Dodaj do ulubionych

Ekonomia??

08.08.06, 16:29
Czy ekonomia wg was to trudny kierunek, czy jest duzo matematyki, czy moze
matematyka jest jakas specyficzna dla tego kierunku, duzo inna niz w liceum.
Dodam, ze musze wybrac pomiedzy ekonomia na AR w Poznaniu, a AE w Jeleniej
Gorze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Ekonomia?? IP: *.satfilm.net.pl 08.08.06, 16:44
      Ekonomia to nie matematyka czy informatyka.
      Zależy gdzie.Na uniwerku to praktycznie to co w liceum + jakieś proste elementy
      algebry, analizy.Geometrii różniczkowej, topologii czy równań różniczkowych nie
      uświadczysz, ale jakieś proste całki, szeregi...nic czego nie można byloby się
      nauczyć.
      • Gość: z. Re: Ekonomia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 17:08
        mialam rowenania różniczkowe dziwne.......
        • Gość: Marcin Re: Ekonomia?? IP: *.satfilm.net.pl 08.08.06, 17:14
          Jakieś elementary podstawy mogłaś mieć, nie przeczę.Ale nic trudnego to nie
          mogło być.Albo najlepiej sama powiedz ile mialaś z tych równań.
          • Gość: z. Re: Ekonomia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 17:28
            nie pamietam ,to 4 lata temu było;)
        • Gość: leche Re: Ekonomia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 17:14
          matma trudna na ekonomii , dobre sobie :P:P idz na polibudę, tam sie mozna
          skichać :P
          • monika_lewinsky Re: Ekonomia?? 08.08.06, 22:59
            wiesz zalezy gdzie. moja kolezanka z polibudy (inzynieria sr) miala latwiejsza
            matme niz ja na uniwerku. no ale wiem ze to nie jest regula ;]
            • Gość: sad Re: Ekonomia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:16
              Matma to na pierwszym roku zawsze był wymiatacz , bo jak nie masz podstaw do
              dokonywania różnych obliczeń typu całki, macierze itd, które jednak w dalszej
              edukacji bedą przydatne np na statystyce czy na matematyce ekonomicznej to co z
              ciebie za ekonomista bedzie.
              • Gość: clayton Re: Ekonomia?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:34
                Na upartego można unikać matmy na ekonomii, ale po co? Imho, akurat matematyka
                najbardziej się w tym kierunku przydaje. O językach nie wspominam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka