Dodaj do ulubionych

Psi wychodek w Nowym Sączu

30.06.06, 11:22
super pomysł oby sie przyjął i został wprowadzony w życie w całej Polsce
pozrd. pieski i ich wlaścicieli
Obserwuj wątek
    • Gość: mispercepcja Re: Psi wychodek w Nowym Sączu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 11:48
      W koncu ktoś ruszył głową i wymyślił coś,co będzie przydatne dla
      każdego.Swietny pomysł!

www.rockthecasbah.blox.pl
      • Gość: hau hau Re: Psi wychodek w Nowym Sączu IP: 82.139.47.* 30.06.06, 13:19
        Nie sądzę, żeby to się w naszym kraju przyjęło. Jakieś 5-7 lat podobna psia
        toaleta (oznaczona nawet gustownym znakiem z jakimś jamnikiem ;-) powstała koło
        mojego bloku w Skierniewicach i jakoś czworonogi nie lubiły tam się załatwiać. A
        na pewno częściej obok niej ;-) Efekt - po jakis 3 latach władzie osiedla
        usunęły ten chybiony pomysł...
    • Gość: pies hau IP: *.crowley.pl 30.06.06, 12:11
      hau :)
    • Gość: kasia Re: Psi wychodek w Nowym Sączu IP: 132.155.58.* 30.06.06, 12:24
      wspaniały pomysł, tylko pies to nie kot i nie załatwi się w miejscu do tego
      wyznaczonym.Psy spacerując szukają sobie miejsca na zrobienie siku czy kupy.Ja
      poprostu wychodząc z psem na spacer zabieram torebkę foliową i tam gdzie
      sięzałatwi sprzątam.Gorzej gdy nie ma śmietnika.Powinno być więcej pojemników
      na psie odchody
      • akg1962 Re: Psi wychodek w Nowym Sączu 30.06.06, 15:01
        Masz rację. Ja także zabieram torebkę i wrzucam do pobliskiego kosza. Nie
        ważne, że nie dla psa. Kosz, to kosz. Nie zostawiam na trawniku. To jest
        istotne. Tylko jak widzę, zbierają właściciele malutkich piesków. A problem
        dotyczy przede wszystkim dużych.
    • Gość: nms5 Re: Psi wychodek w Nowym Sączu IP: *.bulldogdsl.com 30.06.06, 12:27
      Genialny pomysl! Moze wreszcie sie cos w sprawie ruszy! Prosimy o sygnaly na temat reakcji.
    • pal0ma Re: Psi wychodek w Nowym Sączu 30.06.06, 12:33
      Fuj fuj fuj. Kto by chciał prowadzić psa w takie brudne miejsce z odchodami?
      Ja nie. Nie mówiąc już o tym, że w drodze do wychodka trzeba by mu zakładać
      jakieś spodnie:)

Jedyny sposób na czystość to sprzątać po psie. Ja to robię, inni to robią.
      Nawet jak nikt nie widzi. Nawet jak to jest w parku. Nie jest to w Polsce,
      ale tam też tak może być.
    • Gość: EWAM Re: Psi wychodek w Nowym Sączu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.06.06, 12:58
      MÓJ PIES NIE ZROBIŁBY TAM NIC BO NIE LUBI ODRYTYCH TERENÓW. MUSI BYĆ TRAWKA
      COBY ZASŁONIĆ TROSZKĘ TYŁY. A POZA TYM LUBI TROCHĘ SIĘ POKRĘCIĆ A TAM MAŁO
      MIEJSCA...
    • Gość: wredna_jedza Ktoś nie ma bladego pojęcia, jak załatwia sie pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:35
      Kawałek piaskownicy i pies ma sie do tego załatwiac???
      Co za baran to wymyślił?? Chyba nigdy nie miał psa...
      Nawet kot by tam nie poszedł :/ Bo nasika raz w kuwete i trzeba zmieniić
      żwirek... Inaczej naleje obok :P
      • Gość: dyzio591 Re: Ktoś nie ma bladego pojęcia, jak załatwia sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:55
        Myślę,że z psem to może być problem, aby skorzystał akurat w tym momencie i w
        tym miejscu , chociaż idea pomysłu dobra. Natomist nie zgadzam się,w sprawie
        kota.Mój korzysta zawsze z kuwety , nawet wtedy kiedy pod nieobecność
        domowników nie zostanie posprzątana. Nigdy nie załatwił sie obok
        • Gość: wredna_jedza Re: Ktoś nie ma bladego pojęcia, jak załatwia sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:05
          To ja mojej "królewnie" musze wymienić żwirek, bo do brudnego nie będzie sikać :/
          Jak wychodze "na dłużej" to muszą być 2 kuwety...

Co do psów, to po Burku sie sprząta, do wysikania się i zrobienia kupki akurat w
          tym miejscu NIKT psa nie zmusi.. Pomysł słuszny [bo nikt nei lubi psich kup na
          ulicy], ale troche chybiony...
      • sulineczka Re: Ktoś nie ma bladego pojęcia, jak załatwia sie 30.06.06, 15:03
        Wredna Jedzo, nie masz racji. Twoja wypowiedz swiadczy o tym, ze to czlowiek ma
        z tym problem ( nagle inny sposob myslenia, a glowa taka pelna wiedzy , ze na
        jakiekolwiek zmiany ani miejsca ani checi nie ma ). Psy kieruja sie zapachem i
        zostawiaja slad ( taki psi email) ze wlasnie w tym miejscu byly i swoja
        potrzebe fizjologiczna zalatwily. Nie sadze, zeby psy amerykanskie, belgijskie
        etc. roznily sie pod tym wzgledem. Tam im to odpowiada. A w Polsce - widac kto
        od razu protestuje, zeby protestowac. I nie sa to psy !
    • Gość: Juilina Re: Psi wychodek w Nowym Sączu IP: 213.25.198.* 30.06.06, 13:40
      taaa ciekawe kto w cywilizowanym kraju robi z tego problem, to w Polsce
      wychodzi hamstwo i ninenawiśc do zwierząt gdzie przywiązuje sie burka do budy i
      nie daje mu jesc bo godny to zły.. wszedzie w cywilizowanych krajach poprostu
      są służby ktore zbieraja psie gówienka..
      a to ciekawe kto wymyslil, pies nie czlowiek nie zrobi na życzenie i w
      konkretnym miejsku:
      "Azorku a teraz kucnij i zrob kupkę"
      nie szkoda pieniedzy na taki kretynizm?
      moze poprostu róbmy jak we Francji, Monaco etc gdzie wieczorem poprostu myją
      chodniki- przy okazji z kupek też

• Gość: sawicka Re: Psi wychodek w Nowym Sączu IP: 129.195.0.* 30.06.06, 14:01
        Motocrottes czyli sluzby do czyszczenia chodnikow sa tylko w Paryzu, w innych
        miastach Francji i Szwajcari ( to wiem dobrze bo w tych krajach mieszkalam i
        mam psa) sa albo psie ubikacje albo woreczki plastikowe ktorymi moze i MUSI sie
        obslugiwac kazdy wlasciciel psa.
        Znane haslo we Francji " Dobrze wychowany pies ma dobrze wychowanego pana /
        pania"
      • Gość: Iv Re: Psi wychodek w Nowym Sączu IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.06.06, 14:34
        No właśnie, a w drodze do "miejsca przenaczenia" trzeba pieskowi zatkać... Czy
        pomysłodawcy wzieli pod uwagę to, że jeden kibelek po prostu nie wystarczy? Czy
        jest możliwe, że pies przejdzie z drugiego końca miasta i wytrzyma?
        W miom mieście również są takie wychodki, jakoś to chyba nie zdaje egzaminu
      • akg1962 Re: Psi wychodek w Nowym Sączu 30.06.06, 15:04
        Sami sprzątajmy!!! Nie będzie problemu. Nie trzeba żadnych ogrodzeń.
      • sulineczka Re: Psi wychodek w Nowym Sączu 30.06.06, 15:11
        Po psach powinni sprzatac wlasciciele, a miasta nakladac grzywny na tych, ktore
        nie sprzataja. Tak jest w miastach czystych, np w Waszyngtonie, gdzie ludzie
        byliby zdziwieni , jesli ktos po swoim psie nie posprzatalby !
        No coz, Francja akurat do czystych krajow nie nalezy, ale w Menton na Riwierze
        widzielismy nastolatke wyprowadzajaca dwa pudle,zaopatrzona w plastikowe
        torebki i w odpowiednim momencie zbierajaca nieczystosci. Moze byla
        cudzoziemka, a moze osoba o wyzszej niz przecietna, kulturze ????,
    • akg1962 Re: Psi wychodek w Nowym Sączu 30.06.06, 14:54
      NIe trzeba by było wychodkow, gdyby właściciele zawsze sprzątali po swoich
      pupilach. To tylko kwestia kultury osobistej (nie psa). Na ogół sprzątają
      właściciele malutkich psiaków. Śmieszne, bo nieraz wcale nie widać tej kupki.
      A problem dotyczy zwłaszcza dużej pozostałości! Brzydzą się, przecież to ich
      pieska.
    • sulineczka Re: Psi wychodek w Nowym Sączu 30.06.06, 14:58
      Nareszcie przejmujemy dobre wzorce !!!!!! Brawo Nowy Sacz!!!!!
      Widzielismy takie psie wucety w Nowym Jorku i Londynie, Brukseli i Hong Kongu.
      Sprawdzaja sie znakomicie i wszyscy sa bardzo zadowoleni, z pieskami wlacznie.
    • Gość: maruda Eee tam... IP: 89.187.224.* 30.06.06, 15:04
      Po pierwsze; jak przekonać psa żeby załatwił swoją potrzebę właśnie na tym
      skrawku piasku, skoro dookoła tyle miejsca...
      A po drugie co to za toaleta skoro i tak trzeba sprzątać....
      bezsensu....
    • the_rapist Chybiony pomysł 30.06.06, 16:10
      Obawiam się niestety, że ten pomysł sie nie przyjmie. W psiej naturze leży szukanie sobie miejsca do załatwianie swoich potrzeb, znakowanie terenu swoim zapachem. I nie pomoże tu żadna psia toaleta, po swoich milusińskich trzeba po prostu sprzątać.
    • Gość: sceptyk Re: Psi wychodek w Nowym Sączu IP: *.botany.gu.se 30.06.06, 16:13
      Tylko jak przekonac psa, ze to dla niego ta toaleta?
      A moze by zamiast tego wprowadzic torebki i kosze na to co prze pieska przeszlo?
    • Gość: łżewyborcza Nie chce zbierać kupy po miom psie !!!To absurd!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:27
      śmierdzi!!!Równie dobrze mógłbym swoja wyjmowac z toalety i wrzucać do kosza...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka