Dodaj do ulubionych

Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ???

IP: *.promax.media.pl 07.09.06, 22:33
Czy ktos studiuje w uPanstwowej Wyzszej Szkole Zawodowej w Nysie i moze cos
poradzic ? Oto adres:
www.pwsz.nysa.pl/index.php
Przedłuzyli rekrutację do 27 wrzesnia, a sa tam kierunki takie jak
kosmetologia, informatyka, zarzadzanie, finanse. Czego sie mozna nauczyc na
kosmetologii ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kajzerka Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.speed.planet.nl 08.09.06, 09:50
      Po kosmetologii mozesz byc kosmetyczka (tyle ze z dyplomem) albo jak bedziesz
      naprawde dobra to pracowac w labolatorium, np. przy produkcji kremow, badaniach
      dermatologicznych itp. Chyba warto, nawet jesli bedziesz "tylko kosmetyczka" to
      wyksztalcona a klientkom na pewno sie to spodoba. Na pewno tez latwiej otworzyc
      wlasy salon niz po kursie.
      • Gość: studentka Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.os1.kn.pl 10.09.06, 19:54
        Po samej kosmetologii trudno zostac dobra kosmetyczka. Bo na tych studiach nie
        uczysz sie wykonywac makijazu itp. Te wiedze musisz zdobyc na odrebnych kursach
        lub studiach. Na kosmetologii uczysz sie raczej teorii nt. dermatologii,
        dietetyki itp.
    • Gość: maturzystka Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.promax.media.pl 08.09.06, 10:20
      Dziekuję.
      Własnie znalazłam opis kierunku www.pwsz.nysa.pl/k_kosmet.html
      i wiem już czego można się nauczyć i co robić po skończeniu studiów.
    • Gość: ania Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.broker.com.pl 08.09.06, 11:55
      tak z ciekawości, czy ta szkoła jest płatna?
      • Gość: kajzerka Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.speed.planet.nl 08.09.06, 12:18
        To zalezy gdzie. Sa platne i sa panstwowe. W Poznaniu jest platna.
        • 87m1 Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? 08.09.06, 12:20
          to jest szkoła państwowa, więc niepłatna. większość wykładowców jest z
          wrocławia z tego co wiem.
          • 87m1 Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? 08.09.06, 12:20
            mowie o nysie.
            • Gość: anulka Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.broker.com.pl 09.09.06, 13:01
              a czy taka szkoła jest też np we Wrocławiu? Bo szukałam trochę i nie znalazłam a
              wydaje mi się dziwne, że - z tego co ktoś pisał powyżej- wykładowcy są z
              wrocławia a we wrocławiu takiej szkoły nie ma. Może ktoś wie czy i gdzie we
              wrocławiu można bezpłatnie, lub za niewielkie czesne, studiować kosmetologię?
              • Gość: maturzystka Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.promax.media.pl 09.09.06, 18:32
                We Wrocławiu nie ma szkół typu PWSZ, ponieważ takie szkoły są tworzone tylko i
                wyłącznie w miastach gdzie nie ma innych uczelni.
                Wykładowcy sa z okolicznych ośrodków akademickich: tj. Opole, Wrocław, Katowice.
        • Gość: rodan Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:25
          Wogóle wszystkie szkoły kończą już rekrutację, ostatni dzwonek można powiedzieć.
          Przez rekrutacje na państwowych terminy strasznie się opóźniły, niektórzy
          jeszcze teraz przenoszą papiery... Czekałem na wyniki na UJ, UW, polibudzie,
          potem na przesówające się listy, zwalniane miejsca i szlag mnie trafiał. Dobrze,
          że jeszcze prywatne mają nabór, bom się jednak nie dostał... A też informatyka w
          planach. Będzie informatyka gospodarcza za czesne, a co mi tam :D
          • Gość: maturzystka PWSZ w Nysie to panstwowa bezplatna szkola IP: *.promax.media.pl 08.09.06, 15:32
            Przeczytałam na stronie, PWSZ w Nysie to państwowa szkoła. Studia dzienne nie są
            płatne. A na moje szczęście rekrutacja jest do 26.IX.
            Z nazwisk pracujących na Ratownictwie jest prof.Sosada ze Śląskiej Akademii
            Medycznej, więc może być interesująco.
            • Gość: kajzerka Re: PWSZ w Nysie to panstwowa bezplatna szkola IP: *.speed.planet.nl 08.09.06, 15:40
              Ja bym wybrala kosmetologie, kiedys nawet sie nad tym zastanawialam.
              • Gość: maturzystka Re: PWSZ w Nysie to panstwowa bezplatna szkola IP: *.promax.media.pl 08.09.06, 17:29
                Ja ide na kosmetologie, tylko sprawdzałam na stronie szkoły kto tam pracuje,
                żeby nie iść w ciemno. Wydaje mi się być w porządku.
                • Gość: maturzystka Re: PWSZ w Nysie to panstwowa bezplatna szkola IP: *.promax.media.pl 08.09.06, 17:32
                  Zwatpilam po prostu czy to dobra szkoła, skoro jest jeszcze nabór do września na
                  takie kierunki jak kosmetologia i informatyka !
                  Ale to chyba przez niż demograficzny. Stronka www mnie zachęciła :)
    • niektos Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? 08.09.06, 22:16
      CZy ktoś studiuje na tej uczelni informatykę ?
      Jaki jest poziom ?
      • hagah informatyka - drugi nabor ??? 09.09.06, 22:12
        Jeżeli chcesz to możesz się dużo nauczyć. Szkoła dysponuje doskonałymi
        narzędziami multimedialnymi.
        • hagah Re: informatyka - drugi nabor ??? 10.09.06, 11:45
          "Aktualne zmiany w metodach i narzędziach zarządzania przedsiębiorstwami
          wymagają posiadania przez kadrę inżynierską podstawowych umiejętności z zakresu
          wdrażania i eksploatacji współczesnych informatycznych systemów zarządzania. W
          związku z tym opracowany program nauczania dla specjalności informatyka
          stosowana obejmuje zarówno podstawowe narzędzia informatyczne jak i systemy
          informatyczne zorientowane na potrzeby zarządzania współczesnym
          przedsiębiorstwem. Program studiów obejmuje, prócz zajęć dydaktycznych, 15
          tygodniową praktykę zawodową. Praktyki będą się odbywały w przedsiębiorstwach
          produkcyjno-usługowych, w tym także w instytucjach korzystających z sieci
          komputerowych, internetu i infrastruktury teleinformatycznej, baz danych,
          systemów operacyjnych i internetowych. Uczelnia oferuje możliwość kształcenia
          studentów w trybie dziennym i zaocznym, W ramach tej specjalności studenci
          zostaną przygotowani do rozwiązywania wielu problemów pojawiających się przy
          korzystaniu ze współczesnych środków informatycznych. W trakcie studiów studenci
          zapoznają się z podstawami programowania komputerów i projektowaniem systemów
          komputerowych, w tym tworzenia baz danych i sieci, a także zapoznają się z
          problemami administrowania złożonymi systemami komputerowymi, jak np.: systemy
          Windows NT czy Unix. Wreszcie, w końcowej fazie nauczania zostanie przekazana
          wiedza niezbędna do prowadzenia projektów i kierowania zespołami realizującymi
          projekty informatyczne. Program studiów umożliwia kontynuację kształcenia na
          studiach magisterskich uczelni akademickich na kierunku informatyka."

szczegóły:
          www.pwsz.nysa.pl/k_is.html
    • Gość: Ramstaff Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:38
      Z kronikarskiego obowiązku dodam, że ostatni egzamin na uczelini informatycznej
      WIT jest 20 września. Wiem, bo właśnie sie intensywnie do niego przygotowywuje :)
      • Gość: agnes Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.os1.kn.pl 11.09.06, 22:49
        WIT ??? co to za uczelnia?
        • Gość: Jubel Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:24
          WIT - Warsaw School of Information Technology, inna nazwa to WSISIZ. Studiuje
          tam od 3 lat i moge w miare polecić. Pozaty jeśli kogoś interesuje to jest w tym
          roku nowy kierunek:
          zarzadzanie.wit.edu.pl/program_studiow.html#studia1
          Wpada ktos w tym ostatnim terminie, dwudziestego?
          • Gość: agnes Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.os1.kn.pl 12.09.06, 17:34
            Polecić z jakiego względu ? łatwości zaliczeń czy interesujących zajęć ? bo mnie
            bardziej interesuje to drugie
            • klon_zlego PR PR 12.09.06, 17:36
              Wit jak zwykle atakuje.
              Oczywiście koleś pisze od różnymi nickami.
              Ostatni egzamin wstepny pewnie dla Giertychow (haha) - a koleś studiuje tam od
              trzech lat - zły umarł, niech żyje zły!
              Pr umarł, niech żyje PR!
              • Gość: Kalimdor Re: PR PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 17:44
                A ty chyba przesadzasz troche? :) Zwalczasz złego to zwalczaj, chyba mu sie
                należy. Ale czemu sie czepiasz każdeog studenta tej uczelni?
                Żeby nie było, ze sie czepiam bez sensu, właśnie zaczynam studia w tej szkole.
                Wydaje mi sie, ze wybrałem nieźle i świadomie. Mam nadzieje, że nie wszystko co
                napisze na tym forum będziesz traktował tak źle :)
          • tropicana Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? 12.09.06, 20:14
            Gość portalu: Jubel napisał(a):

> WIT - Warsaw School of Information Technology, inna nazwa to WSISIZ.

Istotna poprawka:

Oficjalna nazwa Uczelni, czyli ta, pod którą jest zapisana w Ministerstwie
            Nauki i Szkolnictwa Wyższego:
            Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania

Kolega studiuje od 3 lat, więc pewnie wiedział o tym, Ale wersja angielska
            lepiej brzmi.
            • Gość: agnes Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.os1.kn.pl 12.09.06, 22:07
              Nie ufam takim uczelniom.
              • Gość: agnes Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.os1.kn.pl 12.09.06, 22:07
                miałam na mysli warszawska uczelnie.
                • niektos informatyka - drugi nabor ??? 13.09.06, 14:27
                  Zdecydowanie wolę państwową szkołę.
                  • morco2000 Re: informatyka - drugi nabor ??? 15.09.06, 17:20
                    A ja zdecydowanie wolę prywatną :) Może dlatego, że studiowłem na państwowej i
                    nie polecam nikomu takich "atrakcji". Drugi kierunek wziąłem już na prywatnej
    • Gość: gosc Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.os1.kn.pl 15.09.06, 09:59
      podnosze temat :)
    • Gość: Lilly Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.09.06, 22:37
      a ja ostatnio porownywalam identyczny kierunek na panstowej i prywatnej.
      dokladne zapoznanie sie z kadra panstwowej (mowie tu o bardzo zacnym
      uniwersytecie na poludniu polski) ukazalo ze zaden z wykladowcow nie jest
      czynnym praktykiem w swojej dziedzinie
      • Gość: Poodzian Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.09.06, 10:34
        niestety niejednokrotnie szumnie nazwane kierunki na uczelniach panstwowych sa
        kuznia teorii i akademickiego nudziarstwa bez przelozenia na praktyke
        • Gość: gosc Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.os1.kn.pl 17.09.06, 22:04
          Tak niestety jest w wiekszosci uczelni w Polsce, nie tylko panstwowych. Prywatne
          powstaja jak grzyby po deszczu i sluza w wiekszosci do nabijania pieniazkow
          osobom, ktore sa we wladzach uczelni.
          • Gość: kryszak Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.09.06, 22:38
            Jest w tym sporo prawdy, ale jest duzo dobrych prywatnych uczelni, ktore nie
            powinny miec zadnych kompleksow
            • Gość: gosc Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.os1.kn.pl 18.09.06, 09:25
              To tez prawda. Niektore prywatne uczelnie (szczegolnie techniczne) dysponuja o
              niebo lepszymi warunkami.
              Wkurzaja mnie takie prywatne uczelnie, gdzie za nic daje sie studentom
              zaliczenia (czesto sa nalegania wladz by wszystkim zaliczac, bo nie bedzie kasy).
              • misek121 Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? 18.09.06, 17:05
                i sprzętem i wiedzą bardziej praktyczną, bardziej przydatną. Można dobrze
                trafić, szczególnie w wielkich miastach są prywatne uczelnie techniczne od wielu
                lat specjalizaujące się w jednej dziedzinie.
                • Gość: fajny kolo Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:16
                  Jest już sporo prywatnych uczelni, które naprawde nie muszą mieć żadnych
                  kompleksów wobec państwowych.Czy to względem kadry, czy to sprzętu czy osiągnięć
                  (wystarczy wpomnić ostatni skaner przestrznny studenta jednej z prywtnejszkoły)
                  • Gość: opalek Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.os1.kn.pl 20.09.06, 16:11
                    nikt temu nie przeczy.
                    dobry student jest w stanie sie wybic w kazdej uczelni, jesli ktos stworzy mu
                    odpowiednie warunki, a on sam bedzie tego chcial.
                    niestety z mojego doswiadczenia widze, ze sporo studentow idac do prywatnych
                    uczelni (tych mniej renomowanych) mysli, ze jak zaplaca to zdobeda latwo, malym
                    nakladem dyplom i najczesciej nie ucza sie wcale.
                    • Gość: spin Re: Kosmetologia, informatyka - drugi nabor ??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.09.06, 17:07
                      a moja dziewczyna jest na podyplomowych w prywatnej i chwali sobie je bardziej
                      niz wczesniejszy kierunek, tzw."prestizowy", ktory skonczyla na panstwowej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka