Dodaj do ulubionych

Co z cukrzykami

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.02, 18:00
Jestem web-majsterem portaku www.wojtekocukrzycy.republika.pl. w tej sprawie
dostałem wiele listów. I teraz zastanwiam się co odpowiedzieć tym osobą.
Chętnie prześle te listy ministerstwu i niech oni rozwiązują problemy tych
ludzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: bogdan Re: Co z cukrzykami IP: *.proxy.aol.com 09.03.02, 09:35
      niech umieraja w osamotnieniu
      • Gość: bogdan Re: Co z cukrzykami IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 04:02
        powyzszy moj post nie wzial sie z zimnosci serca mego a raczej z rzeczywistosci
        osob chorujacych na cukrzyce ktora stala sie epidemia wieku XX.
        W USA rocznie umiera na ta chorobe setki tysiecy ludzi .
        Lecz nie ma ja oni tzwm sily przebicia bo kazdy umiera powoli i samotny.
        Wspolczesna medycyna nie wydaje sie byc zainteresowana znalezieniem srodkow
        przeciwdzialajacych tej chorobie.Propagowane sposoby zdrowego wyzywienia sa
        przykladami jak czlowiek zywic sie nie powinien.Wszystko w sprawach cukrzycy
        postawiono na glowie.Polecam ksiazke dr Jana Kwasniewskiego-Dieta optymalna- w
        ktorej twierdzi on ze cukrzyca jest choroba wyleczalna.
        • Gość: Wolter Re: Co z cukrzykami IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 16:23
          I tu leży cały problem. Nasze kochane ministerstwo nie wpadło jeszcze na to że
          paski choć drogie są jedyną możiwościa ratowania życia cukrzykowi. Zastanawia
          mnie tylko jak to sobie pan minister wyobraża. Nagle z dnia na dzień ( zaraz po
          podrożeniu pasków ) mam sobie dawać insulinę "na oko" , bez żadnej
          kontroli ?????
          • Gość: bogdan Re: Co z cukrzykami IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 17:00
            to ile te paski tam kosztuja?
            • Gość: Wolter Re: Co z cukrzykami IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 14:03
              To znaczy gdzie?????
              • Gość: bogdan Re: Co z cukrzykami IP: *.proxy.aol.com 13.03.02, 06:37
                w Gdansku
            • lucy_z Re: Co z cukrzykami 13.03.02, 09:01
              Gość portalu: bogdan napisał(a):

> to ile te paski tam kosztuja?

- Cukrzyk musi badać poziom cukru nawet kilka razy dziennie, od tego może
              zależeć jego życie. Teraz za paczkę pasków płaci ryczałtową cenę 2,50 zł. Jeśli
              paski znikną z listy leków refundowanych, te koszty wzrosną do 30 zł! A przecież
              niektórzy zużywają nawet cztery takie opakowania miesięcznie - wyjaśnia jedna z
              farmaceutek.

• Gość: Wolter Re: Co z cukrzykami IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 15:15
                Teraz to już nie można ich dostać. Mają kosztować 32 złote. Teraz kosztują 2,5
                zł. Coś sobie nie wyobrażam co będzie jak ta cena wzrośnie :(
    • Gość: Wolter Re: Co z cukrzykami IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 10:53
      No pan minister wymyślił coś zgodnego z prawami natury i chwała mu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka