Dodaj do ulubionych

co warto studiowac?

IP: *.range86-140.btcentralplus.com 30.06.06, 21:33
Niedlugo chyba wlosy z glowy sobie zaczne rwac bo z tych opini co salysze i
czytam to wogole wychodzi ze co by sie nie studiowalo to i tak to nie ma
przyszlosci!Poczatkowo myslalam o turystyce i rekreacji ale po tym kierunku
duzej przyszlosci nie ma, Anglistyka odpada bo lepiej miec FCE i studiowac
lepszy kierunek, medycyna hm..lekarze miernie zarabiaja<w sumie kto w tym
kraju dobrze zarabia chyba tylko polityk> juz sama nie wiem co robic, jaki
waszym zdaniem jest kierunek ktory studiowac warto? moim najwiekszym hobby
jest sport i mysle o AWF ale czy cos po tym bede miala?z gory dzieki za opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Gucio Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:36
      bklagam tylko nie medycyna ,jesli rozpatrujesz to tylko w kategoriach kasy? a
      sprot? wf to był twój ulubiony przedmiot w szkole jak mniemam;)))
      ps.FCE-hahahhahahaha ,
      • Gość: kasia Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 10:56
        Może i lakarze miernie zarabiaja, ale przynajmniej zarabiają, bo o bezrobotnych
        lekarzach nie słyszałam.
        Cóż, nie każdy ma możliwości żeby przebierać. ja przez rok studiowałam
        matematykę, a pracy dla matematyków jest teraz dużo. Choćby nawet w...
        medycynie, ale i nie tylko.
        Zrezygnowałam, bo prawdę mówiąc nie czułam się na siłach, żeby go dalej ciągnąć
        (męczyło mnie, że matma, matma, matma i oprocz tego matma i większość teoria).
        Teraz składam na zarzadzanie i inżynierię produkji. Każdy kto o tym słyszy
        mówi, że świetny wybór, bo logistyka coraz bardziej się rozwija, bo potrzebni
        ludzie zarzadzający organizacją produkcji, zarządzający jakość produkcji i te
        pe...
        • Gość: zielony banan Re: co warto studiowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 12:06
          A gdzie składasz? Moja dziewczyna studiuje ZiP na SGGW i nie jest za bardzo
          zadowolona. Twierdzi, że studia nie są ani inżynierskie ani ekonomiczne, trochę
          tego i trochę tamtego a na koniec konkretnej wiedzy niewiele.
          • Gość: m Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 12:10
            w zasadzie trudno o dobre studia.idź na polibudę a będziesz studiować ze
            śmierdzielami w wyciągniętych swetrach i innymi kujonkami w okularach.
            • Gość: Gość m a na czym ty jestes? znawco polibudy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 12:24
            • Gość: kejt Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 12:29
              to jest mit jakich malo.
              moze tak bylo 10 lat temu.
              mam bardzo wiele znajomych z polibudy i nie mozna powiedziec o nich śmierdziele
              z powyciąganymi swetrami. To po prostu normalni ludzie.
              Ba nawet wolę ich, niż z ludzi z uniwerków...
            • Gość: gosia Re: co warto studiowac? IP: *.przasnysz.mm.pl 18.07.06, 21:07
              Nie wiem w ogóle o co ci chodzi z tymi stereotypami,nigdy nie spotkałam tam
              osób odpowiadających temu chamskiemu opisowi
          • koszalek_opalek1 Re: co warto studiowac? 19.07.06, 10:51
            Tak naprawdę, to po każdym kierunku jest praca. Dla NAJLEPSZYCH. I takim trzeba
            być :)

A poza tym, można różne inne formy aktywności stosować - otworzyć firmę czy coś,
            nie tylko praca u kogoś może dawać kasę.
            • Gość: k Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 11:11
              nie zgodze się. badania wykazują, że najlepiej sobie w życiu radzą absolwenci
              ktorzy w trakcie studiów utrzymywali średnią 3,5-4.0...
              • Gość: Dugo Re: co warto studiowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 14:00
                No jesli ktoś rozpatruje bycie najlepszym w aspekcie najwyższej średniej ocen no
                to nieciekawie jest... Można studiować np. elektronikę i mieć same 3 na szynach,
                a interesować się elektronika i grzebać w kompach i być stokroć lepszym
                elektronikiem niż ktoś ze średnią 4,9 a nie wyrobiony w praktyce... Co za ludzie
        • Gość: kasia Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 12:29
          na PWr składam.
    • Gość: Tawananna* Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:43
      No tak, między anglistyką a FCE nie ma ŻADNEJ różnicy.

Ale to może i dobrze, bo skoro rozpatrujesz to w kategoriach FCE, to nawet byś
      się na anglistykę nie dostała ;).

Niezły masz rozrzut: filologia (kierunek humanistyczny), medycyna (biologia,
      chemia, fizyka), turystyka i rekreacja (geografia, języki)...

Na Twoim miejscu wybrałabym AWF, byle nie wychowanie fizyczne, tylko np.
      właśnie turystykę i rekreację z jakąś dobrze brzmiącą specjalnością.

A jak chcesz zarabiać, to idź na zarządzanie i marketing. ;)
      • Gość: z. Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:16
        hmmm Tawanna po co ta ironia? po tym ( oczywiście na dobrej uczelni) moga być
        pieniądze ,a nawet satysfakcja np.zarządzanie w turystyce ,jeśli już o tym
        myslisz.
      • Gość: Richelieu* Re: co warto studiowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:14
        Eee, znam magistrów f. angielskiej zdających FCE na si. Śmiechu warte
    • Gość: Moi Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:53
      Wybierz to co sprawia CI najwięcej przyjemności ;) nie patrz na wybór zawodu
      pod względem przyszłych zarabianych pieniędzy.
      One zawsze się znjadą a do tego wcale nie trzeba skończyć studiów !
      Masa ludzi studiowała - nudne ale przyszłościowe kierunki, a teraz równie nudno
      i męcząco spędza życie w pracy.
      Zastanó się dobrze i nie słuchaj "życzliwych" ;)
      Pa.
      • Gość: tribe Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:34
        Dlaczego twierdzisz że po turystyce i rekreacji nie ma przyszłości? Moim zdaniem
        to całkiem dobry kierunek. Turystyka to coraz poważniejsza branża i miejsc pracy
        będzie przybywać.
        • Gość: ewa Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 11:15
          No właśnie. Szukam tu pomocy, bo ciągnie mnie na turystykę międzynarodową do
          DSWE we Wrocławiu. Program tych studiów znam już na pamięć i coraz ma więcej
          dobrych info na ich temat. Ja myślę, że to bardzo dobre ustawienie zawodowe.
          • Gość: ok Re: co warto studiowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:19
            Dswe jest warte polecenia. Nie wiem jak jest na Stosunkach, ale uczelnia w
            porzadku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka