Dodaj do ulubionych

ŚLAM- very lol

22.09.06, 08:51
I maja buraki za swoje- 118 na lekarski. Wszyscy szanujący się kandydaci
poszli na inne am-y. Zostały same niedobitki. Może to sygnał że nie warto
robić sobie kpin z kandydatów -tak jak w tym roku ? I to za całkiem spore
pieniądze.
Przy okazji kasy... czy kiedys w tym kraju bedzie można powiedzieć: płacę i
wymagam ? Dzisiejsze realia są takie że student np lekarskiego
niestacjonarnego placi- i to niemało i co ma w zamian ? Np na anatomi jakieś
stare z przed dziesieciu lat preparaty( oby z przed dziesieciu tylko) . Jakąś
sieczkę ktora w niczym nie przypomina stosunków panujacych w zywym
organizmie. I pozniej taki ktos ma leczyc ?
Obserwuj wątek
    • myszo-skoczek Re: ŚLAM- very lol 22.09.06, 08:59
      zdziwi cie to ale tam najlepiej zdaja LEP
      i w katowicach sa najlepsze szpitale
      • krzemm Re: ŚLAM- very lol 22.09.06, 12:06
        Rozumiem Cię, że starasz się bronić swojej uczelni ale chyba przyznasz, że
        przyjmowanie na studia ludzi z takimi wynikami (średnia matur poźniżej 40%
        [sic!]) to lekkie przegięcie? Przecież, wśrod tych osób może być spora liczba
        maturzystów po amnestii min. Giertycha. I to ma być przyszła elita naszego
        spoleczeństwa?! Oni nas mają leczyć?!
        • motylek-87 Re: ŚLAM- very lol 22.09.06, 12:18
          myszo-skoczek jest z innej uczelni AM wawa ;) ja jestem ze ŚAM-u i tak będę
          bronić swojej uczelni:D po pierwsze wynik z matury o niczym nie świadczy! na
          studiach "dostaną w kość" takie osoby, a w przyszłości okaze się, że to jedni z
          najlepszych specjalistów:P tak śam zawsze najlepiej zdawał LEP, w katowicach
          słyszałam, że jest ciężko i to bardzo więc tak czy siak te osoby będą musiały
          się uczyć! dostaną kubeł zimnej wody na głowe i ja wcale nie uważam, że wynik z
          matury świdczy o tym jakim w przyszłości będziesz lekarzem bzdura totalana:// a
          ile się na śam-ie płaci za rok????????? ja słyszałam że w tym roku podkreślam
          w tym, dane z uiegłych lat są stare bo się co rok zmienia na leku 20 tysięcy a
          na stomie 24 tysiące więc może dlatego tak spadł próg bo to najwyższa kwota w
          całej polsce!!
          • insert_007 Re: ŚLAM- very lol 22.09.06, 12:32
            motylek ma racje:>
            dobrze to sobie wykombinowalas:) poza tym bardzmy szczerzy... matura
            rozszerzona ma sie nijak do studiow medycznych. np taka biologia... zakres
            wymagan z mtury rozszerzonej wyraznie odbiega od tego czego uczy sie na
            studiach...
            no tak, chemii sie nie czepiam:)
            • myszo-skoczek Re: ŚLAM- very lol 22.09.06, 13:38
              na maturze z biologii myslisz i napijasz mnostwo punktow
              na medycynie myslisz a nie ryjesz na blache wylatujesz
        • myszo-skoczek Re: ŚLAM- very lol 22.09.06, 13:36
          ja nie jestem studentka slamu

i co chlopak mial 90 punktow i teraz ma na 2 roku stypendium naukowe i
          przechodzi na dzienne??
    • leonidas1987 Re: ŚLAM- very lol 22.09.06, 12:47
      jakim trzeba byc tumanem zeby isc na platne studia..

kpina, zeby kasa stanowila o tym czy sie kotos dostal czy nie

to forma lapówki

tacy sobie pzrejda pzrez studia, bo placa a uczelnia jest niedofinansowana
      • motylek-87 Re: ŚLAM- very lol 22.09.06, 13:20
        ktoś kto obraża ludzi nazywając ich tłumanami, moim skromnym zdaniem chyba nie
        zasługuje na miano studenta medycyny:// zresztą z trolami nie gadam...
        • myszo-skoczek Re: ŚLAM- very lol 22.09.06, 13:40
          LUDZIE MOZE NAJWYZSZY CZAS POPYTAC SIE STARSZYCH ROCZNIKOW O TO KTO ZGARNIA
          STUPENDIA NAUKOWE!!

nniektorym poprostu z zazdrosci d*** sciska

CZLOWIEKU PRZECIEZ JESLI TAKA OSOBA SIE UTRZYMA TO ZNACZY ZE NIE MA SAMEJ SLOMY
          W GLOWIE
    • casiopea1 Re: ŚLAM- very lol 22.09.06, 13:14
      chrzanicie-i tyle wam powiem! juz był watek o płatnych studiach.
    • olga1987 Re: ŚLAM- very lol 24.09.06, 23:16
      mam pytanie a skąd wiesz jakie są progi na płatne na innych uczelniach?? U nas
      próg na dzienne to 186 to wcale nie tak mało... zreszta matura to nie wszystko
      jak ktoś sobie nie bedzie radził to go wywala bez względu na to czy płaci za te
      studia czy też nie...
      • motylek-87 Re: ŚLAM- very lol 25.09.06, 16:43
        ja jeszcze jako obrończyni ŚAM-u powiem, że na dzienne próg wynosił 186 ale
        jest ponad 300 miejsc więc gdyby było tyle miejsc co na innych uczelniach czyli
        ok 200 to próg by był wyższy- zdecydowanie, tylko AM wawa tez ma tyle miejsc co
        śam ale jak już wcześniej napisałam matura to nie wszystko gwarantuje Ci tylko
        miejsce na AM a jakim będziesz studentem to się dopiero wszystko okaże;)) myślę
        że Ci co mieli 119 pkt mogą sobie znacznie lepiej radzić na studiach niż Ci co
        mieli 250:D
        • seulange Re: ŚLAM- very lol 25.09.06, 18:45
          taka mozliwość istnieje... ale... jak ktos mial te 250 to znaczy ze coś umie, ze
          potrafi mysleći jest duze prawdopodoboienstwo, ze dalej bedzie sie uczyl i mial
          dobre wyniki. a jezeli ktos nie potrafil zdobyc po 50% z trzech przedmiotów
          [sic!] to ciekawe dlaczego, z pewnością dlatego ze tak mu zalezało, zeby dostac
          sie na AM, ze w ogole nie przygotowywal sie do matury:/ (ewentuanie po prostu
          nie jest taki lotny zeby zapamietac pare szczegółów) Moze i to co jest na
          maturze to calkiem inny material niz na studiach, ale nie wierze zeby ktos kto
          nie byl dobry w szkole, źle mu poszla matura, nagle na studiach okazal sie geniuszem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka