Gość: kamill IP: 62.233.189.* 15.07.06, 11:11 witam co sadzicie o takim kierunku jak transport? wypowiedzcie sie jakie według was kierunki będą najbardziej przyszłościowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czmbr Re: Transport ? IP: 80.51.241.* 15.07.06, 12:22 w transporcie puki co zawsze bedzie robota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamill Re: Transport ? IP: 62.233.189.* 15.07.06, 13:11 tez tak sadze w koncu to studia inzynierskie a wiec jak kazdy mowi przyszłosciowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamill Re: Transport ? IP: 62.233.189.* 15.07.06, 17:17 cos widze ze mało osób się wypowiada o tym kierunku, ciekawe czemu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:48 bo studenci teraz maja wakacje i sobie miło czas spedzaja, a tutaj sa same osoby ktore o studiowaniu maja jeszcze małę pojecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamill Re: Transport ? IP: 62.233.189.* 15.07.06, 21:36 lol a ty uwazasz ze ja mam male pojecie o studiowaniu , albo pewnie zly kierunek co , ale moze masz racje ze tu sa same osoby ktore nie maja pojecia o studiowaniu, w koncu ty byles na tym forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:59 No ja akurat juz studiuje, ale nie transport. wiec o studiowaniu transportu mam bardzo małe pojęcie. Ale tutaj więcej maturzystów którzy dopiero zaczną studia, niż tych którzy już studiują i mogą coś bardziej sensownego powiedzieć (zwłąszcza jeśli srudiują dany, lub pokrewny kierunek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamill Re: Transport ? IP: 62.233.189.* 16.07.06, 00:00 co tak malo piszecie na ten temat????????????????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: transpot Re: Transport ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:00 Studiowałem kiedyś transport na jednej z polibud. Kierunek ciekawy dla tych co ich to interesuje. Możesz być po tym mechanikiem samochodowym, inz. od transportu szynowego, informatykiem ruchu i najciekawsza specjalizacja logistyka transportu. Po tej ostatniej specjalizacji napewno czeka cię świetlana przyszłość. A kierunek nawet ciężki, przedmioty takie jak mata, fiza, automatyka, elektronika, budowa pojazdów, rachunek prawdopodobieństwa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:33 Studiuje na polibudzie w Warszawie. Z tego co wiem od znajomych, porownujac ich kierunki, transport to jeden z najłatwiejszych kierunkow na polibudzie. Jak komus nie chcialo sie studiowac to zawsze przenosil sie na transport. Jezeli na prawde interesujesz sie samochodami, to wydaje mi sie , ze ambitniejszy bylby jakis kierunek mechaniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:39 Na PWr transport jest na wydziale mechanicznym obok takich kierunków jak Mechanika i budowa maszyn, zarzadzanie i inżynieria produkcji, automatyka i robotyka. Najłatwiejszy z tych wszystkich. Ludzie mówią, że jak chcesz studiować to idziesz na ZIP, MBM czy AiR, a jak chcesz się bawić przez pięć lat to na TRN. Jak chcesz poprzeglądaj sobie trochę te stronki. Coś Ci się pewnie nakreśli po ich przeczytaniu. www.wmech.pwr.wroc.pl/strony/studia/dzienne/dz_transport.php www.wmech.pwr.wroc.pl/strony/rekrutacja/chka.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:54 Ale jeszcze teraz trochę moich własnych przemyśleń... Bezrobotnym po tym raczej się być nie powinno, kierowcą ciężarówki raczej też nie. Projektować samochody to moze zoztawny mechanikom. Ale idac w kierunku ciągle rozwijającej się logistyki, problemów zanieczyszczenia środowiska przez transport... tam ciągle jest bardzo dużo do roboty. I tylko od ciebie zalezy czy zmarnujesz te 5 lat, czy też moze pójdziesz tam bo chcesz zdobyć wiedzę i umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:38 Jesli już to lepiej wybrać logistykę,wśród której m.in zajmujesz się transportem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:41 Nie do konca się z tym zgodze. Jeżeli traktować Transport jako zbiór A, logistykę jako zbiór B, to ich część wspólna nie będzie aż taka wielka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmaill Re: Transport ? IP: 62.233.189.* 17.07.06, 12:37 ale jednak logistyka chyba bardziej przyszłosciowa niz trnasport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:13 Nie piszę, że transp. i logistyka mają WIELKĄ cześć wspólną ! W ramach logistyki transport zajmuje jedną z wielu dziedzin, którą musi poznać. I jak ktoś napisał - o niebo większe szanse ma znalezienie pracy po logistyce niż po transporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:04 wiadomo. sama miałam do wyboru (PWr) kierunek transport lub zarzadzanie i inżynieria produkcji. wybrałam to drugie zeby w niedalekiej przyszłosci (mam nadzieję) wybrać specjalność: logistyka. Ale nie mniej na transport też nie ma co narzekać. I tak łatwiej znależć po tym pracę niż po np. historii sztuki ;p Odpowiedz Link Zgłoś
emosw Re: Transport ? 17.07.06, 21:11 witam ja sie wybieram na transport i mam wlasnie zamiar wybbrac logistyke z tego co wiem bardzo ciekawy i przyszlosciowy kierunek!! Na jaka sie wybierasz uczelnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Transport ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:00 Studiuje na 2 roku na PK. Jest fajnie ale tez nie jest tak rozowo, wiekszosc osob odemnie z grupy ma troszeczke przedmiotow na wrzesien. Ale wykladowcy za kazdym razem chwala nas za wybor kierunku i mowia ze jest bardzo perspektywiczny. Ktoregos razu jadac do domu busem i gadalem z facetka ktora ma firme transportowa to mowila mi ze potrzeba na rynku pracy na specjalistow od transportu i logistyki jest na prawde duza wiec z praca nie powinno byc problemow problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emosw Re: Transport ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:07 czesc skoro jestes na 2 roku to powiedz jak wyglada matma i fizyka bo to nie jest zbyt techniczny kierunek ja go zaczynam od pazdziernika na PŚ i obawiam sie wlasnie matmy i fizyki!!?? Powiedz jak to wyglada??!! Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Transport ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:37 Ja mialem fizyke (taki wstep do mechaniki na 2 semestrze i fizyka kwantowa) przez pierwszy semestr a potem egzamin (najgorszy jaki chyba mialem) z matmy mielismy: pochodne, geometrie analityczna, calki(przez wieksza czesc semestru) tez egzamin. na 2 semestrze mielismy mechanike (egz.) a matma calki podwojne, potrojne, trojscian furiera (czy jakos tak to sie pisze) tez egz. ogolnie duzo matmy. Informatyka (metody numeryczne) tez nie za ciekawe ale wszystko idzie sie w stanie nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emosw Re: Transport ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:33 Dzieki, Jak bys mogl to skonaktuj sie ze mna poprzez meila: emosw@op.pl Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calleto Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:32 transport zajmuje sie tymi technicznymi sprawami czyli jak pracujesz w firmie transportowej to ty decydujesz jakie auta/tiry/autobusy itd ma zakupic firma i o ten sprzet dbasz bo to jest twoim zadaniem(dbanie mam na mysli dopilnoanie serwisu itp sprawy), a logistyk zajmuje sie tymi bardziej papierkowymi/telefonicznymi sprawami, czyli frachty/zlecenia i organizacja transportu od A do B. Odpowiedz Link Zgłoś
arczi.dent Re: Transport ? 09.06.15, 15:43 Wydaje mi się, że to bardzo przyszłościowy kierunek, usługi transportowe są teraz bardzo w cenie ze względu na ciągły rozwój naszego kraju pod względem ekonomicznym. Tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak bardzo rozległy temat to jest. Wejdź sobie na stronę jakiejś firmy (np extrans.opole.pl/uslugi-transportowe-opole.html ) i poczytaj jak uniwersalnym trzeba być w tej branży Odpowiedz Link Zgłoś