gizela61 15.05.06, 12:20 W tej chwili studiuję na I roku resocjalizacji, chciałabym sprobowac zdawać na AWF. Czy, waszym zdaniem, udaje się ciągnąc dwa kierunki równocześnie? Czy na I roku AWF jest dużo przedmiotów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asparagus Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:14 Przy odrobinie samozaparcia na pewno dasz radę. Ja jednak jestem zwolennikiem kierunków hybrydowych zamiast ciągnięcia dwóch kierunków jednocześnie. Wszędzie tam, gdzie możliwe jest takie rozwiązanie, będę je doradzał. Odpowiedz Link Zgłoś
bustyboy Re: studia na dwóch kierunkach 15.05.06, 15:10 Moim zdaniem warto ale musisz się wykazać duzym samozaparciem i umiejetnością mobilizacji no i miec trochę szczęścia. Ja w teraz kończę V rok Historii i II Administracji na UAM - obydwa dziennie więc łatwo nie jest. Mam teraz w sesji 7 egzaminów więc jest hardcore :-) i niestety co do niektórych nie będę w stanie się przygotować jak należy ale mam nadzieję że dam radę. Oczywiście ucierpiała też na tym moja praca magisterska ,która jest w powijakach :-)))))) i będę się bronił dopiero po wakacjach o ile uda mi się wpisać na listę magistrantów , która jest już zamknięta :-) ale to właśnie coś za coś choć znam ludzi ,którzy robią podobnie jak ja 2 kier i spoko dają radę jednak wymaga to bardzo dużej samodyscypliny (Czego mi troszku zabrakło) , wytrwałości, dobrej organizacji pracy. Ogólnie warto, bardzo rozwija i uczy zarządzania czasem. Minusem jest to że nieraz jest mniej czasu na własne hobby czy spotkania z ludźmi, np. już wiem że nie będę mógł być na balu absolutoryjnym bo mam egzamy w czerwcu na administracji i nie mogę sobie pozwlić nawet na jeden wieczór loozu jeśli chcę zdać bez problemu. Ogólnie kucie, rycie - życie jak w madrycie :-) .Powodzenia i dobrych wyborów życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: studia na dwóch kierunkach 16.05.06, 18:27 j, 7 egzaminow to ja mam na jednym kierunku, nie mowie, co sie dzieje teraz, jak na dwoch jestem... ale daje rade. Odpowiedz Link Zgłoś
bustyboy Re: studia na dwóch kierunkach 17.05.06, 19:14 7 egzaminów w semestrze co daje 14 w ciągu roku szkolnego nie licząc zaliczeń itp, to tak gwoli ścisłości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: studia na dwóch kierunkach 17.05.06, 20:11 mon dieu, w samej zimowej mialam 7. :) nie chce sie licytowac, ale mysle, ze okolo 20 egzaminow w ciagu roku (nie liczac zaliczen) to jednak sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:19 Liczba egzaminów nie jest zbyt miarodajna... Np. na farmacji czy medycynie mają zwykle 2, ewentualnie 3 egzamy a zapieprzają cały rok jak nikt inny... A ktoś wyskoczy z jakiegoś dziennikarstwa czy socjologii że ma 8 egzaminów w sesji, tzn. że ma więcej nauki niż medycyna Waszym zdaniem? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
bustyboy Re: studia na dwóch kierunkach 17.05.06, 19:25 Gość portalu: Dugo napisał(a): > Liczba egzaminów nie jest zbyt miarodajna... Np. na farmacji czy medycynie mają > zwykle 2, ewentualnie 3 egzamy a zapieprzają cały rok jak nikt inny... A ktoś > wyskoczy z jakiegoś dziennikarstwa czy socjologii że ma 8 egzaminów w sesji, > tzn. że ma więcej nauki niż medycyna Waszym zdaniem? Pozdro wiadmo że medycyna to hardcore na maxa i że ogólnie ludzie maja tam przechlapane ale wierz mi 7 ezgów na semestr letni + pisanie magisterki to też mały hardcore :-), ja od dziś do końca czerwca mam co tydzień przynajmniej jeden egzam + zalki , latanie za wpisami itp. nie narzekam i nie mam zamiaru - sam w końcu chciałem ale piszę to żeby uświadomić koleżance że jak się 2 kierunki bierze to już jest tego znacznie więcej do roboty i mniej czasu dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:03 Studiując dwa kierunki to ja wierzę że hardcore jest... :P Odpowiedz Link Zgłoś