Dodaj do ulubionych

przedluzenie odroczenia od sluzby wojskowej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 01:57
koncze studia w II '07 i tym samym do tego terminu mam odroczenie od sluzby
wojskowej. pytanie: czy istnieje mozliwosc przedluzenia odroczenia juz teraz
bez czekania do lutego?
Obserwuj wątek
    • Gość: radzio Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 09:53
      właśnie! Masm podobny problem! Odroczenie mam do 30.06! A jestem w tym okresie
      pomiędzy maturą a studiami!Co ja mam robic?!
      • laureno Re: Pomocy! 27.05.06, 10:12
        Hmmm... moi znajomi po prostu nie odbierali biletu, a kiedy tylko zostali
        przyjęci na studia, natychmiast się zapisywali, zabierali oświadczenie i czym
        prędzej biegli do siedziby WKU. Nie wiem, jak powinno się to załatwić oficjalnie.

Ale jedno jest najważniejsze: NIE PRZYJMUJ BILETU! Jeżeli to zrobisz, nie ma juz
        odwrotu.
        • Gość: gienio Re: Pomocy! IP: *.astral.lodz.pl 27.05.06, 12:09
          Pobor wiosenny jest juz zamkniety to jest raz. a dwa ze maturzystow wezma
          dopiero w jesiennym.ja tez tak mialem i jakos nie biegam z kalachem.
          • laureno Re: Pomocy! 27.05.06, 13:54
            Ale nawet jesienią tzreba biegać, bo na dostarczenie zaświadczenia do WKU jest
            naprawdę mało czasu.
            • Gość: sd Re: Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:07
              wysylasz pocza tecyduje data stępla (aby polecony masz dowody wtedy)
      • Gość: moeller przedluzenie odroczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:07
        Gość portalu: radzio napisał(a):

> właśnie! Masm podobny problem! Odroczenie mam do 30.06! A jestem w tym okresie
        > pomiędzy maturą a studiami!Co ja mam robic?!

nie o to pytalem, w Twoim przypadku masz lipec, sierpien, wrzesien wakacji,
        jezeli w pazdzierniku zaczniesz studia, w ciagu 2tyg zanosisz do WKU
        zaswiadczenie z uczelni i - teoretycznie - masz spokoj do konca studiow.

natomiast w moim przypadku konczac studia w II'07 albo przeniosa mnie do
        rezerwy, albo przedluze sobie odroczenie rozpoczynajac w X'07 kolejny kierunek
        studiow. dlatego ponawiam pytanie: czy istnieje mozliwosc przedluzenia
        odroczenia (na rok, dwa) juz teraz?

z gory dzieki za pomoc:)
        • Gość: Maestro Re: przedluzenie odroczenia IP: *.wyszkow.tnp.pl 27.05.06, 18:24
          dobra to jak ja teraz skonczyłem szkołe srednia i na studia pojde w pazdzierniku
          to od tego momentu ukocznczenia budy moga mi przysłać bilecik do woja ??
          • Gość: luaksz Re: przedluzenie odroczenia IP: *.parkitka.prenet.pl 27.05.06, 18:42
            Musisz doniesc papier na WKU do ktoregos pazdziernika,jezeli tego nie zrobisz
            to przesla Ci list by sie stawic,i nawet wtedy mozna doniesc zaswiadczenie,ale
            beda sie krzywo patrzeli:)W ekstremalnych wypadkach zapisujesz sie na
            policelane,wiec bez obaw od wojska zawsze jest ucieczka:)
            • Gość: Robert Re: przedluzenie odroczenia IP: *.wyszkow.tnp.pl 27.05.06, 21:53
              hmm a jesli ja skonczyłem technikum to tez bede mogł isc do budy policealnej ?
              • Gość: Kaja Re: przedluzenie odroczenia IP: *.ssnet.pl 27.05.06, 22:20
                Do policealnej może isc każdy ;)
                • Gość: Lukasz Re: przedluzenie odroczenia IP: *.parkitka.prenet.pl 28.05.06, 00:29
                  Policealna to miejsce gdzie moze sie zapisac kazdy:)i kiedy tylko chce,byle
                  placil to 25-50 zl miesiecznie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka