Dodaj do ulubionych

rekrutacja na studia

IP: 213.199.235.* 23.05.07, 10:56
Większość szkół wyższych prowadzi teraz rekrutację elektroniczną, czyli przez
Internet. Ja właśnie chce się zapisać do kilku z nich ale tam w formularzu,
który trzeba wypełnić z danymi osobowymi trzeba podać także nr świadectwa
maturalnego, datę i miejsce jego wydania. Skąd ja to mam wziąć jak wyniki
będą dopiero 29 czerwca?
Obserwuj wątek
    • Gość: ?? Re: rekrutacja na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:02
      wlasnie ja tez nie wiem, ale moze to chodzi o to swiadectwo zakonczenia szkoly
      ktore dostalismy juz w kwietniu.
      • Gość: seagate Re: rekrutacja na studia IP: 213.199.235.* 23.05.07, 11:06
        To, które dostaliśmy w kwietniu to jest świadectwo ukończenia szkoły. Oni chcą
        świadectwo maturalne/dojrzałości, które właśnie dostaniemy te wyniki matury pod
        koniec czerwca!
    • Gość: filo Re: rekrutacja na studia IP: *.generacja.pl 23.05.07, 11:06
      Wyniki wpiszesz dopiero jak dostaniesz świadectwo maturalne. Teraz nie musisz się rejestrować (chyba że jest wyznaczony termin przed ogłoszeniem wyników, np. na akademiach medycznych, ale tam już chyba nie można składać dokumentów).
      • Gość: seagate Re: rekrutacja na studia IP: 213.199.235.* 23.05.07, 11:09
        Tak ale na stronie pisze że rejestracje wciąż napływają i jest także promocja
        we wpisowym, które wynosi O zł do 31 maja- tak jest w szkole, którą gdzieś
        widziałem na mieście.
        • Gość: Joanna Re: rekrutacja na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:03
          Zrobić trzeba tak (info. pewna z biura rekrutacji): rejestrujesz się, wpisujesz
          miejsce wydania matury, które znasz już teraz (np. OKE Warszawa). Płacisz.
          Wyników nie wpisuje się wcale (robią to tylko "starzy" maturzyści), zostają one
          ściągnięte przez uczelnie na konto kandydata z KReMu (Krajowy Rejestr Matur).
          Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka