Gość: moeller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 01:57 koncze studia w II '07 i tym samym do tego terminu mam odroczenie od sluzby wojskowej. pytanie: czy istnieje mozliwosc przedluzenia odroczenia juz teraz bez czekania do lutego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radzio Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 09:53 właśnie! Masm podobny problem! Odroczenie mam do 30.06! A jestem w tym okresie pomiędzy maturą a studiami!Co ja mam robic?! Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: Pomocy! 27.05.06, 10:12 Hmmm... moi znajomi po prostu nie odbierali biletu, a kiedy tylko zostali przyjęci na studia, natychmiast się zapisywali, zabierali oświadczenie i czym prędzej biegli do siedziby WKU. Nie wiem, jak powinno się to załatwić oficjalnie. Ale jedno jest najważniejsze: NIE PRZYJMUJ BILETU! Jeżeli to zrobisz, nie ma juz odwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Pomocy! IP: *.astral.lodz.pl 27.05.06, 12:09 Pobor wiosenny jest juz zamkniety to jest raz. a dwa ze maturzystow wezma dopiero w jesiennym.ja tez tak mialem i jakos nie biegam z kalachem. Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: Pomocy! 27.05.06, 13:54 Ale nawet jesienią tzreba biegać, bo na dostarczenie zaświadczenia do WKU jest naprawdę mało czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:07 wysylasz pocza tecyduje data stępla (aby polecony masz dowody wtedy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moeller przedluzenie odroczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:07 Gość portalu: radzio napisał(a): > właśnie! Masm podobny problem! Odroczenie mam do 30.06! A jestem w tym okresie > pomiędzy maturą a studiami!Co ja mam robic?! nie o to pytalem, w Twoim przypadku masz lipec, sierpien, wrzesien wakacji, jezeli w pazdzierniku zaczniesz studia, w ciagu 2tyg zanosisz do WKU zaswiadczenie z uczelni i - teoretycznie - masz spokoj do konca studiow. natomiast w moim przypadku konczac studia w II'07 albo przeniosa mnie do rezerwy, albo przedluze sobie odroczenie rozpoczynajac w X'07 kolejny kierunek studiow. dlatego ponawiam pytanie: czy istnieje mozliwosc przedluzenia odroczenia (na rok, dwa) juz teraz? z gory dzieki za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestro Re: przedluzenie odroczenia IP: *.wyszkow.tnp.pl 27.05.06, 18:24 dobra to jak ja teraz skonczyłem szkołe srednia i na studia pojde w pazdzierniku to od tego momentu ukocznczenia budy moga mi przysłać bilecik do woja ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luaksz Re: przedluzenie odroczenia IP: *.parkitka.prenet.pl 27.05.06, 18:42 Musisz doniesc papier na WKU do ktoregos pazdziernika,jezeli tego nie zrobisz to przesla Ci list by sie stawic,i nawet wtedy mozna doniesc zaswiadczenie,ale beda sie krzywo patrzeli:)W ekstremalnych wypadkach zapisujesz sie na policelane,wiec bez obaw od wojska zawsze jest ucieczka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: przedluzenie odroczenia IP: *.wyszkow.tnp.pl 27.05.06, 21:53 hmm a jesli ja skonczyłem technikum to tez bede mogł isc do budy policealnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: przedluzenie odroczenia IP: *.ssnet.pl 27.05.06, 22:20 Do policealnej może isc każdy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: przedluzenie odroczenia IP: *.parkitka.prenet.pl 28.05.06, 00:29 Policealna to miejsce gdzie moze sie zapisac kazdy:)i kiedy tylko chce,byle placil to 25-50 zl miesiecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś