Gość: monika IP: *.kalisz.mm.pl 23.08.07, 17:37 Chce zalozyc konto bankowe, jaki bank ma najkorzystniejsze warunki dla studentow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manros Re: XXX--> hehe-dobre :) 24.08.07, 10:51 nie ma czegos takiego jak korzystniejsze konto studenckie od nie studenckiego, oczywiscie sa nazwy konto studenckie ale to raczej chwyt marketingowy. najlepsze konto jest w mBanku bo nic nie placisz na prowadzenie i wyplaty w bankomatach euronetu, WBK i Cash 4u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soja Re: XXX--> hehe-dobre :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 13:29 najlepiej przejżyj oferty banków i wybierz to co jest najlepsze dla Ciebie to że ktoś powie iż mbank jest najlepszy to nieznaczy że dla Ciebie też będzie dobry zastanów się czego oczekujesz od takiego konta i od banku również i pod tym kątem przeglądaj oferty Odpowiedz Link Zgłoś
didunia01 Re: XXX--> hehe-dobre :) 24.08.07, 20:31 Też polecam mBank :) Łatwy dostęp przez internet, robisz przelewy, doładowujesz telefon itp. nie ruszając się z fotela :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: XXX--> hehe-dobre :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 15:26 nic nadzwyczajnego...to samo masz w innych bankach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: XXX--> hehe-dobre :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 17:27 Też polecam mbank. Nic za założenie i utrzymanie. Bezpłatny dostęp do konta przez neta. No i można na giełdzie się pobawić (jasne i przejrzyste) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Kredyt Bank IP: *.zamosc.mm.pl 25.08.07, 18:43 Kredyt Bank najkorzystniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Kredyt Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 19:01 wbk bank zachodni :) nic nie płacisz za prowadzenie i za karte, zero opłat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agis WBK IP: *.chello.pl 26.08.07, 01:53 zdecydowanie WBK, do 30 bodajze nie ponosisz zadnych oplat, obsluga internetowa tez Cie nic nie kosztuje, bankomaty tez dosc powszechne (w kazdym centrum handlowym na przyklad) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agis Re: WBK IP: *.chello.pl 26.08.07, 01:54 30-tki (chodzi o wiek w latach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarq Re: WBK IP: *.chello.pl 01.09.07, 18:15 tez polecam <30. po 3 m-c robisz normalna karte (wypukla) i zapominasz coto gotowka. swietnie sie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Water Proof Re: WBK IP: *.icpnet.pl 02.09.07, 00:16 Miałam konto w WBK, za wydanie kolejnej karty musiałam całkiem sporo zapłacić, przy okazji zrobili mi debet na koncie. Poza Poznaniem był kłopot z bankomatami, nie wiem, jak jest teraz. Zmieniłam na ING, jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
sutok Re: WBK 04.09.07, 18:57 Ja ostatnio podpisalam umowe z ING, jeszczetylko czekam na kuriera z kartą... Bankmatów w okolicy sporo, wiec powinnam byc zadowolona;) Odpowiedz Link Zgłoś
evelinee Re: WBK 26.10.07, 11:49 dokładnie, bierz wbk konto24.pl i karte debetową bedziesz miał z nickiem allegro, zbierasz punkty payback, bezpiecznie robisz zakupy w necie i jestes spokojny. a nic za to nie płacisz! Odpowiedz Link Zgłoś
brokatowymotyl Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban 25.08.07, 19:11 Ludzie to Wy bedziecie pracowac i dostawac niewiadomo jakie pensje, czy wkońcu studiować, po co wam te cholerne konta?? ;);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.elb.vectranet.pl 25.08.07, 20:21 A stypendium to myślisz, ze od razu do portfela przelewają? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktycznie Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.180.wmc.com.pl 01.09.07, 17:06 trzymajmy pieniądze na utrzymanie w skarpetce :D Odpowiedz Link Zgłoś
mal.mro Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban 25.08.07, 21:52 Ja mam konto akademickie w PKO SA (ten z żubrem) Miesięcznie płacę 4zł tylko za prowadzenie rachunku bankowego, za karte do bankomatu nic nie płacę, nie płacę za pobieranie czy wpłacanie pieniędzy ani w bankomacie ani w kasie w oddziale banku. Za darmo mogę korzystać z opcji PKO24 i dokonywac operacji finansowych przez internet czy telefon komórkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.ssnet.pl 26.08.07, 00:38 Ja mam w ING. Szczerze mówiąc nie wiem dokładnie ile płacę za prowadzenie tego konta. Najważniejsze, że wszystko załatwia się przez internet i że mam bankomat pod domem. Gdybym np miała konto w mbanku, to najbliższy bankomat mam w innej części miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
inth3nd Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban 27.08.07, 00:27 mam w ing i tam właśnie polecam. Brak opłat za prowadzenie konta, bankowość elektroniczną i przelewy do wszystkich banków. Opłata 1 PLN za kartę płatniczą, chyba, że w ciagu miesiąca dokona się nią płatności na minimum 100 pln, wtedy brak płatności za kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.kalisz.mm.pl 27.08.07, 09:55 Zalozylam w Slaskim. Dzieki za podpowiedzi. No i jak ktos slusznie wyej zauwazyl - musza mi gdzies przelac stypendium, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban 01.09.07, 11:59 A w jakim banku warto założyć, jeśli nie planuje się regularnych wpłat? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban 01.09.07, 15:47 up! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) mBank IP: *.icpnet.pl 02.09.07, 13:13 No np. w mBanku, nie zlikwiduja CI konta, chocby i przez rok nie bylo ruchow na koncie... Odpowiedz Link Zgłoś
cienmotyla Konto osobiste- student 01.09.07, 17:50 www.millenet.pl/Millennium/produkty_i_uslugi/Konta_osobiste/konto_Student/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarq Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.chello.pl 01.09.07, 18:09 bzwbk <30 + karta visa classic (nie electron). natomiast jesli chodzi o konta walutowe to tylko wbk + karta wypukla mastercard. nie bierzcie kart typu visa electro czy maestro, bo w imprinterze nie dzialaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb mBank - wszystko za darmo i bez limitów n/t IP: 213.134.181.* 01.09.07, 20:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarq Re: mBank - wszystko za darmo i bez limitów n/t IP: *.chello.pl 02.09.07, 02:59 ale karte do konta dostajesz tylko elektroniczna visa electron, wiec jak zawiedzie lacznosc to nic nie zaplacisz. albo w taksowce tez nie zaplacisz, ani w samolocie, ani w odleglej miejscowosci bez laczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: mBank - wszystko za darmo i bez limitów n/t IP: 213.134.181.* 04.09.07, 12:18 w innych bankach będąc, też ci się to może zdarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: 213.134.181.* 04.09.07, 12:16 kartę mam rzeczywistą, coś niedoinformowany jesteś.. wirtualna karta mBanku jest tylko do zakupów w internecie, a debetową przysyłają ci tak samo jak z innych bankach różnica polega na tym, że tu za nic nie płacisz, korzystasz z bankoatów wyliczonych na liście euronetu (patrz na stronie www mbanku) i w ogóle jest git jedyny minus (ale to tylko dla tych, którzy chcą ZARABIAĆ na mBanku) to oprocentowanie zależne od rynku - nie jest korzystne dla tych, którzy chcą inwestować, ale dla studenta, który po prostu chce sobie założyć eKonto , nie mieć limitów wpłat i wyciągać kasę bez prowizji - to jest w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: do clarq n/t IP: 213.134.181.* 04.09.07, 12:35 a już wiem o co ci chodziło, ale nie musisz brac akurat viisy electron, inne karty też oferują, visa electron ma takie a nie inne właściwości, ale tu nie ma nic do ukrycia, wszystkie informacje są na ich stronie, więc nie można czuc się zaskoczonym, wystarczy sobie o kartach poczytać www.mbank.com.pl/oferta/karty/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: 213.134.181.* 04.09.07, 12:33 Najlepiej porównaj sobie banki. Teraz każdy ma swoją stronę internetową i sama zobaczysz, co ci będzie najbardziej odpowiadało. Gusta sa różne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seca Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 21:51 Osobiscie mam konto w WBK i nie narzekam. Najlepiej zaloz konto tam, gdzie wiesz ze niedaleko bedziesz miec do bankomatu. Chyba ze chce ci sie 15minut po kase dojezdzac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiu Najkorzystniejsze konto studenckie IP: *.kos.vectranet.pl 20.01.08, 22:04 Polecam przegląd ofert banków dla studentów: www.konto-studenckie.pl/ Najpierw sobie porównaj opalty i prowizje np. tutaj: www.konto-studenckie.pl/porownanie-kont-studenckich.php Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Taki temat już był - ING. 20.01.08, 22:46 Zero opłat, nawet za przelewy się nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś