Dodaj do ulubionych

co zrobic?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:45
a ja mam taki problem - dostalam sie na Ug i nadal czekam na wyniki z UJ...
\maja byc do 31 lipca, a do 2 sierpmnia mam dowiezc papiery na UG zdaze. ale
co dalej, jesli nie dostane sie na uj to pisze odwolanie i czekam? ale co
wtedy z moim miejscem na UG jesli teraz potwierdze a poniej zdecyduje sie isc
z odwolania na UJ bede mogla tak po prostu zrezygnowac z UG? chyba
pokrecilam. co doradzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: bzyk Re: co zrobic? IP: 212.244.185.* 27.07.06, 09:51
      Ale jakie odwołanie piszesz? Co xle Ci punkty policzyli? Odwplań nie ma. tylko
      w przypadku bledów proceduralnych. Mowi o tym ustawa o szkolnictwie wyższym!
      • Gość: kassa Re: co zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:57
        pisze po t zeby mmnie przyjeli na miejsce tych ktorzy zrezygnuja. to chyba
        jasne.. ktos odpowie?
        • Gość: bzyk Re: co zrobic? IP: 212.244.185.* 27.07.06, 10:02
          Jasne jest to, że będą przyjmowali kolejne osoby spod kreski. A odwołanie tu
          nic nie pomoze. Takie przepisy weszły od sierpnia tamtego roku. Wcześniej
          owszem odwalania byly brane pod uwage , teraz nie!
          • Gość: kassa Re: co zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:14
            acha czyli jesli bede pod kreska to nie musze pisac odwolania????? bo juz nie
            rozumiem. po prostu czekam czy mnie przyjma? a skad bede wiedziec ktore miejsce
            mam w rankingu pod kreska? i czy oplaca mi sie czekac
            • Gość: pop Re: co zrobic? IP: 212.244.185.* 27.07.06, 10:17
              Proponuje zadzwonic do dziekanatu i sie spytac?
              • Gość: kasiek Re: co zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:01
                bzyk ale skąd oni mogą wiedzieć że osoby spod kreski cały czas są
                zainteresowanme tymi studiami,przydałby się jakiś dokument potwierdzający chęć
                studiowania
                • Gość: kassa Re: co zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:02
                  wlasnie o tym pisze! skad beda wiedziec?
                  • Gość: bzyk Re: co zrobic? IP: 212.244.185.* 27.07.06, 11:05
                    Na niektórych uczelniach dzwonią do kolejnych osób. Nie wiem jak jest na UJ,
                    czy UG. Trzeba zapytac w dziekanacie.
    • Gość: ... Re: co zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:06
      Teoretycznie studia nie są przymusowe, więc możesz zrezygnować w każdej chwili.
      Złóż na UG, potem zabierzesz. W praktyce jednak miej na uwadze to, że jesli
      zabierzesz potem papiery to nikt inny nie będzie mógł już wskoczyć na Twoje
      miejsce -> pozbawiłaś kogoś szansy na studia na UG.

Radzę przeczytać regulamin rekrutacji UJ, bo faktycznie podania piszę się tylko
      w przypadku uchybień formalnych. Oczywiście są osoby, które mimo to je napiszą,
      ale wtedy nie są one brane pod uwagę. Chyba, że UJ ustanowiło jakiś wyjątek,
      czy też wprost zażadało aby osoby zainteresowane napisały podanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka