Dodaj do ulubionych

Czy statystyka jest trudna?

IP: *.magma-net.pl 02.03.07, 12:34
jesli to ma jakies znaczenie to chodzi mi o statystyke na admin.
Obserwuj wątek
    • kung_fu_plaster Re: Czy statystyka jest trudna? 02.03.07, 12:51
      To zależy od podręcznika (nauczyciela).
      • Gość: z. Re: Czy statystyka jest trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:14
        tak
    • euforyjka Re: Czy statystyka jest trudna? 02.03.07, 18:07
      nie, jak kazdego przedmiotu trzeba sie jej po prostu nauczyc! pozdrawiam
      • Gość: krajmar Re: Czy statystyka jest trudna? IP: *.tvk.torun.pl 02.03.07, 18:11
        zależy, koleżanka jest na stosunkach, ma statystykę i nie ma żadnych problemów,
        jej chłopak jest na administracji, też ją ma i narzeka : / (podobnie jak cały
        rok), no więc ta laska poszła raz do niego na wykład i oczy tylko na wykładzie
        otwierała, bo takie trudne....akcja dzieje się na tym samym uniwerku
        • Gość: witB6 Re: Czy statystyka jest trudna? IP: *.dzi.vectranet.pl 02.03.07, 18:28
          nie
          • euforyjka Re: Czy statystyka jest trudna? 04.03.07, 18:10
            ja jestem na fizyce i statystyka jest na dosc wysokim poziomie, ale nie jest
            taka trudna znowu, pozdrawiam
    • Gość: jaaa Re: Czy statystyka jest trudna? IP: *.magma-net.pl 02.03.07, 19:03
      Krajmar tylko mi nie mow, ze to UWr...

pytam bo chcialabym miec min. 4. "Walcze" o stypendium...
    • Gość: belial Re: Czy statystyka jest trudna? IP: *.aster.pl 02.03.07, 19:57
      >Czy statystyka jest trudna?

Tak

> jesli to ma jakies znaczenie to chodzi mi o statystyke na admin.

w takim razie: nie.
      • Gość: krajmar Re: Czy statystyka jest trudna? IP: *.tvk.torun.pl 02.03.07, 20:36
        nie, nie UWr ;) jak tam wygląda sprawa to nie mam pojęcia. życzę zdobycia
        stypendium ! <spoko>
    • beatrycze123 Re: Czy statystyka jest trudna? 03.03.07, 13:06
      Statystyka jest banalna, wystarczy podstawiać dane do wzorów. Większość zadań
      jest podobnych, mozna sie ich nauczyć na zasadzie algorytmów. Potem, już pójdzie
      jak z płatka, nawet z bardziej zaawansowanym zadaniem.
      Tylko trzeba robić te zadania, tak na wariata jak pójdziesz to z pewnością nie
      zdasz.

Udzielam korków ze staty i uważam, ze ludzie, którzy mają z nią problemy, po
      prostu się nic nie uczyli...
      • Gość: z. Re: Czy statystyka jest trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 13:24
        jasneeee,
    • Gość: grzrzybek Re: Czy statystyka jest trudna? IP: *.bochnia.pl 03.03.07, 21:23
      ja miałam beznadziejnych prowadzących, ale jakoś udało mi się tego w miarę
      nauczyć, żeby zdać. niemniej uważam, że była trudna, choć być może z lepszymi
      prowadzącymi okazałaby się całkiem łatwa :)

ale to zależy od kierunku. ja jestem na kierunku raczej ścisłym i
      rozwiązywaliśmy normalne zadania, a moja kumpela na psychologii natomiast miała
      statystykę, która polegała jedynie na nauce obsługi programu "Statistica" ..... :/
    • Gość: honey Re: Czy statystyka jest trudna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 18:15
      Ja miałam w zeszłym roku statystykę i właśnie na administracji i wg mnie nie
      jest trudna. Zgadzam się z powyższym stwierdzeniem,że wystarczy w większości
      zadań podstawić tylko do wzoru. Najważniejsze są zadania,radzę przerobić dużo
      zadań bo większość jest po prostu analogicznych. Ja nigdy nie byłam piekielnie
      dobra z matmy,,jestem humanistką przed egzaminem przerobiłam zadania z zajęć i
      zdałam za 1 podejściem na 5 =)
    • Gość: lordziok Re: Czy statystyka jest trudna? IP: *.unknown.vectranet.pl 17.05.19, 13:40
      Nie mogę zakładać własnych wątków, więc zapytam tutaj:
      Czy posiada ktoś abonament do statystyka.online i chciałby się nim podzielić ? Byłbym ogromnie wdzięczny

mail: lordziok.waco@gmail.com
    • adiiinka Re: Czy statystyka jest trudna? 17.05.19, 15:00
      Zależy w jakim zakresie, moim zdaniem problemy pojawiają się jak tę wiedzę ze statystyki trzeba wykorzystać przy ekonometrii. Sama stata w większości ogarnięcie teorii, wzorów i schematów rozwiązywania zadań.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka