Dodaj do ulubionych

WSJO w Poznaniu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 23:52
Co myslicie o ww. uczelni (pytanie kieruje szczegolnie do studentow tej
uczelni, a osoby uwazajace, ze jak szkola jest niepanstwowa, to od razu dno,
uprzejmie prosze o nie zabieranie glosu)?
Obserwuj wątek
    • Gość: slowik Re: WSJO w Poznaniu IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 22:32
      drogo ale skoro sie interesujesz to pewnie Cie stac, teraz znowu ma podrozec,
      magisterki to juz w ogole drozyzna dlatego duzo osob rezygnuje po licencjacie,
      duzo nauki i nawet zdarza sie ze kogos wyrzuca po dwoch komisach;)
    • Gość: grr Re: WSJO w Poznaniu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.05.07, 19:01
      Ja studiuje filologie na UAMie, ale znam kilka osob z WSJO. Ich zycie w
      porownaniu z moim to sielanka :] Program okrojony do granic mozliwosci, ale za
      to maja nowe lawki :) Jesli stawiasz na rozwoj to nie polecam, chyba, ze
      wylacznie na rozwoj zycia towarzyskiego. WSJO wybieraja glownie pannice, ktore
      gdzie indziej sie nie dostaly albo nie daly sobie rady. Do tego maja taki
      specyficzny sposob bycia "och, kim to ja nie jestem". Wszysciutkie identyczne,
      nie jest to bezpodstawna opinia. Ale przynajmniej opowiadaja wszystkim jak
      ciezko jest na filologii, chociaz tak naprawde nie maja o tym pojecia :) Moze
      nie na taka odpowiedz czekales, ale wreszcie moglam powiedziec co mi lezy na
      sercu w zwiazku z ta szkola. Ktos sie ze mna nie zgadza? :> Pozdrawiam
    • Gość: ann Re: WSJO w Poznaniu IP: 213.199.238.* 14.05.07, 09:35
      Szkoła jest przeokropna;/;/
      I mówię to po roku studiów;/
      Panienki wytapetowane od stóp do głow..faceci...o matko...szkoda słów..
      głowy wysoko a portfel pełny;/
      powiem ci szczerze, że lepiej idź na UAM...
      chociaż...kto chce sie uczyć ten będzie się uczyć wszędzie..
      • Gość: chenn Re: WSJO w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 13:28
        "chociaż...kto chce sie uczyć ten będzie się uczyć wszędzie..." - zgadzam się z
        ann. mój chłopak uwielbia Japonię i wszystko, co z Japonią związane, ale raczej
        nie ma większych szans, aby dostał się na japonistykę na UAM - w LO nie był
        rewelacyjnym uczniem, maturę zdał dobrze, ale bez szału. jak jest z japonistyką
        na WSJO? czy to kierunek z prawdziwego zdarzenia czy tylko sposób na
        przyciągnięcie studentów - bo nie da się ukryć, że dalekowschodnie filologie są
        teraz modne (a o ile dobrze wiem to japonistyka i sinologia na WSJO zostały
        otworzone stosunkowo niedawno).

i przy okazji - czy orientuje się ktoś czy może w przyszłości(za rok) WSJO
        planuje otworzyć japonistykę w trybie zaocznym?

pozdrawiam.
        • Gość: MichalK88 Re: WSJO w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:59
          www.orient.fora.pl - tu cos o tym jest. Pamietam jeszcze, ze na jakims forum o
          japonistyce duzo o WSJO bylo. Niestety nie jestem w stanie podac Ci adresu (ja
          znalazlem je wpisujac w Google japonistyka sinologia WSJO). Opinie o tym
          kierunku slyszalem wylacznie pozytywne.
    • Gość: MichalK88 Re: WSJO w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:03
      Dziekuje Wam za podzielenie sie Waszymi spostrzezeniami. Mam dosc mieszane
      uczucia, bo o WSJO dotychczas slyszalem wylacznie dobre opinie. Na pewno zalezy
      mi na tym, by uczyc sie w cywilizowanych warunkach, a nie brudnych, odrapanych
      klasach...
      Ja wybieram sie na sinologie, a to dosc specyficzny kierunek, zas kadry na tym
      kierunku sa glownie z UAMu. O, ze tak to ujme, pokrewnej japonistyce ludzie
      wypowiadaja sie bardzo pozytywnie. I tu chcialbym poprosic osoby, ktore o WSJO
      maja zla opinie, o to by podzielily sie teraz ze mna wiedza, czy ich opinia
      dotyczy ogolnie uczelni czy jakiegos konkretnego kierunku?
      Z gory dziekuje za pomoc.
    • Gość: monika Re: WSJO w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:25
      może to nie to samo co studia, ale ja w tym roku uczęszczałam na kurs
      przygotowujący do fce i jestem zadowolona, mam nadzieje że za miesiąc po
      egzaminach też tak będzie;)
      generalnie było bardzo sypmatycznie ale i profesjonalnie. nawe zastanawiam się
      teraz na niemieckim:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka