Gość: karo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:38 czy jakis łaskawy student mogfłby poinformowac mnie jak to jest z tymi wyjazdami z sokratesa, chodzi konkretnie o to w jakim stopniu sa one dofinansowywane no i czy sie w ogole oplaca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svenka_se Re: socrates 30.07.06, 19:50 Nie wiem czy w ogole dowiadywałes sie cokolwiek o tym programie na swojej uczelni. Dofinansowanie wystarcza praktycznie tylko na akademik, no i moze troszke jeszcze zostanie. Niestety nie sa to duze pieniadze, ale zawsze cos. A czy sie opłaca, no jasne, ze tak. Nie dosc ze podszkolisz jezyk to zdobedziesz nowe doswiadczenie, poznasz ludzi z całego swiata, "wyrobisz" sobie znajomosci. Ja wyjezdzam, oh God, juz za tydzien:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: socrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:53 heh:P dzieki laskawa studentko... jeszcze sie nie dowiadywalam bo jeszcze nie studiuje hehe:P dop od pazdziernika ale juz mysle co bede robic na drugim czytam tzrecim roku:P wyjazd by byl fajny ale trzeba chyba troche teraz pooszczedzac;/ Odpowiedz Link Zgłoś
svenka_se Re: socrates 30.07.06, 19:57 Jesli chcesz to sobie wejdz na stronke : www.socrates.org.pl/socrates2/index1.php?dzial=4&node=13&doc=1000337 Tutaj mozesz sobie poczytac wspomnienia byłych stypendystów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejcz Re: socrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:55 a ja ciekawa jestem, czy znajdzie się choć jedna osoba, która żałuje, że pojechała. bo np. koszt za duży, nie poradziła sobie jezykowo, po powrocie miała dużo do nadrobienia (specjalizacje). no ludzie, dawac, dawać! nie może być tak pięknie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gung_ho Re: socrates IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:12 Mój brat wyjeżdżając do Niemiec miał przyznane jedynie stypendium z Erasmusa. Po przyjeździe okazało się, że otrzyma jeszcze pieniądze od przyjmującej go uczelni plus fundusze z czegoś, co się nazywa DAAD (Niemiecka Centrala Wymiany Akademickiej). W sumie po sześciomiesięcznym pobycie zostały mu jeszcze jakieś 2000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gung_ho Re: socrates IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:03 Oczywiście oszczędności :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokoska Re: socrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:13 Długo myslałes nad tym niezwykle bogatym w słowa zdaniem;) Odpowiedz Link Zgłoś
cooky_monster Re: socrates 30.07.06, 22:48 jasne ze sie opłaca - chocby przez sam wzgląd na język! poza tym inna kultura, inna rzeczywistosc.. zawsze cos nowego. Co do stypdendium to wszytko zalezy od kraju i uczelni- nie jest ono zbyt duze i starcza raczej na skromne zycie... ale jak dla mnie plusy i tak wygrywaja z ta mala ułomnoscia :P Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: socrates 30.07.06, 23:19 finansowo - bankructow Ci nie grozi, jak zsumujesz stypendium plus koszt twojego utrzymania w Polsce (ktore i tak bys musial poniesc) plus prace zarobkowa w wymiarze nawet 10h/tydzien to jest z czego zyc. ze juz nie powiem o innych korzysciach;))) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: socrates 31.07.06, 11:21 Erasmus jest absolutnie fantastyczny :) Nie słyszałem, żeby ktokolwiek był niezadowolony. To przepustka do międzynarodowej kariery i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_nr1 Re: socrates 24.08.06, 22:36 Zapraszam na forum Socratesa-Erasmusa forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40771 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: socrates IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 10:34 To czemu nie można go przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ych Re: socrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 19:52 no właśnie, zalogowanie się to jeszcze nie problem, ale po co zgoda administratora? Odpowiedz Link Zgłoś