Dodaj do ulubionych

Transport ?

IP: 62.233.189.* 15.07.06, 11:11
witam
co sadzicie o takim kierunku jak transport? wypowiedzcie sie jakie według was
kierunki będą najbardziej przyszłościowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: czmbr Re: Transport ? IP: 80.51.241.* 15.07.06, 12:22
      w transporcie puki co zawsze bedzie robota...
      • Gość: kamill Re: Transport ? IP: 62.233.189.* 15.07.06, 13:11
        tez tak sadze w koncu to studia inzynierskie a wiec jak kazdy mowi
        przyszłosciowe
        • Gość: kamill Re: Transport ? IP: 62.233.189.* 15.07.06, 17:17
          cos widze ze mało osób się wypowiada o tym kierunku, ciekawe czemu??
    • Gość: lol Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:48
      bo studenci teraz maja wakacje i sobie miło czas spedzaja, a tutaj sa same
      osoby ktore o studiowaniu maja jeszcze małę pojecie...
      • reindeer86 Re: Transport ? 15.07.06, 18:29
        mysle, ze transport jest ok...
      • Gość: kamill Re: Transport ? IP: 62.233.189.* 15.07.06, 21:36
        lol a ty uwazasz ze ja mam male pojecie o studiowaniu , albo pewnie zly
        kierunek co , ale moze masz racje ze tu sa same osoby ktore nie maja pojecia o
        studiowaniu, w koncu ty byles na tym forum....
        • Gość: lol Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:59
          No ja akurat juz studiuje, ale nie transport. wiec o studiowaniu transportu mam
          bardzo małe pojęcie.
          Ale tutaj więcej maturzystów którzy dopiero zaczną studia, niż tych którzy już
          studiują i mogą coś bardziej sensownego powiedzieć (zwłąszcza jeśli srudiują
          dany, lub pokrewny kierunek)
    • Gość: kamill Re: Transport ? IP: 62.233.189.* 16.07.06, 00:00
      co tak malo piszecie na ten temat????????????????????????????/
    • Gość: transpot Re: Transport ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:00
      Studiowałem kiedyś transport na jednej z polibud. Kierunek ciekawy dla tych co
      ich to interesuje. Możesz być po tym mechanikiem samochodowym, inz. od
      transportu szynowego, informatykiem ruchu i najciekawsza specjalizacja logistyka
      transportu. Po tej ostatniej specjalizacji napewno czeka cię świetlana
      przyszłość. A kierunek nawet ciężki, przedmioty takie jak mata, fiza,
      automatyka, elektronika, budowa pojazdów, rachunek prawdopodobieństwa itp.
      • Gość: alek Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:33
        Studiuje na polibudzie w Warszawie. Z tego co wiem od znajomych, porownujac
        ich kierunki, transport to jeden z najłatwiejszych kierunkow na polibudzie.
        Jak komus nie chcialo sie studiowac to zawsze przenosil sie na transport.
        Jezeli na prawde interesujesz sie samochodami, to wydaje mi sie , ze ambitniejszy
        bylby jakis kierunek mechaniczny.
        • Gość: Kasia Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:39
          Na PWr transport jest na wydziale mechanicznym obok takich kierunków jak
          Mechanika i budowa maszyn, zarzadzanie i inżynieria produkcji, automatyka i
          robotyka. Najłatwiejszy z tych wszystkich. Ludzie mówią, że jak chcesz
          studiować to idziesz na ZIP, MBM czy AiR, a jak chcesz się bawić przez pięć lat
          to na TRN.

Jak chcesz poprzeglądaj sobie trochę te stronki. Coś Ci się pewnie nakreśli po
          ich przeczytaniu.
          www.wmech.pwr.wroc.pl/strony/studia/dzienne/dz_transport.php
          www.wmech.pwr.wroc.pl/strony/rekrutacja/chka.php
          • Gość: Kasia Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:54
            Ale jeszcze teraz trochę moich własnych przemyśleń...
            Bezrobotnym po tym raczej się być nie powinno, kierowcą ciężarówki raczej też
            nie.
            Projektować samochody to moze zoztawny mechanikom. Ale idac w kierunku ciągle
            rozwijającej się logistyki, problemów zanieczyszczenia środowiska przez
            transport... tam ciągle jest bardzo dużo do roboty.
            I tylko od ciebie zalezy czy zmarnujesz te 5 lat, czy też moze pójdziesz tam bo
            chcesz zdobyć wiedzę i umiejętności.
    • Gość: ;) Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:38
      Jesli już to lepiej wybrać logistykę,wśród której m.in zajmujesz się
      transportem.
      • Gość: Kasia Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:41
        Nie do konca się z tym zgodze.
        Jeżeli traktować Transport jako zbiór A, logistykę jako zbiór B, to ich część
        wspólna nie będzie aż taka wielka
        • Gość: kmaill Re: Transport ? IP: 62.233.189.* 17.07.06, 12:37
          ale jednak logistyka chyba bardziej przyszłosciowa niz trnasport
        • Gość: ;) Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:13
          Nie piszę, że transp. i logistyka mają WIELKĄ cześć wspólną !
          W ramach logistyki transport zajmuje jedną z wielu dziedzin, którą musi poznać.
          I jak ktoś napisał - o niebo większe szanse ma znalezienie pracy po logistyce
          niż po transporcie.
          • Gość: Kasia Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:04
            wiadomo.

sama miałam do wyboru (PWr) kierunek transport lub zarzadzanie i inżynieria
            produkcji. wybrałam to drugie zeby w niedalekiej przyszłosci (mam nadzieję)
            wybrać specjalność: logistyka.

Ale nie mniej na transport też nie ma co narzekać. I tak łatwiej znależć po tym
            pracę niż po np. historii sztuki ;p
    • emosw Re: Transport ? 17.07.06, 21:11
      witam ja sie wybieram na transport i mam wlasnie zamiar wybbrac logistyke z tego co wiem bardzo ciekawy i przyszlosciowy kierunek!! Na jaka sie wybierasz uczelnie???
    • Gość: Paweł Re: Transport ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:00
      Studiuje na 2 roku na PK. Jest fajnie ale tez nie jest tak rozowo, wiekszosc
      osob odemnie z grupy ma troszeczke przedmiotow na wrzesien. Ale wykladowcy za
      kazdym razem chwala nas za wybor kierunku i mowia ze jest bardzo
      perspektywiczny. Ktoregos razu jadac do domu busem i gadalem z facetka ktora ma
      firme transportowa to mowila mi ze potrzeba na rynku pracy na specjalistow od
      transportu i logistyki jest na prawde duza wiec z praca nie powinno byc
      problemow problemow.
      • Gość: emosw Re: Transport ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:07
        czesc skoro jestes na 2 roku to powiedz jak wyglada matma i fizyka bo to nie jest zbyt techniczny kierunek ja go zaczynam od pazdziernika na PŚ i obawiam sie wlasnie matmy i fizyki!!?? Powiedz jak to wyglada??!! Dzieki
        • Gość: Paweł Re: Transport ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:37
          Ja mialem fizyke (taki wstep do mechaniki na 2 semestrze i fizyka kwantowa)
          przez pierwszy semestr a potem egzamin (najgorszy jaki chyba mialem) z matmy
          mielismy: pochodne, geometrie analityczna, calki(przez wieksza czesc semestru)
          tez egzamin. na 2 semestrze mielismy mechanike (egz.) a matma calki podwojne,
          potrojne, trojscian furiera (czy jakos tak to sie pisze) tez egz. ogolnie duzo
          matmy. Informatyka (metody numeryczne) tez nie za ciekawe ale wszystko idzie
          sie w stanie nauczyc.
          • Gość: emosw Re: Transport ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:33
            Dzieki, Jak bys mogl to skonaktuj sie ze mna poprzez meila: emosw@op.pl
            Czekam.
    • Gość: calleto Re: Transport ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:32
      transport zajmuje sie tymi technicznymi sprawami czyli jak pracujesz w firmie
      transportowej to ty decydujesz jakie auta/tiry/autobusy itd ma zakupic firma i o
      ten sprzet dbasz bo to jest twoim zadaniem(dbanie mam na mysli dopilnoanie
      serwisu itp sprawy), a logistyk zajmuje sie tymi bardziej
      papierkowymi/telefonicznymi sprawami, czyli frachty/zlecenia i organizacja
      transportu od A do B.
    • arczi.dent Re: Transport ? 09.06.15, 15:43
      Wydaje mi się, że to bardzo przyszłościowy kierunek, usługi transportowe są teraz bardzo w cenie ze względu na ciągły rozwój naszego kraju pod względem ekonomicznym. Tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak bardzo rozległy temat to jest. Wejdź sobie na stronę jakiejś firmy (np extrans.opole.pl/uslugi-transportowe-opole.html ) i poczytaj jak uniwersalnym trzeba być w tej branży

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka