Dodaj do ulubionych

Psychologia

IP: *.75.58.133.brzesko58.ptc.pl 24.08.06, 18:47
hej, chcę zdawać w przyszłym roku na psychologię stosowaną UJ- dostał się tam
ktoś i wie jaki był próg punktów?? nie wiem tez czy mam zdawać polski i ang.
rozszerzone, bo w rekrutacji pisze poziom pdst więc mam nadzieje że się to
nie zmieni..
Może w innych miastach jest łatwiej na psychologii niz w Krakowie..? .. bo tu
kandydatów sporo..
Obserwuj wątek
    • Gość: Petunia Re: Psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 19:20
      Myślę, że startować cyz to na psychologię czy pedagogikę z maturą podstawową,
      to cienka linia i małe wymagania, no chyba, że będziesz miała makcimum punktów.
      • szpilkaaa Re: Psychologia 25.08.06, 21:41
        uważam,że jeśli chcesz startować na psychologię to powinnaś zdawać przedmioty
        na poziomie rozszerzonym gdyż wtedy
        1/masz większe szanse ,że się dostaniesz(a trzeba zwiększyć do maksimum swoje
        szanse wiedząc ilu jest chętnych na psychologię.np.w Łodzi było koło 18 osób na
        jedno miejsce w tym roku)
        2/jeżeli się nie dostaniesz na psychologię(a to może się zdarzyć, choć tego Ci
        asbolutnie nie życzę) to z przedmiotami na poziomie rozszerzonym będziesz miała
        większe możliwości

a dlaczego akurat psychologia??
        :)
    • Gość: M. Re: Psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 01:34
      Gość portalu: meg napisał(a):
      nie wiem tez czy mam zdawać polski i ang.
      > rozszerzone, bo w rekrutacji pisze poziom pdst więc mam nadzieje że się to
      > nie zmieni..

"jest napisane", a nie "pisz", więc dla Ciebie lepiej, żeby się nie zmieniło...
      • Gość: Petunia Re: Psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 22:07
        Jesteś polonistką albo studiujesz polonistykę, bo jakoś nie widzę wielkiego
        błędu w słowach "w rekrutacji pisze", "jest napisane", z tym, że forma druga
        nieco grzeczniejsza a pierwsza bardziej potoczna. Nie czepiaj się tak bardzo, bo
        nikt twego nie lubi.
    • Gość: maagaa Re: Psychologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 14:06
      Ja dostałam się na ten kierunek w tym roku. Próg to 260 punktów z tym że po
      drugiej rekrutacji obniżył się (zrezygnowało 24 osoby na 80 przyjętych w
      pierwszym terminie - nie wiem dokładnie ale szacuje że próg spadł do 255).
      Radzę zdawać rozszerzoną maturę - nie ma ryzyka zawsze zdasz i masz większe
      możliwości. A podstawową musisz zdać bardzo dobrze średnio na ok 85% z każdego
      przedmiotu (także rozszerzonego, dodatkowego). Ale nie przejmuj się na
      stosowaną dostać się to jeszcze nie problem. Żeby dosstać się na mój wymarzony
      kierunek - psychologię na wydziale filozoficznym - trzeba było mieć takie same
      wyniki (ok 85%) na poziomie rozszerzonym.
      • Gość: meg Re: Psychologia IP: *.75.58.133.brzesko58.ptc.pl 26.08.06, 14:33
        Hmm.. nie chcę sobie zamykać drogi i napewno rozszerzoną będę zdawać, a to że
        na stosowaną biorą pod uwagę wyniki z zakresu podstawowego to już nie moja
        wina. Dlatego nie rozumiem dziwnych uwag niektórych osób, byle sie tylko
        przyczepić- nie potrzebuję takich złosliwości tylko informacji

maagaa napisał(a):

> Ja dostałam się na ten kierunek w tym roku. Próg to 260 punktów z tym że po
        > drugiej rekrutacji obniżył się (zrezygnowało 24 osoby na 80 przyjętych w
        > pierwszym terminie - nie wiem dokładnie ale szacuje że próg spadł do 255).
        > Radzę zdawać rozszerzoną maturę - nie ma ryzyka zawsze zdasz i masz większe
        > możliwości. A podstawową musisz zdać bardzo dobrze średnio na ok 85% z
        każdego
        > przedmiotu (także rozszerzonego, dodatkowego). Ale nie przejmuj się na
        > stosowaną dostać się to jeszcze nie problem. Żeby dosstać się na mój
        wymarzony
        > kierunek - psychologię na wydziale filozoficznym - trzeba było mieć takie
        same
        > wyniki (ok 85%) na poziomie rozszerzonym.

Wiem, że tam trudniej się dostać a za informacje a nie uwagi bardzo dziękuje i
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka