Gość: tom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:06 jestem studentem I roku fizjoterapii i chcialbym sie dowiedziec czy jest przyszlosc w tym zawodzie za granicą albo w polsce....Z gory dziekuje za info:): Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asienka Re: fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 12.06.06, 13:50 witaj kolego po fachu :D ja równiez studiuje fizjo i powiem Ci że nie mamy co narzekac :P a raczej powinnismy sie cieszyc ze studiujemy taki fajny i oblegany teraz kieruneczek :) moim skromnym zdaniem pracy jest dla nas mase jak nie w Polsce to za granica czekaja z otwartymi ramionami i daja całkiem niezla kase :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: fizjoterapia IP: *.dyn.optonline.net 17.06.06, 18:02 To mnie troche pocieszacie w tym momencie... Zastanawialam sie wlasnie nad perpsektywa pracy po fizjoterapii. Bede tam skladac, ale jako opcje awaryjne (AM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jest Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 22:12 pracy jest naparwde spoooro :-)za granicą to naprawde złotko praca.. Podobno! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: fizjoterapia IP: *.dyn.optonline.net 18.06.06, 00:16 To super, ze sa perspektywy... Jest to jednak dosc trudny kierunek, prawda? Czesc egzaminow (np chyba anatomia) pokrywa sie z egzaminami na medycyne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 01:09 Jednak program anatomii na lekarskim i fizjoterpai trochę się różni, nie przesadzajmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: fizjoterapia IP: *.dyn.optonline.net 18.06.06, 01:24 byc moze :) tak czy inaczej fizjoterapia to ciezki kierunek: tak przynajmniej mowia znajomi studenci... Najgorsze jest ponoc uczenie sie lacinskich nazw :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asienka Re: fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 18.06.06, 13:18 Co do anatomii to ja np egzamin miałam z lekarskiego-dostaliśmy ten sam test jesli chodzi o anatomie prawidłową, na funkcjonalnnej jest juz troche mniej pierdół bo trzeba sie orientowac tylko(albo aż) :P w działaniu każdego mięśnia,a w przyszłym roku rentgenowska wiec znowu sie zaczną szczególiki:/kierunek jest cieżki ale naprawde przynosi wiele satysfakcji:) uczymy sie interesujacych rzeczy no i praktyki tez wiele dają bo sa juz na 1 roku!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia86 Re: fizjoterapia IP: *.lanet.net.pl 18.06.06, 21:00 ja teraz koncze 1rok, tez wybralam fizjo jakos opcje awaryjna, bo chcialam dostac sie na lek. nieststy sie nie udalo, wyladaowalam na fizjo, ale w tym roku znowu startuje na medycyne. co do anatomii, to jest tak, ze lek ma 2 lata anat, a fizjo rok, wiec dokladnie mamy tylko miesnie- lacina, wszystkie przyczepy, jakie ruchy... a reszta jak, trzewia, mozg mamy ogolnie, bo i po co mam to do szczescia;)) polecam fizjo, bo w sumie nie jest to wymagajacy kierunek, a daje sporo satysfakcji. jest duzo wfow, wiecej niz na zwyklych studiach, ale tez bez przesady jak na awfie gdzie karza robic salta;p dzieki temu nie staniemy sie zgorzknialymi studentami ktorzy calymi dniami siedza i sie ucza ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:41 to jest ywmagający kierunek!!!! :(ale i tak super ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osia Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 22:18 Anatomia we wszystkich miastach (oprocz chyba SLAM) na kierunkach lekarskich trwa 1 rok a nie 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asienka Re: fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 25.06.06, 12:30 Ciekawe jkaim cudem jak w Lublinie trwa 1,5 roku!!!Najpierw prawidłowa, pozniej funkcjonalna i rentgenowska!!!Nie wypowiadaj sie jak nie masz sprawdzonych info Odpowiedz Link Zgłoś
malpunia123 Re: fizjoterapia 07.07.06, 13:55 też się na to z chęcią wybiorę,jak myslicie ciężko tam się dostać? myśle, że jeśli chodzi o naukę to na pewno nie dorównuje medycynie czy farmacji,podobnież jest dużo chętnych na msc a nie mają jakiś specjalnie wielkich wymogów, troche mnie to dziwi, praca na pewno w tym zawodzie jest bardzo przyjemna i satysfakcjonująca, trochę boje się że będę bezrobotna ,bo najbardziej chciałabym pracować w szpitalu a słyszałam że a nie ma pracy a w ogóle to wolą tam techników bo im mniej się płaci itp, więć nie wiem, ale widzę że waszy posty są optymistyczne i to mnie trochę pocieszyło,pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
malpunia123 Re: fizjoterapia 07.07.06, 13:57 A i jeszce chciałabym sie dowiedzieć jak jest z ćwiczeniami ruchowymi naAM ? dużo ruchu tam wymagają? wf jest inny niż na pozostałych uczelniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: fizjoterapia IP: 193.239.60.* 16.07.06, 16:05 a orientujecie sie jak patrza na fizjoterapeutów po zaocznych, czy jest w ogóle sens robienia zaocznie ten kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asienka Re: fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 16.07.06, 22:20 Na dyplomie nie bedzie wpisane czy zaocznie studiowałaś czy dziennie:) znaczy sie tak slyszałąm:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:47 tak zdecydowanie tak moj kolega pracuje jako fizjoterapeuta w londynie i maa 3tys funtow Odpowiedz Link Zgłoś