Gość: maciek IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 21:15 czy jest to tylko strata kasy i pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Richelieu* Re: WARTO STUDIOWAC ZAOCZNIE??????WASZE DOŚWIADCZ IP: *.localdomain / 192.168.0.* 04.08.03, 22:04 Gość portalu: maciek napisał(a): > czy jest to tylko strata kasy i pieniędzy studiowałam zaocznie, nadal studuję dziennie. ten kierunek zaoczny ciągnę nadal na dziennych doktoranckich po otrzymaniu stypendium co wcale tak proste nie jest, kierunek dzienny uważam za przyczepkę tego zaocznego, takie pogłębienie wioadomości tylko. Tyle, że nie w każdej szkole zaoczne studia mają dokładnie taki sam materiał jak dzienne. U mnie tak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: WARTO STUDIOWAC ZAOCZNIE??????WASZE DOŚWIADCZ IP: 212.182.32.* 05.08.03, 19:49 Różnie można trafić. Jeśli się na trafi na poważnych nauczycieli, można dużo skorzystać. Generalnie lepiej studiować na dziennych: lepszy kontakt z nauczycielami, więcej zajęć, lepszy średni poziom kolegów-studentów (więcej studentów wybitnych). Wykładałem na zaocznych i mimo trudniejszych warunków studiowania zdarzali się studenci świetni. Z większością jednak nauczanie przypomina orkę na ugorze. Krótko mówiąc: (na ogół) dzienne dają lepsze okazję, ale zaoczne też mają swoją wartość. Musisz to sobie skalkulować, bo studiując dziennie ma się oczywiście bardzo ograniczone możliwości zarobkowania. Dużo zależy od tego, czy masz już pracę, która Cię jako tako zadowala i jaki jest stosunek pracodawcy do Twojego ewentualnego studiowania. Odpowiedz Link Zgłoś