Dodaj do ulubionych

rodzice lekarze

08.11.06, 20:22
Czy studenci mający rodziców będącycch lekarzami są przeważnie lepsi od innych studentów?Czy w waszym odczuciu mają lepiej?Może beda lepszym lekarzami bo z medycyna mieli do czynienia od dziecka i wyssali ją z mlekiem matki?
Obserwuj wątek
    • encorton1 Re: rodzice lekarze 08.11.06, 20:43
      > Czy studenci mający rodziców będącycch lekarzami są przeważnie lepsi od
      > innych studentów?

Są tacy sami jak pozostali studenci.

> Czy w waszym odczuciu mają lepiej?

Czasem mają łatwiej (Żeby nie było wątpliwości jestem dzieckiem lekarzy).

> Może beda lepszym lekarzami bo z medycyna mieli do czynienia od dziecka i
      > wyssali ją z mlekiem matki?

Nie słyszałem żeby w mleku matki była medycyna, a o skład mleka pytali mnie na
      egz z pediatrii.

Odpowiadając szczerze - lekarzami będą : jedni takimi samymi inni lepszymi, a
      pozostała część gorszymi;)))
    • runewyrm Re: rodzice lekarze 20.11.06, 14:47
      Ehhh, z tym wyssaniem medycyny z mlekiem matki to moze byc roznie....ja poszlam
      na medycyne bo to mnie zawsze otaczalo (rodzice, wszyscy znajomi rodzicow z
      medycyny), i minely dwa lata zanim zdecydowalam ponad wszelka watpliwosc ze
      pomimo sympatii/przyzwyczajenia medycyna nie jest dla mnie. Dzis jestem bardzo
      szczesliwym informatykiem ;) rodzicow poczatkowo troche rzucalo, ale teraz jest
      OK.
      • alergenzb do runewyrm 04.12.06, 10:14
        Podtrzymuję wypowiedz.
        • runewyrm Re: do runewyrm 05.12.06, 11:48
          Dziekuje. Chodzi mi o to ze mozna odziedziczyc (?) fascynacje danym przedmiotem,
          ale niekoniecznie predyspozycje i chec do wykonywania zawodu z tym przedmiotem
          zwiazanym.
          • merediith Re: do runewyrm 17.05.07, 23:46
            Nie wiem jak to jest z "dziedziczeniem geniuszu".
            Ale przeważnie jesttak ,że jak mama jest lekarką to dzieci też medycynę
            studiują:)
            • rozowy_pysiek Re: do runewyrm 19.05.07, 10:07
              Nie mają łatwiej na studiach.... (czasami nawet gorzej :) )
              Aczkolwiek znają realia pracy lekarza
              To czy jest ktos dobrym lekarzem zalezy wyłacznie od niego... nie wyssa się tego
              z mlekiem ;)
              Na studiach lepiej nie mają... ale po studiach będą mieli... przynajmniej
              niektórzy... prawda?? :) ja nie mam za duzych szans na przebicie się... :)
              jednak łatwiej jest jak mama ciągnie za rękę... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka