bibi.mk 06.12.06, 21:55 proszę o lekki zarys na temat specjalizacji... :P - najłatwiejsza, najtrudniejsza, najbardziej oblegana i najmniej etc... z góry dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszo-skoczek Re: specjalizacje.... 07.12.06, 09:30 dla mnie zawsze najtrudniejsze jest to co najmniej mnie interesuje ... a najlatwiej przychodzi mi to co robie z pasja ... a ze jestem dopiero na 1 roku to o specjalizacji nie mysle jak narazie chce zaliczyc ten rok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciarna_87 Re: specjalizacje.... 08.12.06, 23:43 na razię chcę zaliczyc te dwa kolosy z biologii i cały rok a o specjalizacji pomyśli sie potem :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaphod_beeblebrox Re: specjalizacje.... 09.12.06, 08:55 To nie jest raczej kwestia latwa-trudna bo jesli juz ktos sie dostanie na specjalizacje to chyba sie nie zdaza zeby egzamin specjalizacyjny zawalil. Wszystko sprowadza sie do ilosci miejsc specjalizacyjnych ustalanej przez ministerstwo. Sa specjalizacje na ktorych jest duzo miejsc (interna, medycyna rodzinna) wiec latwo sie dostac, ale jesli marzysz np. o dermatologii to szykuj sie na spora konkurencje bo w zeszlym roku w calym kraju bylo 9 (slownie: dziewiec) mniejsc specjalizacyjnych z dermatologii. Odpowiedz Link Zgłoś
turpin Re: specjalizacje.... 10.12.06, 20:50 Oczywiscie, ze mozna zawalic specjalizacje Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: specjalizacje.... 10.12.06, 21:17 a jaka to specjalizacja jeśli moż na wiedzieć?? Odpowiedz Link Zgłoś
for.malina Re: specjalizacje.... 11.12.06, 11:47 A wiesz może ile było miejsc na specjalizację z patomorfologii?? Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: specjalizacje.... 11.12.06, 14:11 jest bardzo mało miejsc i duża konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
iuvena Re: specjalizacje.... 19.01.07, 13:39 a jak to jest z dostawaniem sie na specjalizacje? od czego to zależy? i jeszcze jedno..czy oceny z egzaminów z tych 6-ciu lat sie liczą? Odpowiedz Link Zgłoś
bolek515 Re: specjalizacje.... 19.01.07, 14:05 Słyszałem, że zależy to od wyniku LEP-u... Odpowiedz Link Zgłoś
iuvena Re: specjalizacje.... 19.01.07, 14:12 słyszałam że LEP ma zostać wycofany... a jak to było zanim LEP wszedł w życie? bo jest on od niedawna.. a LEP jest od razu po zakończeniu studiów tak w ogóle, czy po stażu? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bolek515 Re: specjalizacje.... 19.01.07, 14:26 Z tego co ja wiem to LEP nie będzie wycofany tylko zmieni sięjego formuła. Co było wcześniej nie wiem bo od niedawna interesuje się medycyną ale na 100% pisze się go po stażu Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: specjalizacje.... 19.01.07, 14:50 wcześniej chyba pisało się jakiś egzamin ... Odpowiedz Link Zgłoś