Dodaj do ulubionych

studia zaoczne na sgh

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 13:13
czy ktos studiuje z was zaocznie na sgh? ja juz w sumie jestem zdecydowana
zeby zlozyc tam dokumenty( na dzienne nie dostalam sie ), ale chcialabym
wiedziec co sadzicie o zaocznych na sgh. jak traktuja studentow , jaki jest
poziom nauczania , czy bardzo odbiegaja te studia od dziennych, czy latwo
przez nie przejsc?

z gory dziekuje f
Obserwuj wątek
    • Gość: Kobieta Re: studia zaoczne na sgh IP: 212.180.147.* 19.07.03, 16:35
      Jako osoba z drugiej strony katedry ;), chcialabym zapewnic z cala
      stanowczoscia, iz sa Panstwo traktowani z nalezytym szacunkiem, jako osoby o
      okreslonych wymaganiach, ktore staramy sie w kwestiach dydaktycznych
      zrealizowac, jak i tez od Panstwa wymagac znajomosci przekazywanej przez nas
      wiedzy. Poziom nauczania zas zalezy nie tylko od nas (staramy sie, aby byl
      taki, jak na dziennych), ale rowniez od poziomu grupy - a z tym bywa roznie
      (niezawsze gorzej niz na dziennych, czasami poziom jest wrecz wyzszy, bo np.
      studenci zajmuja sie danym materialem, ktorego dotyczy przedmiot, zawodowo).
      Jesli idzie o program studiow zaocznych, to sa takie przedmioty, ktorych
      material odbiega, przynajmniej czesciowo, od studiow dziennych, jako ze ze
      swojej natury wymagaja siedzenia na zajeciach okreslony czas, czego nie da sie
      z powodow organizacyjnych zapewnic w co dwutygodniowych zjazdach na zaocznych.
      Nie mozna tez przeniesc sie z zaocznych na dzienne. Jesli jednak ktos sie na
      dzienne dostanie (zdajac egzaminy), to spora czesc przedmiotow z zaocznych ma
      zaliczonych na dziennych. Radze wiec probowac w przyszlym roku rowniez zdawac
      na dzienne :)! Oczywiscie, nie odpowiem Pani, czy mozna latwo przez te studia
      przejsc, ale wydaje mi sie, ze przy odpowiednim wkladzie pracy nie jest to
      trudne :).
      • Gość: fishka Re: studia zaoczne na sgh IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 19:42
        dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz podnoszaca na duchu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka