki.Czytałam ten regulamin rekrutacji,ale tam
        opisane są studia informatyczne,matematyczne itp. i to jak wygląda egzamin z
        matmy.Mnie by interesowały CEW-y z WOS-u,historii i niemca,bo raczej nie są w
        formie zadań,co jest fałszywe,a co prawdziwe.
        • Gość: jotka Re: pytanie o formę CEW na UW IP: *.szczecin.mm.pl 22.03.06, 16:09
          Też jestem ciekawa jak wyglada CEW- zwłaszcza z angielskiego i niemieckiego. Czy ma podobną formę do ceryfikatu? Czy będzie listening i writing? Powinni zamieścić jakieś informacje na ten temat na stronie internetowe tymczasem niczego konkretnego nie można się dowiedzieć.
          • siegfriedswaelderin Re: pytanie o formę CEW na UW 22.03.06, 17:34
            > Też jestem ciekawa jak wyglada CEW- zwłaszcza z angielskiego i niemieckiego

Z angielskiego pisalam w zeszlym roku. Byl dosc hmmm... banalny. Mozna go zdac
            po rocznej przerwie po nauce jezyka w przecietnym liceum oraz bedac niewyspanym ;)
            • Gość: jotka Re: pytanie o formę CEW na UW IP: *.szczecin.mm.pl 22.03.06, 18:07
              Wielkie dzięki za odpowiedz.A czy mogłabyś napisać czy to był test wyboru czy wyglądał podobnie jak certyfikat? Tzn. czy składał się też z witingu i listeningu? Pytam bo nie wiem czy mam ćwiczyć pisanie wypracowań czy skupić się na gramatyce.
              • siegfriedswaelderin Re: pytanie o formę CEW na UW 26.03.06, 21:55
                > czy mogłabyś napisać czy to był test wyboru czy wyglądał podobnie jak
                certyfikat? Tzn. czy składał się też z witingu i listeningu?

Wiekszosc pytan byal zamknieta, odpowiedzi do wyboru. W pytaniach otwartych
                trzeba bylo wpisac jakies jednozdaniowe wypowiedzi.

• very_martini Re: pytanie o formę CEW na UW 22.03.06, 19:41
      CEW musi miec identyczną formę, jak nowa matura - żeby było sprawiedliwie.
      Czasu, o ile mnie pamięć nie myli, jest tyle samo

16%VOL
      22%VAT
      • gdabski Re: pytanie o formę CEW na UW 22.03.06, 22:13
        Identyczny to on musi mieć zakres wymagań. Formę identyczną mieć powinien, ale
        jak widać po przykładzie matematyki, nie zawsze ma.

/Gdabski
        • very_martini Re: pytanie o formę CEW na UW 22.03.06, 23:23
          Nie pisałam matematyki:)

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
      • beatrycze123 Re: pytanie o formę CEW na UW 23.03.06, 13:51
        W tamtym roku na dniach otwarttych powiedzieli, że będzie miał taką sama formę,
        a absolutnie tak nie było. :/
        • Gość: looks CEW z angl. IP: *.zagan.visnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:36
          Mój kolega pisał CEW na UW z angielskiego w ubiegłym roku, rzeczywiście test
          miał inną formę - było dużo gramatyki, zadań z lukami (zamknięte i otwarte) i
          nic nie wspominał o dłuższej wypowiedzi pisemnej. Ponoć banalny, do zdania.
          Powodzenia!
          • wise_girl Re: CEW z angl. 26.03.06, 12:02
            Kurde,szkoda,że nie ma tu nikogo,kto by pisał CEW z wos-u albo z histy,no ale
            trudno.Czyli trzeba zacząć powtarzać to i owo,z tego co tutaj czytałam,to wos
            był masakryczny w zeszłym roku,a historia dosyć łatwa,ciekawe,jak będzie
            teraz,może na odwrót,a z niemca pewnie jest podobnie jak z angielskiego,czyli i
            test i pytania otwarte,to już coś.
            • Gość: aa a z hiszpanskiego?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 18:28
              chodzi mi o iberystyke.pisaliscie mzoe?to wazne na UW
            • siegfriedswaelderin Re: CEW z angl. 26.03.06, 21:53
              wise_girl napisała:

> Kurde,szkoda,że nie ma tu nikogo,kto by pisał CEW z wos-u albo z histy,no ale
              > trudno.Czyli trzeba zacząć powtarzać to i owo,z tego co tutaj czytałam,to wos
              > był masakryczny w zeszłym roku,a historia dosyć łatwa.

Tak sie sklada, ze pisalam i z WOS-u, i z historii. WOS byl trudny, moze
              dlatego, ze nastawialam sie na pytania bardziej ogolne, dotyczace aktualnych
              wydarzen, a tego akurat bylo niewiele. Wiekszosc pytan w rodzaju "Kto
              powoluje/odwoluje [tu wstaw nazwe organu panstwowego]"
              Historia byla zadecydowanie latwiejsza. Sporo pytan "na myslenie", ilustracji itp.
              Tak w ogole - sprawdzalas, czy testy moze sa gdzies dostepne w formie
              elektronicznej lub papierowej?
              • wise_girl Re: CEW z angl. 26.03.06, 23:38
                Dzięki za odpowiedź:),a co do Twojego pytania,to nie sprawdzałam.Też
                myślałam,że powinny być raczej takie ogólne pytania,a widzę,że traktują
                kandydatów,jakby byli po jakimś przeszkoleniu z prawa co najmniej.Zresztą na
                prawo na wstępnym też mieli różne ciekawe pytania o urzędy konstytucyjne i inne
                takie sprawy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka