Dodaj do ulubionych

Public Relations

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:47
Skoro nie dziennikarstwo, to co studiowac aby zostac pijarowcem? Moim
pierwotnym planem bylo dziennikarstwo i komunikacja spoleczna ze specjalnoscia
PR na UWr, jednak po przeczytaniu kilku watkow tutaj, nie jestem juz taka
pewna swego wyboru. Mowicie, ze dziennikarstwo to strata czasu. Co wiec
moglabym studiowac aby tego czasu nie zmarnowac, byc zadowolona i osiagnac cel
jakim jest praca w PR?
Obserwuj wątek
    • bobek_88 Re: Public Relations 30.07.07, 14:52
      ja ide na dziennikasrwto i komunikacje spoleczna i robie specjalizacje PR! nie ma innych studiow i koniec!! prace PR daja ci tylko studia na dziennikarstwie. nie sugeruj sie opiniami innych, sa to tylko opinie jesli chodzi o prace telewizji i gazecie a nie firmie i jej promocji! wiec studiuj dziennikarstwo jesli chcesz realizowac swoje marzenia w PR a to nie jestr straa czasu !!
      • Gość: gosc Re: Public Relations IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:56
        a nie boisz sie, ze pozniej nie przyjma Cie do pracy z powodu braku konkretnego
        zawodu? Co jezeli Ty bedziesz sie meczyc 5 lat zeby osiagnac swoj cel a prace
        dostanie osoba po polonistyce, ktora PR studiowala gdzies podyplomowo? (chocby
        na SGH gdzie rok kosztuje 5500zl - juz sprawdzalam ;))
    • Gość: wyssana.z.palca Re: Public Relations IP: *.komster.pl 30.07.07, 15:00
      na UAMie jest filozofia ze specjalnoscia komunikacja spoleczna. potem mozna
      wybrac mediatoria, negocjatora, public relations czy co tam jeszcze chcesz
      • Gość: gosc Re: Public Relations IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 15:14
        hmm w sumie niezle rozwiazanie gdyby nie to, ze historia jest tam obowiazkowa a
        u mnie z tym slabo:) no i ta filozofia..
        • wyssana.z.palca Re: Public Relations 30.07.07, 20:39
          co " no i ta filozofia.. " ? przeciez filzofoia uczy myslenia, poszera
          hotyzonty.. jezeli Cie ani dziennikarstwo ani filozofia nie interesuje a tylko
          public relations, po stokroc wolalabym filozofie...
          • Gość: bobek_88 Re: Public Relations IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 07:02
            jak boisz sie ze nie bedziesz miala pracy po PR to nie studiuj tego i tyle ... dla chcacego nic trudnego... ja jak sie postaram to znajde prace a chce realizowc swoje marzenia i zamierzam studiowac PR :) jak bede miala takie podejscie jak tyto nie tylko sie unieszczesliwie gdyz bede studiowac to czegonaprawde nie chce a po drugie z takim podejsciem to pracy nie znajdziesz poZADNYM kierunku :D pozdro
            • Gość: wyssana.z.palca Re: Public Relations IP: *.komster.pl 31.07.07, 08:31
              eee, to do mnie bylo??
            • Gość: gosc Re: Public Relations IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 14:16
              wszyscy tutaj maja bardzo wrogie nastawienie:P Jezeli tutaj napisalam to wlasnie
              dlatego zeby poznac zdanie innych, bardziej doswiadczonych ode mnie osob;
              tymczasem spotkalam sie z komentarzem typu "z takim podejsciem jak Twoje nic nie
              osiagniesz". Mojego podejscia jeszcze nie znasz, znasz jedynie moje watpliwosci.
              • Gość: bobek Re: Public Relations IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 07:18
                wiesz co ? najlepiej idz na co cchesz :D ja ci podalam swoje argumenty opowiadajace sie za studiowaniem PR :) twoj wybor :) nie jestem negatywnie nastawiona ale wkurza mnie takie gadanie ... pozdr
              • Gość: *** Re: Public Relations IP: *.116.193.190.debica193.tnp.pl 01.08.07, 14:55
                Na AP w Krakowie jest na filolofii polskiej specjalność,,komunikacja społeczna"
                (wybiera sie po 1 roku) możesz spróbować, a potem szukać podyplomowych z PR lub
                zrobić licencjat , a magisterskie znaleźć związane z PR.
                • kpyrzyk Re: Public Relations 01.08.07, 19:42
                  ja ide na UJ na dziennikarstwo i komunikacje społeczną i później wybiorę profil
                  spezjalizacyjny reklama i public relations. wszystkie tz trzy kierunki(
                  dziennikarstwo, reklama i PR) mnie baardzo interesują także czego chciec więcej??
                  • Gość: bobek Re: Public Relations IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 07:36
                    dokladnie !! studiujmy to co nas kreci<peace> :D
                    • Gość: ... Re: Public Relations IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 18:12
                      na akademii ekonomicznej w katowicach na ekonomii jest specjalność public relations.
    • Gość: fredziak@interia.p Re: Public Relations IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 18:10
      A czy ktoś kto będzie studiował na Uwr dziennikarstwo, szuka może
      mieszkania? :-)
    • Gość: mirka Re: Public Relations IP: *.centertel.pl 12.08.07, 19:43
      Ja studiuję socjologię i jestem rozchwytywana w PR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka