ingra 30.06.06, 11:25 Mam pytanko: Czy jak zkończę licencjat to muszę płacić za 2 stopień jak za zaoczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zenek z Porebowa Re: licencjat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 11:32 Chyba nie rozumiem pytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
fantas_magorie Re: licencjat 30.06.06, 11:44 Jeśli dobrze zrozumiałam, to dziewczyna się pyta, czy jeśli będzie robiła uzupełniające magisterskie, to czy będzie za nie płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polecony Re: licencjat IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.06.06, 11:53 Nie, jak weźmiesz drugi stopień zaoczny jako wieczorowy to stacjonarny liczysz tak jakbyś miała poprawkę na drugim roku. Wtedy jest taniej. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hearcik Re: licencjat 30.06.06, 11:55 JA mysle, ze nie bedziesz płacic, jesli oczywiscie te mgr uzupełniajace beda w trybie dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: licencjat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:06 a jest możliwość skończenia licen. zaocznie a uzupeł. mgr dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
hearcik Re: licencjat 30.06.06, 12:10 Przyznam szczerze ze nie wiem, ale wydaje mi sie , ze tak. Dlaczego miałoby byc inaczej?Jesli dostaniesz sie na dzienne uzup. mgr to musza Cie przyjac bez wzgledu jakim trybem konczyło sie lic. Moze lepiej zapytac na uczelni...choc uczelnia woli sciagac pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszak Re: licencjat IP: *.centertel.pl 30.06.06, 18:10 Bardzo dobre pytanie!!! Dlaczego? Ano dlatego, że jeśli uczelnia zamyka przed swoimi zaocznymi licencjatami drogę do dziennych (stacjonarnych) studiów II stopnia (lub do rekrutacji na nie), tym samym deprecjonuje wartość swoich studiów zaocznych (płatnych przecież!). Tak więc jak najbardziej prawidłową drogą jest ubieganie się zaocznego licencjata o przyjęcie na stacjonarne studia II stopnia (uzupełniające magisterskie). Swoją drogą ciekaw jestem, czy ktoś sprawdzał ilu zaocznych licencjatów dostaje się (na tej samej uczelni/tym samym wydziale) na stacjonarne studia II stopnia. Odpowiedz Link Zgłoś