extasoma 08.11.06, 20:22 Czy studenci mający rodziców będącycch lekarzami są przeważnie lepsi od innych studentów?Czy w waszym odczuciu mają lepiej?Może beda lepszym lekarzami bo z medycyna mieli do czynienia od dziecka i wyssali ją z mlekiem matki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
encorton1 Re: rodzice lekarze 08.11.06, 20:43 > Czy studenci mający rodziców będącycch lekarzami są przeważnie lepsi od > innych studentów? Są tacy sami jak pozostali studenci. > Czy w waszym odczuciu mają lepiej? Czasem mają łatwiej (Żeby nie było wątpliwości jestem dzieckiem lekarzy). > Może beda lepszym lekarzami bo z medycyna mieli do czynienia od dziecka i > wyssali ją z mlekiem matki? Nie słyszałem żeby w mleku matki była medycyna, a o skład mleka pytali mnie na egz z pediatrii. Odpowiadając szczerze - lekarzami będą : jedni takimi samymi inni lepszymi, a pozostała część gorszymi;))) Odpowiedz Link Zgłoś
runewyrm Re: rodzice lekarze 20.11.06, 14:47 Ehhh, z tym wyssaniem medycyny z mlekiem matki to moze byc roznie....ja poszlam na medycyne bo to mnie zawsze otaczalo (rodzice, wszyscy znajomi rodzicow z medycyny), i minely dwa lata zanim zdecydowalam ponad wszelka watpliwosc ze pomimo sympatii/przyzwyczajenia medycyna nie jest dla mnie. Dzis jestem bardzo szczesliwym informatykiem ;) rodzicow poczatkowo troche rzucalo, ale teraz jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
runewyrm Re: do runewyrm 05.12.06, 11:48 Dziekuje. Chodzi mi o to ze mozna odziedziczyc (?) fascynacje danym przedmiotem, ale niekoniecznie predyspozycje i chec do wykonywania zawodu z tym przedmiotem zwiazanym. Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: do runewyrm 17.05.07, 23:46 Nie wiem jak to jest z "dziedziczeniem geniuszu". Ale przeważnie jesttak ,że jak mama jest lekarką to dzieci też medycynę studiują:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_pysiek Re: do runewyrm 19.05.07, 10:07 Nie mają łatwiej na studiach.... (czasami nawet gorzej :) ) Aczkolwiek znają realia pracy lekarza To czy jest ktos dobrym lekarzem zalezy wyłacznie od niego... nie wyssa się tego z mlekiem ;) Na studiach lepiej nie mają... ale po studiach będą mieli... przynajmniej niektórzy... prawda?? :) ja nie mam za duzych szans na przebicie się... :) jednak łatwiej jest jak mama ciągnie za rękę... :) Odpowiedz Link Zgłoś