c00l 23.07.06, 12:07 Jesli ktos sklada na 2 kierunki i ma odpowiednia liczbe pkt to przyjmuja go na te 2 czy tylko na ten pierwszy a na drugi juz nie zeby nie zajmowac miejsca. Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czartusia Re: 2 kierunki 24.07.06, 09:50 przyjmą na oba (ja w zeszłym roku taką sytuację miałam) i potem wybierasz jeden i donosisz reszte dokumentów. zastanawiam się czy w tym roku tez tak będzie, a to z tego względu że podobno nie będzie odwołań a to komplikuje nieco sytuację. powodzenia!! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
marad11 Re: 2 kierunki 24.07.06, 10:47 No właśnie tak chyba byc powinno - po co zajmowac miejsce. Ale gdy składałem dokumenty to Pani Przyjmująca, tak ją nazwijmy, powiedziała ze dopiero pozniej bedzie sie deklarowac ktory kierunek wybieramy. Wiec tak jak w roku ubieglym... Chyba ze owa pani nie slyszala o ewentualnych zmianach... Odpowiedz Link Zgłoś
posypka Re: 2 kierunki 24.07.06, 11:55 W ich informatorze jest napisane ,że kandydat może ubiegać się o przyjęcie na nie więcej niż 3 kierunki, przy czym może zostać przyjęty tylko na jeden. Dlatego określało się hierarchię kierunków.W przypadku zakwalifikowania na kierunek 1 rzędu kandydat nie jest przyjmowany na kierunek 2 lub 3 rzędu,mimo uzyskania wyniku punktowego mieszcącego się w rankningu planowanej liczby miejsc.To tak w skrócie :P Zastanawia mnie jednak ,jesli dostanę się na 2 kierunek , a będę chciała zaczekać do 2giej rekrutacji bo np. na mój 1 kierunek zabraknie mi niewiele to co? Odpowiedz Link Zgłoś