Gość: jajaja IP: *.broker.com.pl 14.09.06, 15:06 Kto z rezerwowych dostal sie na AP na hiszpanski? jakie mieliscie wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mossia Re: hiszpaśski AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:38 Ja się dostałam w 1.naborze i, dokonując wpisu, widziałam, że wielu przyjętych potwierdziło chęć podjęcia studiów, ale iwem też o co najmniej dwóch osobach, które zrezygnowały. Podejrzewam, że próg sie zbytnio nie obniżył. A Ty dodtałaś się/ dostałeś się? :) Szukam współstudentów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: hiszpaśski AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.broker.com.pl 14.09.06, 15:54 ja bylam "tuz pod kreska" i sie nie dostalam, ciekawi mnie czy z rezerwy ktos sie dostal:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpaśski AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:18 Kurczę, ja wiem o dwóch osobach, które zrezygnowały, możliwe przecież, że było ich więcej. Co prawda przyjęli więcej osób niz planowali, ale w mailu dostałam informację, że na miejsce rezygnujących będą przyjmować rezerwowych. Najlepiej zadzwon tam jutro i spytaj. Może jeszcze nie skończył sie 2.nabór? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: hiszpaśski AP rezerwowi kto sie dostal IP: 84.38.95.* 16.09.06, 08:46 ja mialam 99 i sie nie dostalam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpaśski AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 11:04 Ojej... W 1.naborze przyjęli 39 osób ze 100% i śr.4.5, ale prócz nich było jeszcze z 40 osób, które też miały 100%, tylko niższe średnie ocen... Pewnie oni (kilka osób oczywiście) zajęli miejsca w 2.naborze. Choć się dostałam i się cieszę z tego ogromnie, uważam, ze to troche niemądre kryterium. Pozdrawiam. PS. A macie jakieś alternatywy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.broker.com.pl 18.09.06, 14:34 z tego co sie dowiadywalam to wyglada na to ze nikt nie zrezygnowal:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:46 Nie no, niemożliwe. Prawie na pewno niemożliwe ;) Wiem to tylko z "forumów" ;P ... ... ale 1 dziewczyna mówiła, że rezygnuje na rzecz iberystyki UWr, druga - na rzecz anglistyki AP, a trzecia - polonistyki UJ. No ale na pewno nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.broker.com.pl 18.09.06, 16:14 tak czy inaczej, juz raczej nic nie zdzialam:/ a szkoda, bo bardzo chcialam sie dostac, a wlasciwiw nie mam za bardzo opcji awaryjnej, takiej ktora naprawde by mi odpowiadala:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 16:28 Wielka szkoda, przykro mi... :( A co masz "w zanadrzu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anijka Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.tp.unicity.pl 18.09.06, 16:42 Ja zrezygnowałam, mam nadzieję, że się jakiejś duszyczce spełniło marzenie o studiowaniu na tym kierunku. Wybrałam fil. polską na UJ. I teraz tak myślę: oni nie odsyłają papierów chyba, nie? Odebrać trzeba będzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anijka Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.tp.unicity.pl 18.09.06, 16:44 Aha dobra, teraz przeczytałam, że w jednym z postów o mnie też było ;) Choć ech, wolałąbym rezygnować na rzecz filmoznawstwa na UJ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 17:49 No wiedziałam, że na pewno ktoś rezygnuje :D A wiesz, Anijka, że chyba nawet odsyłają te papiery.. Nie wiem tylko, po jakim czasie, więc chyba lepiej się tam przejść. No tak, na filmoznastwo to były prawdziwe tłumy. Na marginesie, co brali pod uwagę i jaki był próg? Ale ja myślę, że z polonistyki też będziesz bardzo zadowolona :) Ja zrezygnowałam z UJ z chorwackiej, francuskiej, nawet na włoską starczyło. Ale ja tylko hiszpański chcę! ;) Jak mnie nie chcą na UJ, to na AP. A co! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.broker.com.pl 18.09.06, 17:52 nzuczycielskie kolegium jezykow obcych:/ musze jeszcze nad czyms myslec, a czas ucieka... slowem: kaszana:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 17:58 NKJO w Krk? Ale które? Przy UJ? Przecież to jest też fajna sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.broker.com.pl 18.09.06, 21:26 nie, nie w krakowie, w mniejszym miescie, i niby pod patronatem uj z tym ze hiszpanski w tym roku jest nowym kierunkiem, wiec nie wiadomo co i jak:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:28 Aaaaa... Hiszpański! :) To chyba tym lepiej, prawda? Nie martw się, będzie ok. Zresztą na AP też dopiero 2 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.broker.com.pl 18.09.06, 17:55 Na szczesice do wojska mnie nie wezma:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:00 Hehe, no tak, to też nie bez znaczenia ;) Ale słuchaj, to co dokładnie Ci tam powiedzieli na tej AP odnośnie tego wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.broker.com.pl 18.09.06, 18:09 Chcialam sie dowiedziec ile osob zrezygnowalo, pani(bardzo mila;)) powiedziala ze jej sie wydaje ze nikt nie, ale zeby zadzwonic do dziekanatu, ale tam nikt nie odbiera:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anijka Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.tp.unicity.pl 18.09.06, 18:30 Ja po prostu wpisu nie dokonałam, to raczej jest to jednoznaczne z rezygnacją, nie?;) Co do filmoznawstwa to brali PPx1+PRx2, wyłącznie j.polski [tak to się ma do filmoznawstwa, że nie wiem...]. Hm, w liście chyba pisało, że przyjmowali od 263, ale ktoś rezygnować też mógł [ciekawe, kto by zrezygnował! ;)] i się obniżyło. Ponoć z 10 osób było z maxem, czyli zwolnieniem z matury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na chwile Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.09.06, 19:35 niom ja tyz zrezygnowalam..tzn tak jak przedmowczyni nie dokonalam wpisu. z tego co pamietam przyjeli 38 osob czyli wiecej niz zakladali,wiec moze nie bylo ich celem w razie pojedynczych rezygnacji przyjmowac na zwolnione miejsca osob ""spod kreski" a nie sadze zeby zrezygnowaly tlumy.. tak tylko gdybam,szkoda w kazdym razie dla tych co byli tuz tuz..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:34 W mailu, który dostałam tuż po przyjęciu napisano: "Nie dokonanie wpisu w powyższym terminie uznane będzie za rezygnację Pani z nauki w Akademii z równoczesnym skreśleniem Pani z listy przyjętych na studia. Na zwolnione miejsce przyjęty zostanie inny kandydat." Więc powinni robić uzupełnienie miejsc, no nie wiem... W zeszłym roku limit też był 25 czy 30, a przyjęli ok. 60 osób (wszystkich ze 100%, bo nie podali wcześniej, jak w tym roku, drugiego kryterium - średniej ocen) Co więcej, wcale nie dążyli do redukcji studiujących (nikt nie wyleciał jeszcze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.broker.com.pl 19.09.06, 14:22 a dostalyscie juz zwrot papierów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na chwile Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.09.06, 15:19 nie dostalam,ale licze na to,bo do kraka mam daleko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:13 Zajrzyj na swoje konto internetowej rejestracji. Tam gdzieś piszę, że "nie dokonano wpisu w terminie". I gdzieś tam poniżej albo w którejś zakładce jest napisane, że masz odebrać, a jak nie to Ci odeślą ;) Więc ładnie czekaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix01 Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal 19.09.06, 21:07 a ja dostalam sie n wloski z rezerwowej ale niestety juz mam inna opcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:26 Czemu "niestety"? Jeśli masz lepszą opcję, to fajnie. A jeśli wolisz włoski - to bierz! :) A ile miałaś z maturki? Mniej niz 100%? Czy tylko średnia ocen się obniżyła? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatrix01 Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 16:59 mialam 99 %z matury i 3.O srednia ale nie wiem dokladnie o ile obnizyli prog osob przyjeli chyba 14 z rezerwowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.broker.com.pl 20.09.06, 13:01 dzieki wszystkim za odp:) dajcie znac jak dostaniecie papiery;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossia Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:17 Nie ma za co :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adzka Re: hiszpański AP rezerwowi kto sie dostal IP: 213.199.252.* 20.09.06, 22:34 Ja tak z ciekawosci zapytam, a w jakim NKJO pojawil sie nowy kierunek - hiszpanski ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś