Dodaj do ulubionych

Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki bank?

IP: *.kalisz.mm.pl 23.08.07, 17:37
Chce zalozyc konto bankowe, jaki bank ma najkorzystniejsze warunki
dla studentow?
Obserwuj wątek
    • socyosia XXX 23.08.07, 17:55
      www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
      • Gość: :) XXX--> hehe-dobre :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 17:59
        • manros Re: XXX--> hehe-dobre :) 24.08.07, 10:51
          nie ma czegos takiego jak korzystniejsze konto studenckie od nie studenckiego,
          oczywiscie sa nazwy konto studenckie ale to raczej chwyt marketingowy. najlepsze
          konto jest w mBanku bo nic nie placisz na prowadzenie i wyplaty w bankomatach
          euronetu, WBK i Cash 4u
          • Gość: ... Re: XXX--> hehe-dobre :) IP: *.stk.vectranet.pl 24.08.07, 11:06
            mBank
            • Gość: soja Re: XXX--> hehe-dobre :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 13:29
              najlepiej przejżyj oferty banków i wybierz to co jest najlepsze dla
              Ciebie

to że ktoś powie iż mbank jest najlepszy to nieznaczy że dla Ciebie
              też będzie dobry

zastanów się czego oczekujesz od takiego konta i od banku również i
              pod tym kątem przeglądaj oferty
              • didunia01 Re: XXX--> hehe-dobre :) 24.08.07, 20:31
                Też polecam mBank :) Łatwy dostęp przez internet, robisz przelewy, doładowujesz
                telefon itp. nie ruszając się z fotela :)
                • Gość: krak Re: XXX--> hehe-dobre :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 15:26
                  nic nadzwyczajnego...to samo masz w innych bankach
          • Gość: v Re: XXX--> hehe-dobre :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 17:27
            Też polecam mbank. Nic za założenie i utrzymanie. Bezpłatny dostęp
            do konta przez neta. No i można na giełdzie się pobawić (jasne i
            przejrzyste)
    • Gość: Miśka Kredyt Bank IP: *.zamosc.mm.pl 25.08.07, 18:43
      Kredyt Bank najkorzystniejszy
      • Gość: m Re: Kredyt Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 19:01
        wbk bank zachodni :) nic nie płacisz za prowadzenie i za karte, zero
        opłat ;)
        • Gość: agis WBK IP: *.chello.pl 26.08.07, 01:53
          zdecydowanie WBK, do 30 bodajze nie ponosisz zadnych oplat, obsluga internetowa
          tez Cie nic nie kosztuje, bankomaty tez dosc powszechne (w kazdym centrum
          handlowym na przyklad)
          • Gość: agis Re: WBK IP: *.chello.pl 26.08.07, 01:54
            30-tki (chodzi o wiek w latach)
            • Gość: clarq Re: WBK IP: *.chello.pl 01.09.07, 18:15
              tez polecam <30.
              po 3 m-c robisz normalna karte (wypukla) i zapominasz coto gotowka.
              swietnie sie sprawdza.
          • Gość: Water Proof Re: WBK IP: *.icpnet.pl 02.09.07, 00:16
            Miałam konto w WBK, za wydanie kolejnej karty musiałam całkiem sporo zapłacić,
            przy okazji zrobili mi debet na koncie. Poza Poznaniem był kłopot z bankomatami,
            nie wiem, jak jest teraz.
            Zmieniłam na ING, jestem zadowolona.
            • sutok Re: WBK 04.09.07, 18:57
              Ja ostatnio podpisalam umowe z ING, jeszczetylko czekam na kuriera z
              kartą... Bankmatów w okolicy sporo, wiec powinnam byc zadowolona;)
          • evelinee Re: WBK 26.10.07, 11:49
            dokładnie, bierz wbk konto24.pl i karte debetową bedziesz miał z nickiem
            allegro, zbierasz punkty payback, bezpiecznie robisz zakupy w necie i jestes
            spokojny. a nic za to nie płacisz!
    • brokatowymotyl Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban 25.08.07, 19:11
      Ludzie to Wy bedziecie pracowac i dostawac niewiadomo jakie pensje,
      czy wkońcu studiować, po co wam te cholerne konta?? ;);)
      • Gość: gość Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.elb.vectranet.pl 25.08.07, 20:21
        A stypendium to myślisz, ze od razu do portfela przelewają? ;)
      • Gość: faktycznie Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.180.wmc.com.pl 01.09.07, 17:06
        trzymajmy pieniądze na utrzymanie w skarpetce :D
    • mal.mro Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban 25.08.07, 21:52
      Ja mam konto akademickie w PKO SA (ten z żubrem) Miesięcznie płacę
      4zł tylko za prowadzenie rachunku bankowego, za karte do bankomatu
      nic nie płacę, nie płacę za pobieranie czy wpłacanie pieniędzy ani w
      bankomacie ani w kasie w oddziale banku. Za darmo mogę korzystać z
      opcji PKO24 i dokonywac operacji finansowych przez internet czy
      telefon komórkowy.
    • Gość: Kaja Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.ssnet.pl 26.08.07, 00:38
      Ja mam w ING. Szczerze mówiąc nie wiem dokładnie ile płacę za prowadzenie tego
      konta. Najważniejsze, że wszystko załatwia się przez internet i że mam bankomat
      pod domem. Gdybym np miała konto w mbanku, to najbliższy bankomat mam w innej
      części miasta.
      • inth3nd Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban 27.08.07, 00:27
        mam w ing i tam właśnie polecam.
        Brak opłat za prowadzenie konta, bankowość elektroniczną i przelewy do
        wszystkich banków. Opłata 1 PLN za kartę płatniczą, chyba, że w ciagu miesiąca
        dokona się nią płatności na minimum 100 pln, wtedy brak płatności za kartę.
    • Gość: monika Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.kalisz.mm.pl 27.08.07, 09:55
      Zalozylam w Slaskim.

Dzieki za podpowiedzi. No i jak ktos slusznie wyej zauwazyl - musza
      mi gdzies przelac stypendium, nie?
      • gabrielafrancuz Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban 01.09.07, 11:59
        A w jakim banku warto założyć, jeśli nie planuje się
        regularnych wpłat?
        • gabrielafrancuz Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban 01.09.07, 15:47
          up! :)
          • Gość: :) mBank IP: *.icpnet.pl 02.09.07, 13:13
            No np. w mBanku, nie zlikwiduja CI konta, chocby i przez rok nie bylo ruchow na
            koncie...
    • cienmotyla Konto osobiste- student 01.09.07, 17:50
      www.millenet.pl/Millennium/produkty_i_uslugi/Konta_osobiste/konto_Student/
    • Gość: clarq Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.chello.pl 01.09.07, 18:09
      bzwbk <30 + karta visa classic (nie electron). natomiast jesli chodzi
      o konta walutowe to tylko wbk + karta wypukla mastercard.
      nie bierzcie kart typu visa electro czy maestro, bo w imprinterze nie
      dzialaja.
    • Gość: bb mBank - wszystko za darmo i bez limitów n/t IP: 213.134.181.* 01.09.07, 20:51
      • Gość: clarq Re: mBank - wszystko za darmo i bez limitów n/t IP: *.chello.pl 02.09.07, 02:59
        ale karte do konta dostajesz tylko elektroniczna visa electron, wiec
        jak zawiedzie lacznosc to nic nie zaplacisz.
        albo w taksowce tez nie zaplacisz, ani w samolocie, ani w odleglej
        miejscowosci bez laczy.
        • Gość: bb Re: mBank - wszystko za darmo i bez limitów n/t IP: 213.134.181.* 04.09.07, 12:18
          w innych bankach będąc, też ci się to może zdarzyć
    • Gość: bb Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: 213.134.181.* 04.09.07, 12:16
      kartę mam rzeczywistą, coś niedoinformowany jesteś.. wirtualna karta mBanku jest tylko do zakupów w internecie, a debetową przysyłają ci tak samo jak z innych bankach

różnica polega na tym, że tu za nic nie płacisz, korzystasz z bankoatów wyliczonych na liście euronetu (patrz na stronie www mbanku) i w ogóle jest git

jedyny minus (ale to tylko dla tych, którzy chcą ZARABIAĆ na mBanku) to oprocentowanie zależne od rynku - nie jest korzystne dla tych, którzy chcą inwestować, ale dla studenta, który po prostu chce sobie założyć eKonto , nie mieć limitów wpłat i wyciągać kasę bez prowizji - to jest w sam raz
      • Gość: bb do clarq n/t IP: 213.134.181.* 04.09.07, 12:17
        • Gość: bb Re: do clarq n/t IP: 213.134.181.* 04.09.07, 12:35
          a już wiem o co ci chodziło, ale nie musisz brac akurat viisy electron, inne karty też oferują, visa electron ma takie a nie inne właściwości, ale tu nie ma nic do ukrycia, wszystkie informacje są na ich stronie, więc nie można czuc się zaskoczonym, wystarczy sobie o kartach poczytać

www.mbank.com.pl/oferta/karty/index.html
    • Gość: B Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: 213.134.181.* 04.09.07, 12:33
      Najlepiej porównaj sobie banki. Teraz każdy ma swoją stronę internetową i sama zobaczysz, co ci będzie najbardziej odpowiadało.

Gusta sa różne..
    • Gość: seca Re: Najkorzystniejsze konto studenckie - jaki ban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 21:51
      Osobiscie mam konto w WBK i nie narzekam. Najlepiej zaloz konto tam, gdzie wiesz
      ze niedaleko bedziesz miec do bankomatu. Chyba ze chce ci sie 15minut po kase
      dojezdzac...
    • Gość: Krzysiu Najkorzystniejsze konto studenckie IP: *.kos.vectranet.pl 20.01.08, 22:04
      Polecam przegląd ofert banków dla studentów:
      www.konto-studenckie.pl/
      Najpierw sobie porównaj opalty i prowizje np. tutaj:
      www.konto-studenckie.pl/porownanie-kont-studenckich.php
    • ansag Taki temat już był - ING. 20.01.08, 22:46
      Zero opłat, nawet za przelewy się nie płaci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka