Gość: ona19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:24 Hejka jak myslicie opłaca się robić tytuł techika elektroradiologii?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: elektroradiologia IP: *.blast.pl 04.11.16, 20:37 Temat stary jak świat bo już 10 letni jednak chcę go odświeżyć. Chcę przestrzec ludzi przed wybieraniem kierunków medycznych naprawdę nie opłaca się ich robić. Wszędzie słychać że w służbie zdrowia się dobrze zarabia ale niestety nie jest to prawdą. Czasami więcej z nimi kłopotów. Przykładowo pielęgniarka w Krakowie zarabia zazwyczaj 1800-2000zł netto na początek. Znajoma po 30 latach pracy zarabia 2600zł netto. Z wielu stron dochodzą mnie informacje, że pielęgniarki zarabiają ok 5000 netto ale sami sobie to przemyślcie czy to jest realne. W dodatku pielęgniarka musi odbyć staż w zależności od specjalizacji i jest to dość często związane z wyjazdami do innego miasta. W ostatnim czasie pielęgniarki chcąc odbywać staż kardiologiczny z Krakowa musiały jeździć do Katowic. Technik elektroradiolog średnio zarabia 1500zł netto. Tutaj różni się czas pracy i warunki. Można pracować 7,5 godziny bez promieniowania tzn przy EKG, EEG lub w skróconym czasie pracy przy RTG, TK, MR, Mammografii z narażeniem małym na dawkę promieniowania lub w bezpośrednim promieniowaniu na salach hemodynamicznych. Z tym że na salach hemodynamicznych trzeba być ubranym w kilku kg ubranie z gumy ołowianej, która ogranicza ruchy i wpływa na cały kręgosłup. Odpowiedz Link Zgłoś