Dodaj do ulubionych

fizjoterapia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:06
jestem studentem I roku fizjoterapii i chcialbym sie dowiedziec czy jest
przyszlosc w tym zawodzie za granicą albo w polsce....Z gory dziekuje za
info:):
Obserwuj wątek
    • tnozyk Re: fizjoterapia 11.06.06, 23:19
      ...
      • Gość: asienka Re: fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 12.06.06, 13:50
        witaj kolego po fachu :D ja równiez studiuje fizjo i powiem Ci że nie mamy co
        narzekac :P a raczej powinnismy sie cieszyc ze studiujemy taki fajny i oblegany
        teraz kieruneczek :) moim skromnym zdaniem pracy jest dla nas mase jak nie w
        Polsce to za granica czekaja z otwartymi ramionami i daja całkiem niezla
        kase :) pzdr
        • Gość: myosotis_ola Re: fizjoterapia IP: *.dyn.optonline.net 17.06.06, 18:02
          To mnie troche pocieszacie w tym momencie... Zastanawialam sie wlasnie nad
          perpsektywa pracy po fizjoterapii. Bede tam skladac, ale jako opcje awaryjne
          (AM)
          • Gość: jest Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 22:12
            pracy jest naparwde spoooro :-)za granicą to naprawde złotko praca.. Podobno! ;)
            • Gość: myosotis_ola Re: fizjoterapia IP: *.dyn.optonline.net 18.06.06, 00:16
              To super, ze sa perspektywy... Jest to jednak dosc trudny kierunek, prawda?
              Czesc egzaminow (np chyba anatomia) pokrywa sie z egzaminami na medycyne :/
              • Gość: Dugo Re: fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 01:09
                Jednak program anatomii na lekarskim i fizjoterpai trochę się różni, nie
                przesadzajmy...
                • Gość: myosotis_ola Re: fizjoterapia IP: *.dyn.optonline.net 18.06.06, 01:24
                  byc moze :) tak czy inaczej fizjoterapia to ciezki kierunek: tak przynajmniej
                  mowia znajomi studenci...
                  Najgorsze jest ponoc uczenie sie lacinskich nazw :/
                  • Gość: asienka Re: fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 18.06.06, 13:18
                    Co do anatomii to ja np egzamin miałam z lekarskiego-dostaliśmy ten sam test
                    jesli chodzi o anatomie prawidłową, na funkcjonalnnej jest juz troche mniej
                    pierdół bo trzeba sie orientowac tylko(albo aż) :P w działaniu każdego
                    mięśnia,a w przyszłym roku rentgenowska wiec znowu sie zaczną
                    szczególiki:/kierunek jest cieżki ale naprawde przynosi wiele satysfakcji:)
                    uczymy sie interesujacych rzeczy no i praktyki tez wiele dają bo sa juz na 1
                    roku!:)
                    • Gość: dzidzia86 Re: fizjoterapia IP: *.lanet.net.pl 18.06.06, 21:00
                      ja teraz koncze 1rok, tez wybralam fizjo jakos opcje awaryjna, bo chcialam
                      dostac sie na lek. nieststy sie nie udalo, wyladaowalam na fizjo, ale w tym
                      roku znowu startuje na medycyne.
                      co do anatomii, to jest tak, ze lek ma 2 lata anat, a fizjo rok, wiec dokladnie
                      mamy tylko miesnie- lacina, wszystkie przyczepy, jakie ruchy... a reszta jak,
                      trzewia, mozg mamy ogolnie, bo i po co mam to do szczescia;))
                      polecam fizjo, bo w sumie nie jest to wymagajacy kierunek, a daje sporo
                      satysfakcji. jest duzo wfow, wiecej niz na zwyklych studiach, ale tez bez
                      przesady jak na awfie gdzie karza robic salta;p dzieki temu nie staniemy sie
                      zgorzknialymi studentami ktorzy calymi dniami siedza i sie ucza ;)))))))
                      • Gość: :( Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:41
                        to jest ywmagający kierunek!!!! :(ale i tak super ;)
                      • Gość: osia Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 22:18
                        Anatomia we wszystkich miastach (oprocz chyba SLAM) na kierunkach lekarskich
                        trwa 1 rok a nie 2.
                        • Gość: asienka Re: fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 25.06.06, 12:30
                          Ciekawe jkaim cudem jak w Lublinie trwa 1,5 roku!!!Najpierw prawidłowa, pozniej
                          funkcjonalna i rentgenowska!!!Nie wypowiadaj sie jak nie masz sprawdzonych info
                          • malpunia123 Re: fizjoterapia 07.07.06, 13:55
                            też się na to z chęcią wybiorę,jak myslicie ciężko tam się dostać? myśle, że
                            jeśli chodzi o naukę to na pewno nie dorównuje medycynie czy farmacji,podobnież
                            jest dużo chętnych na msc a nie mają jakiś specjalnie wielkich wymogów, troche
                            mnie to dziwi, praca na pewno w tym zawodzie jest bardzo przyjemna i
                            satysfakcjonująca, trochę boje się że będę bezrobotna ,bo najbardziej
                            chciałabym pracować w szpitalu a słyszałam że a nie ma pracy a w ogóle to wolą
                            tam techników bo im mniej się płaci itp, więć nie wiem, ale widzę że waszy
                            posty są optymistyczne i to mnie trochę pocieszyło,pozdro :)
    • malpunia123 Re: fizjoterapia 07.07.06, 13:57
      A i jeszce chciałabym sie dowiedzieć jak jest z ćwiczeniami ruchowymi naAM ?
      dużo ruchu tam wymagają? wf jest inny niż na pozostałych uczelniach?
      • Gość: rafał Re: fizjoterapia IP: 193.239.60.* 16.07.06, 16:05
        a orientujecie sie jak patrza na fizjoterapeutów po zaocznych, czy jest w ogóle sens robienia zaocznie ten kierunek?
        • Gość: asienka Re: fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 16.07.06, 22:20
          Na dyplomie nie bedzie wpisane czy zaocznie studiowałaś czy dziennie:) znaczy
          sie tak slyszałąm:)
    • Gość: michal Re: fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:47
      tak zdecydowanie tak moj kolega pracuje jako fizjoterapeuta w londynie i maa
      3tys funtow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka