Dodaj do ulubionych

MISH Poznań - Poznajmy się

01.08.06, 15:07
cieszę się, że nasza integracja zaczęła sie już w poprzednim wątku, ale stał
się on już trochę mało czytelny. Chciałbym, żebyśmy mogli tutaj pisać typowo
o sobie - swoich fascynacjach, planach i zainteresowaniach, a może też
problemach i obawach związanych z MISHem UAM...

Kto powiedział,że studia indywidualne są dla samotników?
Zapraszam;)
Obserwuj wątek
    • friket Re: MISH Poznań - Poznajmy się 01.08.06, 15:25
      A więc... Doczytałem ostatnio, ze na UAMie działa prężnie sekcja tenisa
      stołowego, co ostatecnzie pomogło mi w podjęciu decyzji ;)

A już zupełnie poważnie. Póki co mieszkam sobie na dalekim Śląsku i o wiele
      bliżej mi do Katowic czy Wrocławia niż Poznania ;) Interesuję się psychologią,
      kognitywistyką i penwie o nie będę gdzies tam próbował walczyć. Jesli nie, to
      na pewno Wschodoznastwo.

Na codzien jestem dosć rozrywkową osóbką z licznymi nałogami ;) Słucham
      Travisa, Coldplaya, Dave Matthews Band... Do tego trochę reggae, ska, a czasem
      nawet Fisza... Czytam Sapkowskiego, Grishama... Mam słabość do Wisniewskiego
      (tego od "Samotności..."; nie od Ich Troje ;)

Co by tu jeszcze... Swego czasu dość mocno zafascynowany byłem programowaniem,
      tworzeniem stron internetowych itd... Aż dziw że moja gra "Zgadnij o jakiej
      liczbie myślę" napisana w Turbo Pascalu nie podbiła świata ;)

Z tym tenisem stołowym to nie do końca żart - w 6 klasie podstawówki byłem
      mistrzem powiatu :D
      • krystynasz Re: MISH Poznań - Poznajmy się 01.08.06, 16:13
        Również mieszkam na dalekim Śląsku i zastanawiam się czy rodzice puszczą mnie do miasta oddalonego o 300 km (gdy pod nosem Uniwersytet Śląski, na który również się dostałam...). Może więc podsuniecie mi argumenty na korzyść Poznania? Do tej pory bazowałam na twierdzeniu o niepowtarzalnej możliwości studiowania filologii orientalnych na UAM - niestety po rozmowie z panią z dziekanatu wiem już, że te filologie to mało realna sprawa:|.

To tyle odnośnie obaw - o sobie napisze więcej, jeśli jednak uda mi się przeforsować Poznań.

Pozdrawiam:)
        • wilczejagody Re: MISH Poznań - Poznajmy się 29.08.06, 21:33

cześć

powiedz, że uam jest dużo lepszym uniwersytetem niż uś i takie tam kity (które
          zapewne w duzej mierze są prawdą). powiedz też, ze kolezanka (a nawet dwie) z
          drugiego roku dojeżdża 700 km i nie narzeka, i na żadne inne miasto by sie nie
          zamieniła ;)

pozdr. i pewnie do zobaczenia
          marta
    • amkonstancja Re: MISH Poznań - Poznajmy się 01.08.06, 16:15
      Cieszę się z powstania tego wątku i dopisku Bergerofonta, jakoby studia indywidualnie nie musiały oznaczać werterowskiego wyalienowania ;) Mam nadzieje, że nasza wspólna integracja przyniesie równie owocne efekty, co edukacja!
      A co o mnie...
      Przez najbliższe 2 miesiące mieszkać będę jeszcze w uroczym (niech ktoś spróbuje zaprzeczyć :P) mieście zwanym Oleśnicą, pod Wrocławiem... Później zdam się na łaskę, tudzież - co bardziej prawdopodobne - niełaskę poznańsich akademików, o ile zawiłości uczelnianej biurokracji na to pozwolą.
      Co do zainteresowań, to są one... szerokie i humanistyczne :) To najbardziej precyzyjny opis, na jaki mnie stać! A tak bardziej na serio to należą do nich zapewne: literatura, poezja (czyt. filologia polska), historia, sztuka (oczywiście głównie malarstwo, poniekąd architektura), historia powszechna, archeologia, języki obce (ukochane to: angielski i hiszpański, nieco mniej ulubiony niemiecki, choć na maturze sprawił mi milą niespodziankę :D), dziennikarstwo, edytorstwo, poniekąd publicystyka, choć nie wiem, czy mam do niej powołanie. No i oczywiście podróże i turystyka, czyli właściwie polączenie wszystkich poprzednich komponentów :)
      Podobnie jak przedmówca zdarza mi się popełniać kilka nałogów (jestem cżłowiekiem i nic co ludzkie...) i generalnie uważam się za osobę towarzyską, a przynajmniej potrzebująca kontaktu z drugim ludziem od czasu do czasu.
      Kończę moją autoprezentacje, a kto czytał, ten trąba :)
      Pozdrawiam silną ekipę pod wezwaniem MISH!
    • anurij Re: MISH Poznań - Poznajmy się 01.08.06, 17:54
      możebyśmy tak umówili się na jeden dzień na "dowiezienie" papierów? ja mam czas
      do 13 sierpnia z tym, nie wiem jak wy ;) i podejrzewam, że to mało realne,
      żebyśmy mogli się spotkać tego samego dnia w gnieźnie, ale zaproponować nie
      zaszkodzi, nie?
      a może się jednak uda...? może małą grupą? no chyba że wolicie te papiery
      wysłać, ale ja radzę, nie ufajcie poczcie polskiej ;]

pozdrawiam wszystkich
      ewa
      • scobin Re: MISH Poznań - Poznajmy się 01.08.06, 18:26
        Propozycja nie jest skrajnie głupia. :) Z tym że ja jeszcze nie wiem, czy będę wysyłał dokumenty pocztą, czy pojadę osobiście do Gniezna. Mieszkam blisko, alem leniwy, a poza tym muszę im dosłać jedynie zdjęcia i oświadczenie.
        • anurij Re: MISH Poznań - Poznajmy się 01.08.06, 19:47
          ja też muszę im dosłać jedynie zdjęcie i oświadczenie ;) a przyjadę z samej
          gdyni ;p może to was zmotywuje? :D
          a w ogóle to nie ufajcie poczcie polskiej.
        • anurij Re: MISH Poznań - Poznajmy się 01.08.06, 20:19
          a jeśli ten pomysł wam się nie podoba, to znalazłam inny, lepszy chyba, i ja
          jestem za:
          "Na parę dni przed rozpoczęciem roku akademickiego można się pewnie spodziewać
          jakiegoś popołudniowego spotkania
          organizacyjnego w CEG. Jeśli znajdą się chętni, możemy np. spotkać się w
          Poznaniu na kilka godzin przed i potem wspólnie
          dojechać do Gniezna
          • scobin Re: MISH Poznań - Poznajmy się 01.08.06, 21:25
            Ja też jestem za (ciekawe dlaczego?). ^-^
        • anurij Re: MISH Poznań - Poznajmy się 01.08.06, 21:26
          dziękuję ci za to "skrajnie" :)
          • ziejkaa Re: MISH Poznań - Poznajmy się 01.08.06, 22:48
            Hmmmm... wygląda na to, że teraz moja kolej na krótką i zwięzłą autoprezentację.
            Mieszkam w niewielkim mieście na południe od Poznania, mieścina ta Śrem się
            zwie. Z racji tego że do Poznania najbliżej nigdy nie miałam problemów z wyborem
            uczelni, po prostu zbyt wiele osób trzyma mnie jak najbliżej domu.

Do czynienia macie z artystyczną duszą. Na swoim koncie mam krótką przygodę z
            poezją i zaprzepaszczone marzenia o aktorstwie, oraz w bardzo amatorskim stopniu
            bliższe spotkania z malarstwem (mówiąc o amatorstwie mam na myśli takie tam
            bazgranie pędzlem po desce dla wlasnej przyjemności). Do moich pasji należy też
            taniec, 7 lat w zespole tańca wspólczesnego pozostawia niezatarte piętno na
            psychice :)

Jeżeli chodzi o MISH głównie nastawiam sie na socjologię i wschodoznawsatwo(o
            które usilnie będę walczyć) + filozofia i języki. Jednym słowem totalny
            misz-masz, czyli właściwa osoba na właściwym miejscu.

W sprawie spotkania integracyjnego jestem jak najbardziej ZA! :)

Pozdrawiam
            Natalia
    • scobin Re: MISH Poznań - Poznajmy się 02.08.06, 17:57
      To tak w dwóch słowach.

Od października zaczynam II rok psychologii, na MISH-u będę studiował filologię polską. Lubię gramatykę i językoznawstwo. Z języków obcych znam głównie angielski, trochę także niemiecki (w planach na najbliższą przyszłość jest także rosyjski). Interesuję się również w miarę możliwości czasowych) filozofią i teologią. Bardzo sobie cenię twórczość Jacka Kaczmarskiego (którego utwory, w miarę możliwości, grywam i śpiewam) oraz Zbigniewa Herberta. Swego czasu regularnie grałem w szachy. W wolnych chwilach (od niedawna) robię przysiady i pompki. ;-)
      • scobin Re: MISH Poznań - Poznajmy się 05.08.06, 16:00
        Aha, i zapomniałem dodać, że od x lat interesuję się fantastyką (głównie magiczną, na wzór "Władcy Pierścieni"; raczej nie science-fiction) i grywam (ostatnio raczej rzadko) w RPG (gry fabularne). Przypomniał mi o tym mail Bartosza. ;) Teraz fantastyka nie jest już dla mnie tak ważna jak niegdyś, ale w poprzednich latach poświęcałem jej sporo czasu.
    • bergerofont Re: MISH Poznań - Poznajmy się 03.08.06, 11:12
      To może wreszcie ja...

Pochodzę z prowincjonalnego południa Wielkopolski (Ostrzeszów i okolice;) i jak
      (myślę) większość Was byłem w klasie humanistycznej, gdzie obok literatury,
      historii i tym podobnych poznałem swoją następną (chyba największą) pasję -
      łacinę;) W najbliższej przyszłości mam zamiar zająć sie właśnie językami
      antycznymi i uparłem sie by połączyć je z jakimś nowożytnym romańskim - moim
      wymarzonym hiszpańskim;)
      Oprócz tego znam trochę angielski i w minimalnych ilościach niemiecki
      (dziedzictwo ojców), a ostatnimi czasy odkryłem , ze łacina takze wciąż żyję -
      w przyszłym tygodniu wybieram sie na Letnią Szkołę Żywej Łaciny w Poznaniu (od
      12 do 18 sierpnia), więc jeśli ktoś z Was byłby w pobliżu, chętnie sie spotkam;)

pozdrowienia dla Miszaków!
      • bergerofont Re: MISH Poznań - Poznajmy się 03.08.06, 18:32
        aha...a Wy już złożyliście resztę dokumentów? Teoretycznie mamy 2 tygodnie od
        otrzymania odpowiedzi, prawda? Ja jadę jutro - też nie ufam poczcie polskiej;)
        • maciek_chojnowski Re: MISH Poznań - Poznajmy się 03.08.06, 20:53
          Odzywa się kolejny z Was (Nas). Tym razem nieco przelękniony (cóż, nieszczęścia
          chodzą po ludziach). Ale za to (choć nie wiem, czy to mnie nie pogrąży) ufający
          poczcie polskiej. Najcięższe chwile mam już za sobą i jutro wysyłam papiery.
          Czy zrobię z siebie kompletnego aliena mówiąć, iż pochodzę z Lubelszczyzny?
          Dziwię się, jak to się stało, że tyle osób z "listy" znalazło się nas tym
          forum. W każdym razie pozdrawiam Was wszystkich.
          • bergerofont Re: MISH Poznań - Poznajmy się 03.08.06, 21:05
            Witamy w Naszych skromnych progach przybysza ze Wschodu;) - widzę, że "sława"
            poznańskiego Mishu nie zna granic...
            To dobrze, że masz w sobie Wiarę w ludzi i w Pocztę Polską!
            Ale dlaczego "przelękniony", stało sie coś złego?

pozdrawiam;D
            • maciek_chojnowski Re: MISH Poznań - Poznajmy się 04.08.06, 09:39
              Dobrze, że nie z "Dalekiego Wschodu" :) Czasami docierają tu do nas jakieś
              informacje, choć nieczęsto i szczątkowe. Bajarz-włóczęga opowiedział mi o
              legendarnym MISHU, gdzieś tam - na "Dzikim Zachodzie". No to biorę i kij i
              chlebak i idę odkrywać cuda. :) Przelękniony, bo troszkę spanikowałem,
              przerosło mnie to troszkę. Niełatwe są to wszak studia. No ale może nie będzie
              tak źle. Pozdrawiam :)
              • friket Re: MISH Poznań - Poznajmy się 04.08.06, 10:23
                Faktycznie, jak na 22 osoby na liście dośc ładnie wychodzi nam kompletowanie
                załogi ;) To chyba wynika z tego, że MISH to taki dość specyficzny\oryginalny
                pomysł, że każdy zainteresowany zaczał zaraz szukać wszystkiego na ten temat w
                sieci... Przynajmniej ja właśnie w ten sposób trafiłem tutaj.

Enyłej, miło poznać kolejną osobę, która też postanowiła rzucić rodzinne
                stronny i wyjść na spotkanie przygodzie :) I też jestem przelekniony, bo raz,
                że MISH, a dwa, że Poznań gdzie nie mam nikogo. Ale ciii...
              • bergerofont Re: MISH Poznań - Poznajmy się 04.08.06, 19:57
                Broń-Panie-Boże nie miałem na myśli nic obraźliwego!
                Jeżeli tak to odebraleś - niniejszym - kajam się!
                (chociaż to o Bajarzu-włóczędze i Dzikim Zachodzie było dobre;)

Cieszę się, że w ramach MISH będziemy łączyć nie tylko najwymyślniejsze
                kierunki humanistyczne, ale też różne zakątki Polski;)
                • maciek_chojnowski Re: MISH Poznań - Poznajmy się 04.08.06, 20:15
                  Broń-Panie-Boże ja tak tego nie odebrałem. Po prostu domyśliłem się, że
                  obowiązuje konwencja żartobliwa i spróbowałem swoich sił. Mam poczucie humoru i
                  Wiarę w Ludzi :) Żeby Ci było raźniej, również się kajam, profilaktycznie. I
                  również się cieszę. Bardzo.
    • viator7 Re: MISH Poznań - Poznajmy się 04.08.06, 23:09
      Witam wszystkich poznańskich MISH-owców. Mieszkam w Gdyni i wygląda na to, że to
      miasto będzie miało na MISH-u silną, dwuosobową reprezentację - wszak Anurij
      również przybędzie z tej części Trójmiasta :). Zainteresowania: literatura,
      filozofia, historia, fantastyka. Podejrzewam, że przedmioty, które wybiorę w
      ramach studiów, mogą być pod względem dziedziny dość odległe, ale słowo
      'indywidualne' w nazwie MISH-u nie może pozostać pustą zbitką liter. Mam
      nadzieję, że uda nam się spotkać w jak największym gronie jeszcze przed
      początkiem października.
      Pozdrawiam, Bartosz
      P.S. Anurij, sprawdź maila na gazecie.
      • wilczejagody Re: MISH Poznań - forum 29.08.06, 21:43

drugi rok się kłania.
        tak sie składa, ze nasz mish ma swoje forum. szkoda tylko, że sezonowo martwe.
        ale logujcie się, zaludniajcie, korzystajcie.
        mish.fora.pl/
        pozdr.
        marta g.

ps. jagbyście mieli jakieś pytania (szczegolnie myślący o polonistyce) to
        wilczejagody małpa wp.pl
    • bubobubo Re: MISH Poznań - Poznajmy się 03.09.06, 00:46
      Witam i pozdrawiam nowych mishów!!
      W razie czego- polecam się!
      Jagna , drugi rok, etnologia/ historia sztuki/etc.;)
      • friket Re: MISH Poznań - Poznajmy się 03.09.06, 10:35
        Skorzystałem z propozycji i zostawiłem Ci maila (adres gazetowy :)

Pozdrawiam,
        Kuba aka friket
        • wilczejagody Re: MISH Poznań - Poznajmy się 03.09.06, 12:01
          o, właśnie zobaczyłam jak mi się ładnie sfonetyzowało 'jakbyście' powyzej. to
          chyba było wezwanie do ciebie, Jag ;P [nieźle się polonistyka zareklamowała
          swoją drogą ;P]
          • amkonstancja Re: MISH Poznań - Poznajmy się 03.09.06, 13:02
            Skoro jest nas tu juz kilka osób, to może jednak przeniesiemy się na to "martwe" forum poznańskie i dokonamy jego reaktywacji? :)
            Z pewnością jest wygodniejsze w uzytkowaniu niż ta gazetowa prowizorka :D
            Pozdrawiam!
            • bergerofont Re: MISH Poznań - Poznajmy się 08.09.06, 10:19
              jestem "za":)
              i już się zalogowałem - teraz Wasza kolej!

o ile się nie mylę to jest właściwy link:
              mish.fora.pl/index.php?sid=8133029ffc3875f867dfcf6db5ce3263
              pozdrawiam:D
    • surrealistic Re: MISH Poznań - Poznajmy się 03.09.06, 21:57
      witajcie!

w tym roku zdaje mature i jestem zainteresowana mishem. a to ze mish jest w
      poznaniu jest dla mnie milym zaskoczeniem. do tej pory myslalam ze w okolicy
      jedynie torun oferuje mish. w zwiazku z tym, ze nie moge sie doszukac zadnej
      stronki poznanskiego mish-u chcialabym skontaktowac sie z kims uprzejmym kto
      chcialby troszke oswiecic zagubiona maturzystke ;-) najwygodniej mysle przez
      gadu, takze prosze podawajcie swoje numery gg. bede bardzo wdzieczna.
      pozdrawiam, marta.
      • scobin Re: MISH Poznań - Poznajmy się 04.09.06, 00:58
        Hej!

Poszperaj po forum. :-) Zajmie to troszkę czasu, ale wielu rzeczy się dowiesz. A gdyby coś było niejasne, to pytaj. Moje GG to 2967635, mail: scobin @ wp.pl . (Możesz też pytać bezpośrednio na forum).
        • surrealistic Re: MISH Poznań - Poznajmy się 05.09.06, 16:07
          dzieki za rade i za nr gg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka