Gość: sophi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:39 czy to prawda ż na pierwszym roku mozna studiować tylko jeden kierunek (oczywiście chodzi o uczelnie panstwowe )? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.bajtbusko.com.pl / 80.55.210.* 24.07.06, 19:47 o co ci chodzi majac na mysle kierunek ?? wydaje mi sie ze np jesli jestes na jednym wydiale to specjalizacje wybierasz sobie potem i moze wybrac dwie innym przykladem jest np jak zapisalem sie na studia np na infe i na np lekarza na innych uczelniach to mozesz studiwac to i to jak sie wyrobisz !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejcz Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:44 > o co ci chodzi majac na mysle kierunek ?? wydaje mi sie ze np jesli jestes na > jednym wydiale to specjalizacje wybierasz sobie potem kierunek to jest coś miedzy wydziałem a specjalizacją. na większości uczelni występuje. w której klasie jestes Gościu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:18 to miedzy wydziałem a specjalizacją sa przynajmniej 3 możliwości: instytut, kierunek, specjalność lol ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophi Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:04 mam na mysli kazdy kierunek na innej uczelni np Anglistyka na uw i Turystyka na sggw. slyszalam że na pierwszym roku mozna wybrać tylko jeden kierunek Dopiero na drugim roku mozna studiowac dwa jednoczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:19 Możesz 2 jednocześnie zacząć. Ja tak zrobiłam, ale z jednego zrezygnowałam po pół roku, bo nie miałam na nic czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:39 moj kumpel zaczął dwa kierunki na UWr od razu. ja chciałam zacząć dwa w sumie pokrewne na PWr, ale miałam problem z odebraniem świadectwa z wczesniejszej uczelni (zrezygnowałam z wczesniejszego kierunku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.autocom.pl 24.07.06, 21:04 Z tego co wiem to na pierwszym roku możesz zacząć dwa kierunki pod warunkiem że jeden przynajmniej będzie zaoczny albo chociaż wieczorowy wtedy gdy jesteś też na dziennych. Drugi dzienny możesz wybrać sobie dopiero na drugim roku mając do tego odpowiednią średnią. Zawsze mi się tak przynajmniej zdawało ale nie gwarantuje może być jak pisze ten koleś wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophi Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:08 Ale jest problem poniewaz po ogłoszeniu list rankingowych uczelnie wymagają oryginału swiadectwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walter Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.icpnet.pl 24.07.06, 22:10 Wszystko zalezy od uczelni. Niektore np. pozwalaja na to pod warunkiem, ze posiadasz zgode dziekana, ale za to nie wymagaja owyginalu swiadectwa dojrzalosci. Wiec nikomu nic nie mowisz, zostawiasz na jedym z dwoch wybranych kierunkow odpis i studiujesz dwa kierunki. Najlepiej bedzie, jezeli zadzwonisz do dziekanatu i soe zapytasz. Jesli jest to niemozliwe, to sprobuj napisac prosbe do dziekana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.07.06, 22:17 I to tylko świadczy o niskim poziomie polskiej edukacji. Pożądny kierunek na pożądnej uczelni ma tyle zajęć i rzeczy do zrobienia, że student nie ma możliwości czasowych na robienie niczego innego. Popatrzecie na medycynę, ona jest na światowym poziomie a studenci nie mają czssu na studiowanie równocześnie innego kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:19 znam takiego co oprocz medycyny studiuje jeszcze informatyke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: studia na dwóch kierunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:13 niektore uczelnie zadowalają się odpisem z OKE. wtedy nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś