Dodaj do ulubionych

WARTO STUDIOWAC ZAOCZNIE??????WASZE DOŚWIADCZENIA

IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 21:15
czy jest to tylko strata kasy i pieniędzy
Obserwuj wątek
    • Gość: Richelieu* Re: WARTO STUDIOWAC ZAOCZNIE??????WASZE DOŚWIADCZ IP: *.localdomain / 192.168.0.* 04.08.03, 22:04
      Gość portalu: maciek napisał(a):

> czy jest to tylko strata kasy i pieniędzy

studiowałam zaocznie, nadal studuję dziennie. ten kierunek zaoczny ciągnę nadal
      na dziennych doktoranckich po otrzymaniu stypendium co wcale tak proste nie
      jest, kierunek dzienny uważam za przyczepkę tego zaocznego, takie pogłębienie
      wioadomości tylko.

Tyle, że nie w każdej szkole zaoczne studia mają dokładnie taki sam materiał
      jak dzienne. U mnie tak było
    • Gość: profesor Re: WARTO STUDIOWAC ZAOCZNIE??????WASZE DOŚWIADCZ IP: 212.182.32.* 05.08.03, 19:49
      Różnie można trafić. Jeśli się na trafi na poważnych nauczycieli, można dużo
      skorzystać. Generalnie lepiej studiować na dziennych: lepszy kontakt z
      nauczycielami, więcej zajęć, lepszy średni poziom kolegów-studentów (więcej
      studentów wybitnych). Wykładałem na zaocznych i mimo trudniejszych warunków
      studiowania zdarzali się studenci świetni. Z większością jednak nauczanie
      przypomina orkę na ugorze.

Krótko mówiąc: (na ogół) dzienne dają lepsze okazję, ale zaoczne też mają swoją
      wartość. Musisz to sobie skalkulować, bo studiując dziennie ma się oczywiście
      bardzo ograniczone możliwości zarobkowania. Dużo zależy od tego, czy masz już
      pracę, która Cię jako tako zadowala i jaki jest stosunek pracodawcy do Twojego
      ewentualnego studiowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka