Dodaj do ulubionych

studia na dwóch kierunkach

15.05.06, 12:20
W tej chwili studiuję na I roku resocjalizacji, chciałabym sprobowac zdawać
na AWF. Czy, waszym zdaniem, udaje się ciągnąc dwa kierunki równocześnie? Czy
na I roku AWF jest dużo przedmiotów?
Obserwuj wątek
    • Gość: Asparagus Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 14:14
      Przy odrobinie samozaparcia na pewno dasz radę. Ja jednak jestem zwolennikiem
      kierunków hybrydowych zamiast ciągnięcia dwóch kierunków jednocześnie. Wszędzie
      tam, gdzie możliwe jest takie rozwiązanie, będę je doradzał.
    • bustyboy Re: studia na dwóch kierunkach 15.05.06, 15:10
      Moim zdaniem warto ale musisz się wykazać duzym samozaparciem i umiejetnością
      mobilizacji no i miec trochę szczęścia. Ja w teraz kończę V rok Historii i II
      Administracji na UAM - obydwa dziennie więc łatwo nie jest. Mam teraz w sesji 7
      egzaminów więc jest hardcore :-) i niestety co do niektórych nie będę w stanie
      się przygotować jak należy ale mam nadzieję że dam radę. Oczywiście ucierpiała
      też na tym moja praca magisterska ,która jest w powijakach :-)))))) i będę się
      bronił dopiero po wakacjach o ile uda mi się wpisać na listę magistrantów ,
      która jest już zamknięta :-) ale to właśnie coś za coś choć znam ludzi ,którzy
      robią podobnie jak ja 2 kier i spoko dają radę jednak wymaga to bardzo dużej
      samodyscypliny (Czego mi troszku zabrakło) , wytrwałości, dobrej organizacji
      pracy. Ogólnie warto, bardzo rozwija i uczy zarządzania czasem. Minusem jest to
      że nieraz jest mniej czasu na własne hobby czy spotkania z ludźmi, np. już wiem
      że nie będę mógł być na balu absolutoryjnym bo mam egzamy w czerwcu na
      administracji i nie mogę sobie pozwlić nawet na jeden wieczór loozu jeśli chcę
      zdać bez problemu. Ogólnie kucie, rycie - życie jak w madrycie :-) .Powodzenia i
      dobrych wyborów życzę.
      • klymenystra Re: studia na dwóch kierunkach 16.05.06, 18:27
        j, 7 egzaminow to ja mam na jednym kierunku, nie mowie, co sie dzieje teraz,
        jak na dwoch jestem... ale daje rade.
        • bustyboy Re: studia na dwóch kierunkach 17.05.06, 19:14
          7 egzaminów w semestrze co daje 14 w ciągu roku szkolnego nie licząc zaliczeń
          itp, to tak gwoli ścisłości :-)
          • klymenystra Re: studia na dwóch kierunkach 17.05.06, 20:11
            mon dieu, w samej zimowej mialam 7. :) nie chce sie licytowac, ale mysle, ze
            okolo 20 egzaminow w ciagu roku (nie liczac zaliczen) to jednak sporo...
      • Gość: Dugo Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:19
        Liczba egzaminów nie jest zbyt miarodajna... Np. na farmacji czy medycynie mają
        zwykle 2, ewentualnie 3 egzamy a zapieprzają cały rok jak nikt inny... A ktoś
        wyskoczy z jakiegoś dziennikarstwa czy socjologii że ma 8 egzaminów w sesji,
        tzn. że ma więcej nauki niż medycyna Waszym zdaniem? Pozdro
        • bustyboy Re: studia na dwóch kierunkach 17.05.06, 19:25
          Gość portalu: Dugo napisał(a):

> Liczba egzaminów nie jest zbyt miarodajna... Np. na farmacji czy medycynie mają
          > zwykle 2, ewentualnie 3 egzamy a zapieprzają cały rok jak nikt inny... A ktoś
          > wyskoczy z jakiegoś dziennikarstwa czy socjologii że ma 8 egzaminów w sesji,
          > tzn. że ma więcej nauki niż medycyna Waszym zdaniem? Pozdro

wiadmo że medycyna to hardcore na maxa i że ogólnie ludzie maja tam przechlapane
          ale wierz mi 7 ezgów na semestr letni + pisanie magisterki to też mały hardcore
          :-), ja od dziś do końca czerwca mam co tydzień przynajmniej jeden egzam + zalki
          , latanie za wpisami itp. nie narzekam i nie mam zamiaru - sam w końcu chciałem
          ale piszę to żeby uświadomić koleżance że jak się 2 kierunki bierze to już jest
          tego znacznie więcej do roboty i mniej czasu dla siebie
          • Gość: Dugo Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:03
            Studiując dwa kierunki to ja wierzę że hardcore jest... :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka