Dodaj do ulubionych

Kredyt-Ważne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:47
Mam pytanie odnośnie kredytu studenckiego...dostałam się na I rok i chciałabym
się ubiegać o kredyt, jeżeli zostanie mi on przyznany to kiedy dostanę
pierwszą rate? Gdziesz czytalam ze dopiero w grudniu, ale przeciez semestr
zaczyna sie juz w pazdzierniku :/
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Kredyt-Ważne IP: *.cnb.com.pl 11.08.06, 15:52
      Dobrze będzie, jak w grudniu, ja dostałam w lutym - z wyrównaniem od
      października. Do 15 listopada składanie wniosków, potem ich weryfikacja, potem
      formalności. To trochę trwa.
    • Gość: leszek Re: Kredyt-Ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:31
      Na miesiace od paż. do grudnia włacznie musisz mieć własne pieniądze lub
      pożyczone.Jak dostaniesz kredyt z wyrównaniem to oddasz.Mój syn w zeszłym roku
      dostał w PKO BP na Sylwka 31 grudnia. Musisz tylko chcieć. A mianowicie znaleśc
      żyrantów i dopełnić wszelkich formalności na czas.
      • Gość: grzesko Re: Kredyt-Ważne IP: *.miechow.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:42
        a w jakiej wysokosci sa te comiesieczne raty? moze je sobie ustalic i co jakis
        czas korygowac czy to bank ustala na poczatku ile bedzie i tak juz przez cale
        studia?? i na jaki % jest ten kredyt ?:)
        • Gość: poloko Re: Kredyt-Ważne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.06, 15:47
          z tego co sie orientuje kredyt jest w wysokosci od 300 do 600 zł miesiecznie.
          Kwota jaka dostajesz zalezy od tego co napiszesz we wniosku no i od tego ile
          przypada kasy na głowe w Twojej rodzinie :)
          Kredyt splacasz po 2 latach po ukonczeniu studiów, % jest maly.
          nie wiem tylko jak z okresem kredytu. mozesz go sobie wziac na np czas calych
          studiow (licencjat - 3 lata, mgr - 5) czy tylko na rok i musisz przedluzac co rok?
          i jesli mozna na cale studia to jak wezme np teraz na 3 lata do konca licencjatu
          a po roku bede chcial z niego zrezygnowac to czy nie bedzie problemow?
          pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka