Dodaj do ulubionych

Ekonomia na UJ

IP: *.siec.idealan.pl 27.04.06, 20:36
może ktoś studiuje ekonomie na UJ napiszcie jak to wygląda czy warto tam
zdawać??
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Ekonomia na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:46
      jak ekonomia w krakowie to tylko na akademii ekonomicznej uj to uczelnia typowo
      humanistyczna a kierunki takie jak ekonomia sa tam jakby na niższym poziomie
      • Gość: michal Re: Ekonomia na UJ IP: *.siec.idealan.pl 27.04.06, 20:59
        a czy trudno dostac się na AE w Krakowie??
        • Gość: leszek Re: Ekonomia na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:15
          Oj trudno :/
          • Gość: z. Re: Ekonomia na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:30
            Tez uważam ,że jak ekonomia to tylko na AE ,praktyczniejsze podejście do
            tematu .
            • Gość: ads Re: Ekonomia na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:46
              Zrozum, ze nie kazdy moze studiowac na AE.
              • Gość: z. Re: Ekonomia na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:37
                No jasne,że nie ;tylko jak wybierasz studia o specyficznym charakterze to może
                warto się zastanowić gdzie poziom wykładanej wiedzy jest lepszy
                • Gość: grzesuav Re: Ekonomia na UJ IP: 80.48.1.* 29.04.06, 02:00
                  a studiował ktoś (albo studiuje) ekonomie na UJ i może się wypowiedzieć ?
                  • motylek_86 Re: Ekonomia na UJ 29.04.06, 17:03
                    Moja koleżanka z grupy studiuje (teraz jest na UJ na 3 roku i na AE na 1) i po 3
                    latach nie umie dogadac sie po angielsku. Języki na UJ leża, zresztą sa dopiero
                    od 2 roku a na AE masz przez 3 lata po 3 godziny w tyg dwa języki do wyboru.
                    Oczywiście nie tylko o języki obce tu chodzi ale jak dla mnie to nie ma porównania.
                    • Gość: :) Re: Ekonomia na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 11:28
                      na UJ jest bardzo dobra kadra i podejście do tematu ok a języki mamy od 1
                      roku,więęc nie wiem co za brednie wyżej czytałam....polecam ekon na UJ:)Aha i
                      wcale nie nie jest humanistycznie,bo przedmioty takie same jak na ae np na
                      stosunkach międzynarodowych,bo mam kolęgę(ja jestem na 3 roku na uj a on na 3
                      na ae) i mamy te same przedmioty i sobie pomagamy
                      • Gość: magda Re: Ekonomia na UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:15
                        hejka dla zainteresowanych sama stusiuje na UJ EKONOMIE JESTEM NARAZIE
                        BAAAARDZO ZADOWAOLNA :)jak ma ktoś jakieś kokretne pytanie chętnie odpowiem:)ps
                        jestem na 1 roku!!!
    • Gość: ekonom Re: Ekonomia na UJ IP: *.chello.pl 30.04.06, 19:53
      ej ae w krakowie to parodia uczelni, ekonomia nie jest wyjątkiem.
      • Gość: z. Re: Ekonomia na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 19:57
        Fakt ,twojej niemieckiej uczelni nic nie przebije.kolejny rozczrowany ,ktory
        się nie dostał?
        • Gość: Magda Re: Ekonomia na UJ IP: *.veo.pl 01.05.06, 11:53
          jeżeli ekonomia to tylko na AE, fakt w tamtym roku było się trudno dostać ( nie
          dostałam się na ekonomie, studiuje tam towaroznawstwo ) ale w tym roku sytuacja
          się zmieni napewno, bo ludzie ze stara maturą muszą pisać egzamin wstępny, a to
          trochę sprawę dla nowych maturzystów ułatwi, co nie znaczy, że wszyscy się
          dostaną. Co do UJ ... nie studiuje tam i choćby nie wiem co się działo nie będę
          tam nigdy studiować, a myśle już o drugim kierunku. Kadra na obu tych
          uczelniach jest bardzo dobra, nie watpie w to, ale jak sama nazwa naszej
          uczelni AKADEMIA EKONOMICZNA wskazuje, że jest ona wyspecjalizowana w
          kształceniu w tych kierunkach.
          • Gość: z. Re: Ekonomia na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 12:47
            No ale w zeszłym roku tez niktorzy pisali egzaminy wstępne,jeśli ktoś np.nie
            zdawał na maturze matematyki.
            • agul86 Re: Ekonomia na UJ 01.05.06, 15:46
              nie przesadzajcie z tymi jezykami na AE. "Wysoki" poziom jezykow to jest w Szkole Głównej Jęyków Obcych z poszerzonym nauczaniem ekonomii. :)
              • Gość: z. Re: Ekonomia na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 16:01
                Tischnera ?;)
    • Gość: ravvic Re: Ekonomia na UJ na TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:52
      ekonomia to na tyle szeroka dziedzina, że podejście uniwersyteckie także jest na
      miejscu. studiuję tu - na razie OK. mogłoby być troszeczkę wiecej cyferek i
      liczenia jak dla mnie. z drugiej strony rozwiązanie - typowo ekon przedmioty
      połczone z sojologią, filozofią czy psychologią (w szczególności)i inne
      human.-coraz bardziej mnie przekonuje:) z językami rzeczywiście mogłoby być
      lepiej, choć nie mam porównania bo z kolegami z AE rozmawiam po polsku:)

moje spostrzeżenie: UJ ekonomia - podejście makro, AE - podejście mikro i tyle.
      nie odbijam piłeczki, AE to dobra uczelnia. może uzupełnię tam swoją wiedzę mat.
      (fianase) po 5 latach tutaj. generalnie: ekonomia UJ na TAK (dla każedego coś
      dobrego).

ahaa. tym studiom jestem wdzięczny, że zafascynowały mnie ekonomią, jako nauka w
      ogóle. sporo inf, tutaj (porównaj przedmioty ze swoimi zainteresowaniami,
      przejrzyj nasze forum:))-> www.econ.uj.edu.pl/
      • Gość: tomaszzz Re: Ekonomia na UJ na TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 17:51
        a ja sie zastanawiam nad rozpoczeciem jeszcze studiowania ekonomii na uj mimo
        ze juz studiuje FiB na AE...choc nie wiem czy to ma sens..
        • Gość: z. Re: Ekonomia na UJ na TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:12
          Pewnie,że to troche bez sensu,jesli już studiować cos na UJ to innego typu
          kierunek .
          • Gość: tomaszzz Re: Ekonomia na UJ na TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:57
            wlasnie sie jeszcze zastanawiam nad prawem( choc nie wiem czy dziennie czy
            zaocznie), a moze matematyka stosowana albo ZIM na AGH-u. a chce koniecznie
            zaczac jakis 2 kierunek
            • Gość: z. Re: Ekonomia na UJ na TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 01:21
              no no niezły rozrzut;),musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co Ci bardziej sie
              przyda w przyszłej pracy,jesli chcesz studiować drugi kierunek ot tak bo jest
              taki trend ,to sobie może daruj.
              • Gość: tomaszzz Re: Ekonomia na UJ na TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 00:50
                chce studiowac 2 kierunek nie dlatego ze jest taki trend..poporstu prawo i
                matematyka mnie bardzo interesuja i chcialbym miec wieksze mozliwosci
                znalezienia dobrej pracy w przyszlosci... a nie jestem pewien co mi bardziej by
                sie przydalo
                • Gość: z. Re: Ekonomia na UJ na TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:30
                  Może kombinuj cos z matematyka finansową czy coś w tym stylu....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka