Dodaj do ulubionych

Rosjoznawstwo UJ

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:45
Czesc, ide na socjologie, ale zastanawiam sie czy nie skladac tez papierow na rosjoznawstwo. Po Krakowie kraza plotki, ze kierunek nieciekawy i trudny, ale osobiscie nie znam zadnego studenta. Moze wy cos wiecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: tlusty Re: Rosjoznawstwo UJ IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.06.06, 17:19
      Rosjoznawstwo - kategorycznie nie polecam. Mozna powiedziec ze jestem
      czlwiekiem 'ze srodka', a w zasadzie bylem bo dostalem sie w tamtym roku na Ae
      w Krakowie i Rosjo na Uj i wybralem to drugie...
      Mimo ze chodzilem do liceum o profilu jezykowym - rosyjski - nie zdalem
      ruskiego w tej sesji... juz mielismy 2 termin i ogolnie z 70 przyjetych osob
      zostalo niecale 30... reszta skreslona :( Zaluje bo zmaronowalem rok... teraz
      skladam na AE ja ekonomie - na pewno bedzie lepiej, latwiej i przyjemniej!!!
      (chociaz ponoc na Ae duzo zalezy od szczescia - grupy cwiczeniowej)
      Wydaje mi się ze socjologia to dobry wybor chociaz sporo ludzi mowilo ze ciezko
      sie dostac! pozdrawiam
      • kalina86 Re: Rosjoznawstwo UJ 14.06.06, 00:16
        Hmmm... dziwne plotki krążą po Krakowie:) Kierunek jest w miarę ciekawy i nie
        jakoś szalenie trudny:)
        Co prawda rosyjski wielu sprawia kłopoty, ale to już trochę zależy od zdolności.
        Są osoby które na pierwszych zajęciach nie znały nawet alfabetu, a teraz
        świetnie sobie radzą.
        Faktycznie na rosyjskim najwięcej osób oblewa. Ale trzeba zaznaczyć, że program
        nauczania jest bardzo nowoczesny - nigdzie indziej nie ma takiego, najważniejsze
        jest mówienie i rozumienie, po pół roku spokojnie dogadasz się z Rosjanami:)
        Można się rozłożyć też na kilku innych przedmiotach, ale ogólnie da się
        przeżyć:) Ja tam się uczę dopiero w sesji:)
        A i zajęcia - niektóre ciekawe, inne przeraźliwie nudne. Klimat na studiach
        fajny:) Ale wybór należy dio Ciebie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka