Dodaj do ulubionych

umk i umcs;)

07.05.07, 16:13
Witam;). Pytanie powtarzane już tutaj wielkrotnie zadam jeszcze raz tylko nie
w kontekscie uw i uj. Mianowicie, czy mając 88% z angielskiego, 90% z wos i
80;/% z polskiego <all rozszerzone ofc;)>mam jakiekolwiek szanse żeby myślec
o mish w Toruniu czy Lublinie? < o uj czy uw z takimi wynikami juz nie
myślę;P>
Obserwuj wątek
    • kwiat_paproci Re: umk i umcs;) 07.05.07, 19:02
      na umcs-ie nie ma mishu :P Jest co najwyżej na kulu ;)

Nie wiem czy Ci się pomyliło, ale jeśli myślałaś o kul, to powinnaś się
      spokojnie dostać i to z pierwszej listy. Wydaje mi się, że z myśli o uj z takimi
      wynikami niekoniecznie powinnaś rezygnować, bo moja koleżanka w ubiegłym roku
      dostała się tam z niewiele lepszymi i to z bardzo wysokiego miejsca :) Ale z
      drugiej strony, u nas były dwa poziomy do zdawania, więc to się może teraz
      pozmieniać.
      • zimnokrwista Re: umk i umcs;) 08.05.07, 14:22
        Dziękuję za tak szybką odpowiedź;)
        Co do mishu na umcs - niby tam mish jest - maja go w swojej ofercie
        rekrutacyjnej a co więcej logo umcs jest na stronie tej akademii zrzeszającej
        wszystkie mish'e;] Ale fakt faktem, jest to kierunek 'widmo'- nie wiadomo nawet
        jakie jednostki wchodzą w jego skład. A na ostatniego meila na umcs dostałam
        odp, ze 'tymczasem nie mamy informacji';].
        A po dzisiejszym wosie wiem juz ze nie 90 a 98% będę miec. Troche się
        pocieszyłam;). No właśnie, dwa poziomy, a u nas jeden. Kocham Giertycha;)
        Jeszcze raz dzięki za odp, jest może ktoś z mish umk?
        Pozdrawiam
        • kwiat_paproci Re: umk i umcs;) 08.05.07, 22:22
          zimnokrwista napisała:
          > Co do mishu na umcs - niby tam mish jest - maja go w swojej ofercie
          > rekrutacyjnej

Hmmm, przejrzałam ją przed chwilą i znalazłam tylko MISMaP, jeśli mogłabyś, to
          rzuć linka, bo coś nie chce mi się wierzyć ;)

a co więcej logo umcs jest na stronie tej akademii zrzeszającej
          > wszystkie mish'e;]

Owszem mogłoby to tak wyglądać, ale...UMCS jest w Akademii Artes Liberales od
          2003 roku, a jestem PEWNA, że do tego roku nie było u nich mishu :) Jeśli już,
          to może w tym roku coś wykombinowali, ale nie wydaje mi się ;) Myślę, że UMCS
          jest tam trochę "na doczepkę", bo skoro w jednym mieście są dwa uniwerki, to
          trochę głupio studentom z AAL zamykać możliwość studiowania na 1 z nich ;)

Powodzenia!! :)
          • ihaveiceeyes Re: umk i umcs;) 09.05.07, 08:04
            irk.umcs.lublin.pl/katalog.php?op=show&kierunek=MIH
            proszę bardzo;)
            Swoją drogą jak tak to ja już nic nie wiem. Trzeba będzie po prostu zadzwonić
            do Lublina;)
            Jeśli można wiedzieć to co studiujesz i gdzie:> Mnie najbardziej interesowałaby
            politologia/europeistyka/stosunki międzynarodowe;)
            uczelnie.onet.pl/nu.asp?p=2820,21368,34 - nawet na onecie jest ten ich
            mish. juz sama nie wiem;/
            • kwiat_paproci Re: umk i umcs;) 09.05.07, 10:16
              Ja też nie wiem, co o tym teraz sądzić :/ Jeszcze do niedawna władze umcs
              twierdziły w oficjalnych wypowiedziach, że interesuje ich tylko mismap, no ale
              w linkach jest, że mish jednak też. Rzeczywiście najlepiej chyba będzie, jak
              zadzwonisz :)

A ja studiuję na mishu kulowskim i chętnie bym Ci go poleciła, ale nie ma u nas
              niestety żadnego z tych kierunków, którymi jesteś zainteresowana ;) Ale tak
              poza tym, to mi się bardzo podoba :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka