Dodaj do ulubionych

HeLp Me ! ! !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:57
Mam problem. Dostałem się na UJ na historię i filologię angielską oraz na
zarządzanie na AE w Krakowie i nie wiem co wybrać! Od zawsze chciałem
studiować historię, ale też chciałbym zostać tłumaczem. a z drugiej strony
zarządzanie to bardziej przyszłościowy kierunek - podobno. Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gibson Re: HeLp Me ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 23:08
      Zarządzanie nie jest przyszłościowym kierunkiem, pośredniaki są wypełnione
      absolwentami zarządzania (osobiście znam trzy osoby po tym kierunku, które miały
      duże problemy ze znalezieniem pracy). Przyszłościowe to są kierunki techniczne,
      a na AE finanse i bankowość, gospodarka przestrzenna czy w ostateczności
      ekonomia ale nie zarzadzanie!!! Na UJ możesz spróbować ciągnąć dwa kierunki
      jednocześnie (choć to trudne, szczególnie pierwszy rok filologii jest
      absorbujący). Możesz też teraz wybrać jeden kierunek ( ja wybrałbym anglistykę)
      a po roku lub dwóch zacząć historię. Wiele osób tak robi.
      • yosenikisan Re: HeLp Me ! ! ! 02.08.07, 08:51
        powinieneś iść na anglistykę. Ja miałam podobny problem...dostałam się na
        archeologię (którą zawsze chciałam studiować) i na dziennikarstwo. Wybrałam to
        drugie, ale zamierzam w przyszłości zacząć archeo. jako drugie kierunek.
        Powinieś się zastanowić nad takim rozwiązaniem. Zacznij teraz to, co bardziej
        "przyszłościowe" ale nie rezygnuj z pasji...tylko odłóż ją na trochę.
        Pozdrawiam:)
        • Gość: mini666 Re: HeLp Me ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 13:26
          zacznij od tego co bardziej cię interesuje
          • Gość: archeo Re: HeLp Me ! ! ! IP: *.chello.pl 02.08.07, 13:37
            Nie do końca dobra rada (wiem z praktyki). Gdybym tak jak yosenikisan najpierw
            zaczęła "przyszłościowe" studia, a dopiero potem archeo, teraz miałabym
            licencjat, z którym cokolwiek można zrobić, oprócz powieszenia go na ścianie,
            oczywiście. A tak mam nic nie warty papierek i muszę zasuwać w robocie
            niezwiązanej ze zdobywanym wykształceniem.
            • yosenikisan Re: HeLp Me ! ! ! 03.08.07, 08:36
              hmm...przykro mi w takim razie. Archeologia to bardzo ciekawe studia ale trzeba
              mieć szczęście żeby się przebić.
              • Gość: filologia angielsk Re: HeLp Me ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 09:00
                • Gość: ja Re: HeLp Me ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 16:10
                  ja proponuję biotechnologię to jednak przyszłość,te badania itd
                • Gość: lombardino Re: HeLp Me ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:12
                  Akurat 10-12 lat temu zarządzanie i marketing uchodziło za najbardziej
                  przyszłościowy (w związku z ówczesną sytuacją na rynku pracy) kierunek - praca
                  była od ręki,nawet dla osób po prywatnych szkołach.
                  Zresztą i dziś nie jest to zły kierunek (lepszy w każdym razie od historii).
                  • Gość: Dugo Re: HeLp Me ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:39
                    Tylko że wtedy było kilka szkół prywatnych, w odwrotności do tego co jest teraz,
                    w każdym ku..dole jakaś prywatna szkółczyna i absolwentów ZIMu rocznie było 10
                    tys. a nie 2 miliony...
    • Gość: . Re: HeLp Me ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:20
      Olej to. Idz do pracy. ^_^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka