Gość: olala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 20:53 co wy o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eaea Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.chello.pl 21.04.08, 20:55 no, dno dla idiotow co chca tylko studiowac w krk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżolo Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.08, 17:10 nie ma nic śmieszniejszego niż czytanie komentarzy ludzi którzy w życiu nie byli na KSW A WIEDZĄ O NIEJ WSZYSTKO, te ich negatywne opinie to pewnie z powodu kompleksów, biedni nieudacznicy będą marudzić że nie mają pracy, perspektyw bo nie mają znajomości tak jak ci niedobrzy studenci KSW, którzy skończą studia tylko dlatego że mają nadzianych rodziców. eaea jesteś żałosny zamiast robić coś ze sowim życiem to wolisz oczerniać innych, znam takich jak ty stoją pod sklepem z tanim winem w ręku i narzekają jak to świat jest niesprawiedliwy, biedacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada* Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.proton.net.pl 16.04.11, 08:15 Ja nie mam kasy zupełnie studiuje na KSW dostaje stypendium i sama sobie radze z nauką która nie jest wcale łatwa , niech ktoś przyjdzie do nas na egzaminy a dopiero potem wyraża swoje opinie na temat tej uczelni . Gdyby była taka beznadziejna nie miała by tylu studentów oraz absolwentów , którzy dobrze sobie radzą potem . Co za idioci w ogóle piszą takie rzeczy, jeżeli komuś nie odpowiada niech się po prostu do niej nie zapisuje nikt nie zmusza wolny wybór !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marajka Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.rzeszow.mm.pl 22.04.08, 12:58 Ogólnie nie uważam, że uczelnie prywatne są "dla idiotów", ale KSW to szkółka, dla dzieci bogatych rodziców, co chcą 5 lat bawić się w Krakowie, a potem i tak mają załatwione posadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLA Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: 148.81.172.* 22.04.08, 15:40 KSW to uczelnia dla ludzin ktorzy chca sie w Krakowie POBAWIĆ W STUDIOWANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Bez przesady IP: *.ksi-system.net 22.04.08, 16:36 Zwalajcie na KSW, chyba tylko żeby zagłuszyć obecny poziom studiów. Na prywatnych uczelniach rzeczywiście zabawowicze to wiekszy procent, ale teraz już wszędzie bardzo dużą część stanowią osoby 'bawiące się w studiowanie'. Nie uważam, żeby na takim UE było ich mniej. Byle do papierka. I jak najwięcej zaimprezować. No trudno, jedni się uczą inni studiują. Ale znowu nie równajcie KSW z ziemią. Znam tam parę osób. Np prawo - wykładowcy ci sami co na UJ, oprócz zabawowiczów cała kupa rządnych krwi i wiedzy ludzi, których UJ odrzucił. Są dobrzy, mają motywację i warunki. Mam też znajomych na ekonomii. Mogę ich porównać ze studentami "Uniwersytetu" Ekonomicznego. Byłabyś zdumiona, jakich błaznów robi ze studentów UE ich wiedza, a jak dobrze prezentują się na ich tle studenci KSW. Nie wiem, może akurat trafiłem na tych zainteresowanych studiami. Aha, sam nie studiuję na KSW. konkluzja - są możliwości, kadra, do tego kupa zabawowiczów psujących opinie. Da się nieźle wykształcić. Moim zdaniem UE ma 100x bardziej żenujący poziom studentów, robię tam drugi kierunek i widze co się dzieje. Żal bierze, że takie tępaki są na studiach. Byle do papierka i szybko praca, bo perspektywy tejże po UE są dosć niezłe. Za to wiedza... Żal. Ale cóż, studiowanie pełną parą. Nauka tydzień przed sesją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w-z Re: Bez przesady IP: *.chello.pl 22.04.08, 16:52 filip, szkoda, że nie jesteś żądny znajomości słownika ortograficznego... Odpowiedz Link Zgłoś
mlot_pneumatyczny Re: Bez przesady 22.04.08, 18:03 Szkoda czasu na czytanie tego debila, to ip mówi samo za siebie. :] Odpowiedz Link Zgłoś
mlot_pneumatyczny Re: Bez przesady 22.04.08, 18:04 *.ksi-system.net Zdecyduj się, której szkółki bronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Bez przesady IP: *.ksi-system.net 22.04.08, 18:39 Sam jesteś debilem, pajacu. Dawno tu nie pisałem, a takie ip jest dość częste w Podgórzu. Zresztą, nie będę się tłumaczył, idź sobie mame poobrażaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olala Re: Bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:46 ej, ej, chłopaki, ja chciałam tylko poznać Wasze zdanie a nie żeby tu dochodziło do ostrej polemiki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
krotkopiss Re: Bez przesady 22.04.08, 19:21 tutaj tak zawsze :))) to forum samo się prosi aby je opuścić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olala Re: Bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:25 heheh, looz, postaram się do tych wymogów dostosować :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oal Re: Bez przesady IP: 217.98.90.* 30.09.08, 10:03 JEST DUZO RACJI W TYM CO PISZE FILIP. A CI CO WSZYSTKIE SZKOŁY PRYWATNE KRYTYKUJĄ I MIESZAJĄ Z BŁOTEM TO PEWNIE DUMNI STUDENCI SZKÓŁ PUBLICZNYCH, KTÓRE CZĘSTO NIE ODBIEGAJĄ WCALE POZIOMEM OD PRYWATNYCH - ZARÓWNO POD WZGLĘDEM TREŚCI ZAJĘĆ, JAK I SAMYCH STUDENTÓW. ALE CI STUDENCI ZAWSZE BĘDĄ TAK PISAĆ, BO CIĘŻKO SIĘ Z TYM POGODZIĆ. WIEM BO MAM PORÓWNANIE, STUDIA W PRYWATNEJ I PAŃSTWOWEJ SZKOLE. NAWET NIEKTÓRZY WYKŁADOWCY W PUBLICZNYCH SZKOŁACH SAMI PRZYZNAJĄ ŻE NIEPAŃSTWOWE MAJĄ LEPSZE PROGRAMY NAUCZANIA (NOWOCZEŚNIEJSZE, BARDZIEJ PRAKTYCZNE, PRZYDATNE W DANYM ZAWODZIE I WIELE INNYCH). SAMI WYKŁADOWCY! WIĘC COŚ W TYM MUSI JEDNAK BYĆ! ALE JASNE, NAJŁATWIEJ OBRAŻAĆ INNYCH I MIESZAĆ Z BŁOTEM PRYWATNE SZKOŁY, ZAWSZE TO JAKIŚ SPOSÓB PODNIESIENIA SWOJEGO "PRESTIŻU" PO SZKOLE PAŃSTWOWEJ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bez przesady IP: 195.117.57.* 30.09.08, 14:56 niby fajnie tylko szkoda że na te prywatne przyjmują wszystkich którzy zdali maturę na 30 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oal Re: Bez przesady IP: 217.98.90.* 30.09.08, 15:05 Na państwowe tak samo. Nie ma już różnicy. Ciekawe dlaczego na zachodzie większość prywatnych szkół to te najlepsze, prestiżowe - to do nich rodzice chcą wysyłać dzieci, a studenci dostać się i studiować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yusdgf Re: Bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 12:25 Gdyby na publicznych tez przyjmowali od 30% to nikt nie studiowal by prywatnie. Poprostu z kwestii materialnych ;) Co do tematu. Gdy ktos mowi, ze studiuje na KSW wywołuje usmiech politowania. Bez spinko. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaasss Re: Bez przesady IP: 89.174.79.* 02.10.11, 20:15 ej mam pytanie a jak test z ang wyslalam w pozniejszym terminie to co? Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: Bez przesady 26.04.08, 16:52 >zagłuszyć obecny poziom studiów. Jak się zagłusza poziom? Nauka ty > dzień przed sesją. Jeśli sesja pójdzie pomyślnie to nie tępaki, ale geniusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Bez przesady IP: *.rev.snt.net.pl 21.06.11, 12:09 Studiuję na Krakowskiej Akademii już 4 lata, opłacam ją sam, jestem zatrudniony w kancelarii bez znajomości. Rodzice nie łożą na moje utrzymanie, bo ich nie stać. Jak to powiedział prof. R z UJ (wyklada też u nas) "Was muszę ciorać, bo wymaga tego dziekan, na UJ wstawiłbym Wam 3 za obecności". Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: losa Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.ip.netia.com.pl 26.04.08, 16:27 a wiesz ze coś jest w tym, osoby które nie wiedza co robić dalej w mojej klasie (jestem w /LO) idą na KWS bo szkoła jest w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mustang Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.cable.ubr11.croy.blueyonder.co.uk 01.06.08, 16:26 Sluchajcie , chcialbym dolozyc cos od Siebie , tak zeby moze troche wysztskim otworzyc oczy , a czy nie jest tak ze kazdy chce studiowac w uczelni ktora mam jak najwieksza renome np UJ , AE czy AGH a tak naprawde jak juz sie tam znajdzie to chce przejsc po najmniejszej linii oporu ? i wy myslicie ze to jest fair ? to ja juz wole jesli atmosfera studiowania jest znana od poczatku i nikt nie udaje grzecznego i nie zaklamanego , bo nie wydaje mi sie zeby na ``lepszeych`` uczelnich studiowalo z prawdziwego powolania wiecej niz 25% studentow a reszta to poprosu figuranci dla rodzicow i pociechy dziadkow , a tak naprawde fabryka bezrobotnych bo studiowanie ma byc przyjemnoscia , a nie stresem jak za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 18:30 Jak jest na KSW? Trzeba się bardzo namęczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigwa Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.chello.pl 10.10.08, 20:52 Świadectwo LO miałem z paskiem, a jednak poszedłem na K.S.W. bo tylko ta szkoła dała mi możliwość indywidualnego toku (poważnie choruję)a inne uczelnie mimo rzekomego równouprawnienia nie chciały mnie przyjąć Tutaj spokojnie kończę już studia. Uczyć się trzeba wszędzie jak ktoś chce, będzie zadowolony z K.S.W a jak olewa to nie pomoże mu nawet dyplom z Uniwersytetu Jagiellońskiego, a poza tym jak już o tym mowa czy wiecie, że na K.S.W jest spora część wykładowców z U.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeczka Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.mp1.dr.home.nl 11.10.08, 13:26 A co sadzicie o ludziach ktorzy zamiast korzystac z rozumu korzystaja ze stereotypow. W koncu ludziom o waskich horyzontach latwiej odbierac swiat przez stereotypy! Po co myslec, skoro mozna skorzystac ze stereotypow. Myslenie juz nie modne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponic Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.08, 18:30 na KOSMETOLOGII w KRAKOWIE to dopiero muszą być Jolanty :P :P :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oaoa Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 00:03 po co odnosic się do tematu, skoro można napisac durny post o niczym. wyrażac swojej opinii też już nie można? a może wogóle nie można już niczego komentowac? bo zaraz jakaś mAjeCZkA z forum nas pojedzie od BeSmuSSgOfcÓff? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeczka Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.mp1.dr.home.nl 12.10.08, 01:17 Choc troche inteligentym ludziom nie jest trudno zgadnac, ze moj post odnosi sie do `bystrzachow` ktorzy nawet sredniej szkoly nie maja, ale maja za to wiele negatywnych rzeczy do powiedzenia na temat szkol wyzszych, ktorych nie znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fioletowa Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 20:19 Po dwoch latach studiowania na uj prawo i przeniosłam sie na ksw. Jest duzo lepsza atmosfera, ludzie ze sobą nie rywalizują w tak chory sposób. Prodziekan do spraw studenckich przychodzi wczesniej zeby moc wszystkim pomóc a nie jak pan W 1.30 h spóźniony na 2 godzinny dyżur. Uważam że moją wiedzę i tak zweryfikuje egzamin na aplikacje. Może zdać go każdy, kto się UCZY. Na KSW jest dobra kadra naukowea (z UJ, UE), jest dużo lepszy program, bo poza prawem jest też dużo ekonomii oraz zajęcia z aplikacji biurowych. Na UJ prawo to była głównie nauka hiostorii. Polecam wszystkim KSW serdecznie. Jeśli chodzi o rankingi jest teraz 12 w polsce jeśli chodzi o niepaństwowe uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi. Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.49.jawnet.pl 13.10.08, 09:39 Też uważam, że akurat studiowanie prawa się tu opłaca. Ponieważ potem i tak trzeba zdać egzamin na aplikacje niezależnie od tego na jakiej uczelni się studiowało. I on jest brany pod uwagę a nie papierek z uczelni. Wiadomo szkoła może się pochwalić fajną atmosferą (ostatnio zniwelowała poziom dresów i różowych panieniek) świętną infrastrukturą i dobrą kadrą naukową. Poza tym posiada to czego brakuje większości uczelni publicznych czyli podejście do studenta. Co do poziomu to jest podobny jeśli nie taki sam, prawo jest wszędzie tak samo obszerne i ciężkie(przynajmniej dla niektórych). :) Wydaję mi się, że tak samo jest z architekturą i malarstwem czy też np. stosunkami międzynarodowymi.Co się zaś tyczy innych kierunków zwłaszcza tych lżejszych to rzeczywiście czasami może być tak, że pracodawca może z podejrzliwością patrzeć na dyplom KSW. Ale w dzisiejszych czasach coaz ważniejsze są umiejętności a nie papierek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:57 zgadzam sie tobą,ja tez studiuję prawo na KSW i musze dużo pracować aby zaliczyć sesję. A kto nie wierzy to nich do nas dołączy i przekona sie sam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jshuhbs Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:53 Moja córka jest na prawie. To kieunek b.trudny.To prawda , że wykładowcysą są z UJ i zapewniam , ze nie stosują teryfy ulgowej....trzeba dużo pracować aby utrzymać sie na tym kierunku. Zaznaczm , ze nie jestem bogata a córka wybrała ta uczelnię ze względu na komfort nauki, nowoczesne wyposażenie naukowe, dobrą bazę lokalową a ja jako matka zainwestowałam ( kredyt w banku) w córke bo nauka to jej przyszłośc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: 89.171.9.* 13.10.08, 12:08 nie będę tu demonizować jak wcześniejsi forumowicze, bo uczelnia jak uczelnia, ale niestety wykładowcy to już czasem są dramatyczni, ja właśnie przez takiego jednego pana doktora musiałam się przenieść, bo postawił sobie za cel ulać większość z nas, nie kryjąc nawet ze potrzebne mu są pieniądze na wczasy(i bezczelnie o tym powiedział na wykładzie!); teraz jestem studentka wszibu i jest o niebo lepiej, bo choć również prywatna to jakoś tak „spokojniejsza” uczelnia i nikt nie stwarza problemów z kosmosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.chello.pl 14.10.08, 13:09 ja moge cos powiedziec bo moja siora tam studiuje prawo: to juz bedzie 5rok:) ona jak sie dostawala to jeszcze byly egzaminy wstepne, nie dostala sie na uj i na umcs probowala na kul dalo rade ale jej sie rozmyslilo bo uparła sie na krakowie no i starzy ja posłali na ksw..niby na semestr i pozniej sie przeneisie na uj no i tak sie przedłuzyło ze tam bedizae magistra strugac, powiem tyle z tego co ona mowi i co sam widziałem bo tez mialem podobna droge ze na uj mi ciut zabraklo to jest dramat, z dr na ty egzamy mozna zdawac do skutku, wielki lans i nic poza tym...a ja sobie studiuje na umcs i sobie chwale, choc nie powiem ze jest bajkowo ale jednak musze powiedziec ze jest na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka6735 Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.08, 08:06 Jestem na 3 roku prawa w Krakowskiej Szkole Wyższej. Niestety 3 lata temu nie dostałam się na państwową uczelnię, choć maturę napisałam naprawdę wysoko! Chciałabym uświadomić wszystkim, którzy czytają artykuły o \"KSW\" iż nie jest prywatną uczelnia - tylko niepubliczną. Zważając na edukację na przestrzeni całej Europy można zauważyć iż nauka na niepublicznych uczelniach m.in. w Hiszpanii jet czymś co przynosi prestiż a nie wyzwiska, śmiech i dorabianie skrótów typu \"Kup Sobie Wykształcenie\". Inna kwestią jest porównywanie UJ z KSW. Ktoś kto nie zna struktury naszej uczelni nie ma prawa porównywać jej z innymi publicznymi uczelniami. Studenci prawa z KSW rocznie mają ponad 2 tys. godzin na UJ niecały tysiąc. Studenci KSW prócz typowo prawniczych przedmiotów (pr.cywilne, pr.karne, kryminologia, logika, medycyna sądowa itd.), mają takie przedmioty jak : makroekonomia, mikroekonomia, przedmioty fakultatywne w języku niemieckim i angielskim, język angielski dla prawników, które pozwalają na poszerzenie swoich horyzontów. Krakowska Szkoła Wyższa nakłada przede wszystkim na wykształcenie praktyczne a nie teoretyczne! Teoretykiem może być każdy lecz w praktyce trzeba być najlepszym. Chciałabym uświadomić wszystkim studentom zaocznych i wieczorowych kierunków uczelni publicznych iż o nich można mówić w tych samych kategoriach - kupujecie sobie wykształcenie. Poziom uczelni jest bardzo wysoki, począwszy od kadry wykladowców ( UJ, UŚ, UE itd), współpracy miedzynarodowej z Uniwersytetami m.in. w Hull, skończywszy na poziomie wyposażenia uczelni. Uczelnia oferuje młodym ludziom wiele: wysoki poziom kształcenia, współprace międzynarodową, pracę w Radiu i Telewizji KSW oraz wiele innych ofert które są naprawde interesujace. Każda uczelnia ma swoje plusy i minusy, nie można dyskryminować nowo powstałych. Może z czasem wszyscy którzy są sceptycznie nastawieni do naszej uczelni zmienią swoje zdanie. Njalepszym przykładem na to iz Krakowska Szkoła Wyższa jest dobra uczelnią jest fakt iż absolwenci Prawa dostali się na aplikacje w krakowskich placówkach. Świadczyć to może tylko i wyłacznie o tym iż studenci KSW nie kupują sobie wykształcenia tylko świadomie podejmują decyzje o swoim kształceniu w naszej uczelni. Efekty tej nauki są naprawde widoczne. Porównywanie tej uczelni z Ujotem kojarzy mi się z NFZtem a prywatnym gabinetem lekarskim. Co z tego,że płacę ubezpieczenie jak i tak nie korzystam z NFZ-tu bo robią lipe, nawet plomby porządnie nie zrobią, kolejki są gigantyczne a leczenie nie daje rezultatów, natomiast wole zapłacić w prywatnym gabinecie i mieć spokój ze zdrowiem:) w Krakowskiej Szkole Wyższej płaci się za warunki jakich nie ma na UJ - ->(grzyb na suficie, brudne toalety, natłok w salach wykładowych i poniżanie przez wykładowców)bardzo musza się wściekać Ci co mają chody bo ksw umożliwia naukę wielu osobomm, ale to nie znaczy,że każdy ją kończy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 01:07 jaaaaa, ale propagandowy bełkot, dawno czegoś takiego nie widziałem :) w Twoim wywodzie jest tyle bzdur i przeinaczania faktów, że głowa mała. plus dodatkowo odwracanie kota ogonem. a kup sobie wykształcenie nie powstało bez przyczyny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Wydział Prawa i Administracji UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 19:59 Akurat studiuję na UJ. Są przedmioty ciężkie i lekkie. Ale chyba tylko na tym wydziale w Polsce tak jest, że ćwiczenia i wykłady nie są obowiązkowe. Można na nic nie chodzić. Wiadomo, uczyć się trzeba samemu, więc bez znaczenia czy ma się zajęcia z prof X czy z prof Y albo dr. Zresztą teraz z pracą kolorowo nie jest. WIele czynników wpływa na zatrudnienie. Wykształcenie to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
brain-wash Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? 04.11.08, 23:16 Nic tak jak te 3 litery nie wzbudza tyle kontrowersji:) Ciekawe... Lubicie te prowokacje:) Oj, lubicie..:)) Za dużo czasu wolnego ... nio tak przecież w listopadzie to się dopiero powoli rozwija semestr, przed sesją będzie tu cichutko:) Chyba ze to dzieci z gimnazujm piszą. Ewentualnie liceum. A znacie tylko jedną uczelnię prywatną z Krakowa czy jakieś inne też? Czyżby leczenie kompleksów? Żeby nie było ja tam nie studiuję. Moja uczelnia nie jest taka "sławna" hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlvaroRuiz Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.chello.pl 05.11.08, 08:19 widze że sami obrońcy ksw sie znaleźli. ciekawe dlaczego ujotu nie musi nikt tak bronić. powiem wam jedno: żal wam du.pę ściska, i do tego poziom hipokryzji sięga lamperii :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pina_colada Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:17 pracę po tej uczelni ciężko bedzie znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fioletowa Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 15:32 Dla czego ciezko? ja jestem na 2 roku i pracuje w kancelarii notarialnej, bynajmniej nie przez znajomości albo rodzine. Aha i oczywiście nie zamiatam podlogi tylko przygotowuje umowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ujotka Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: 195.114.177.* 29.09.10, 08:13 sama studiuje na uj prawo i powiem wam ze mecze sie 3 rok zprawem cywilnym jak setki innych osób, i wcale nie chodzi tu o poziom tylko tez o kase;/ wiec ja przenosze sie na III roku na KSW nie op to zeby kupic wykształcenie ale zeby moc spokojnie przejsc prez sesje z mozliwoscia poprtawki gdzie uj mam tylko jedna a poźńej płacz i lament;/ ide na KSW zebym mogla skonczyc kierunek prawa i nauczyc sie chcac byc dobrym prawnikiem,nic za darmo!!! jak sie chce uczyc to i tak sie cżłowiek bedzie uczyl nie zaleznie od uczelni.Pozdrawiam a ja nie nawidze UJ powiennam byc na 4 roku a głupiego prawa cywilnego męczę Odpowiedz Link Zgłoś
j-cob Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? 26.12.08, 10:54 Poznałem kliku studentów KSW, w sumie jakieś 10 osób. Z tych dziesięciu osób JEDNA przykładała się do nauki - student prawa (nie mówię o ryciu dzień i noc, po prostu czytanie tekstów na zajęcia, nauka do egzaminu trochę wcześniej niż dzień przed itp.), chłopak oczytany, wygadany, nie podejrzewałbym go o studiowanie na KSW nawet:) Reszta to niestety porażka - głupiutkie pindy, spędzające czas w Ministerstwie czy innym Franticu, bumelanci siedzący całe dnie przed youtubem, koleś nie potrafiący udzielic składnej odpowiedzi na pytanie "jak poszła matura?" (chciał zdawac na inny kierunek) i gwiazda towarzystwa - chłopak pytający "kiedy są święta?" (też myślałem, że chodziło mu o dzień tygodnia w tym roku. Jednak nie - pytał o dokładną datę -"Ale nie dzień tygodnia, którego grudnia?"). Nie skreślałbym KSW tak na starcie, można tam trafic na ludzi, którzy chcą się rozwijac i na wykształceniu im zależy, a do dostania się na renomowaną uczelnię zabrakło im tylko 2-3 punktów. Tylko żeby na nich trafic trzeba się po prostu więcej naszukac:) Przeważają niestety ludzie, którzy 15 lat temu zakończyliby edukację na maturze, bo na studia by się wtedy nie dostali. A tak to mają jeszcze 5 lat luzu i zabawy, bo to ona jest dla nich najważniejsza. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:26 czy KSW dysponuje jakimś akademikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracujący :) Ludzie po państwowych przesadzają :) IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.09, 21:31 Po prostu ludziom na uczelniach państwowych tych renomowanych z długoletnim "stażem" wmawia się, iż ich wykształcenie jest najwyższe i najlepsze, bo posiadają wykształcenie np. uniwersyteckie. Wielu moich znajomych było do momentu poszukiwania pracy wręcz przekonanych, że po studiach będą mieć super pracę i super przyszłość, bo mają w papierach renomowaną uczelnię. Jednak później na ogół zapanowała konsternacja, ponieważ pracy zero, przyszłości zero. Natomiast wykładowcy tam wmawiają, bo są na ogół zasiedzieni na uczelniach i żyją mentalnością lat 70, gdzie uczelnia to było coś i taką też wiedzę promują. Jeśli ktoś nie wierzy niech przeczyta wątek powyżej - "prywatne są fee, do du...." itd. Nikt nie zastanowi się nad kierunkiem, trybem doświadczeniem i wieloma innymi kwestiami, które decydują o przyjęćiu do pracy (NAJWAŻNIEJSZA JEST ROZMOWA!!!) - po prostu zero ŚWIADOMOŚCI - no ale jak się 5 lat komuś wmawia, że po studiach będzie masterem to tak jest. Aha i żeby nie było nie mam nic wspólnego z Krakowem, KSW ani nawet z tą częścią kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 07:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 86 Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 07:32 Ja studiuje na tej ,,pieknej uczelni" musze wam jedno powiedziec nie tylko tam trafiają jak tutaj wyczytałem idioci czy bogate dzieciaczki którym a i owszem w główkach się przewraca ale jest tam garstka ludzi naprawde cos warta którzy z takiej to innej przyczyny musza tam studiowac do takich ludzi właśnie mam zaszczyt należeć. Ogólnie moge wam jedno powiedzieć albo sie na tej uczelni ma kase albo trzeba sie naprawde dobrze uczyc bo inaczej wypłaty może braknąć a ile nerwów zniszcza Ci np dziekanacie Podam wam mały przykład co tam sie dzieje jak sie nie przyjdzie na 1 termin na jaki kolwiek egzamin oczywiście z przyczyn wyższych(choroba,przebywanie w szpitalu itp) wariant pierwszy oczywiscie taki jak wszędzie tzn idziemy za 2 termin o pierwszym zapominamy = 2 w indeksie ,wpisu dokonuje dziekan . Wariant nr 2 mamy usprawiedliwienie i idziemy do wykładowcy z prosba o przywrócenie terminu 1 a on do nas prosze uiścic w Kasie stosowna opłate?? tzn 30 albo 40 zł w razie nie zrobienia tego ruchu konsekwencje patrz wariant pierwszy No i najciekawsze na koniec jeżeli ów delikwent przyszedłby na 1 termin i otrzymałby 2 to tak samo musi iść wykupic tzw poprawke w kwotach odp 30 i 40 zł tylko druk sie nazywa inaczej. takich zagrań na tej uczelni jest mnóstwo Tam za 48 stron planu marketingowego napisanego według ogółnie stosowanych wytycznych dostaje sie dwa ponieważ usłyszałem uzasadnienie ,, nie zrobił pan tego podpunkt po podpunkcie i w takiej kolejności jaka panu podałem na pierwszych zajęciiach ...no ale panie dr wszystkie podpunkty mam zrobione ...no ale nie po koleji:))) Wiec ludzie troche współczucia:) Odpowiedz Link Zgłoś
szu.szu.szu Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? 04.03.09, 01:51 Ja współczuję! :) Przenieś się na UEK czy coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.chello.pl 23.03.09, 23:30 KSW ma tyle autobusów dojeżdżających do uczelni z tego względu, że jest to szkoła żony prezydenta Majchrowskiego, dlatego mają kontrakty z różnymi firmami i studenci mają po tej, już Akademii Krakowskiej, pracę :] ja nie studiuję na ksw, lecz mam znajomych i faktycznie są to bumelowicze ale i ludzie, którzy się uczą i chcą się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdfdf Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.chello.pl 04.12.09, 22:28 za pare lat wszystkie uczelnie (obecnie państwowe) będą płatne, wiec zobaczymy jakie wtedy bedą komentarze na temat prywatnych uczelni?????darmozjazdy wiecznie pijane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olala Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: 89.108.219.* 29.03.09, 22:58 KSW? W Krk się mówi: K***SAME WYDATKI:) Odpowiedz Link Zgłoś
felindra Krakowska Akademia !! 23.06.09, 20:33 Pomyłeczka !! Teraz to już jest KA, czyli KRAKOWSKA AKADEMIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuka Re: Krakowska Akademia !! IP: 80.48.213.* 09.09.09, 08:13 "Kup sobie wykształcenie" - tak jest to prawda , ale jedynie w kontekście , że faktycznie za wszystko trzeba płacić- za każdą poprawkę, za przedłużenie terminu złożenia indeksu itp. natomiast , co do poziomu wykształcenia , to zeby zdać egzamin trzeba naprawdę umieć. Studiuje na prawie i wiem najlepiej ile kosztuje mnie zaliczenie lub zdanie egzaminu. Ogólnie uczelnia jest na bardzo wysokim poziomie, przynajmniej tak wygląda na pozór, wspaniałe budynki,sale wyposazenie. Nic tylko "chłonąć" wiedzę. Mankamentem, który dopiero wychodzi w trakcie nauki jest organizacja , przepływ informacji np. z dzieklanatu, stosunek kadry nauczającej, a zwłaszcza ćwiczeniowców , którzy zachowują sie tak że czasem człowiek ma ich ochotę po prostu opluć. Taki magister, pare lat starszy od nas- dopiero co sam skończył edukację, a gorszy jest od wykładowcy z tytułem profesora- żenada!!!! jak to sie musi dowartościować cudzym kosztem. Niestety , nie można tu liczyć na jakąś pomoc, czy wyrozumiałość, wymyślają tak , żeby tylko ulać, a dlaczego- pewnie po to zeby własnie nabic kase uczelni. Tak, że nie mówcie że tam zdaje sie za kasę, aby zdać trzeba naprawde byc obrytym - i to jeszcze nie wystarcza, bo pytania są jak na doktorat.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek_maturzysta Re: Krakowska Akademia !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 09:29 Lepsza studentka prawa z KSW niż jakiegoś kulturoznawstwa czy innego badziewia z UJ czy UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meanblonde Re: Krakowska Akademia !! IP: 89.234.192.* 09.09.09, 11:40 A ty dalej trollujesz?? Ehh, zmień płytę, bo to staje się nudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Krakowska Akademia !! IP: 88.220.76.* 10.09.09, 21:01 maciek_maturzysta - witaj! czemu się nie dziwie, że Cię tu spotykam. Mam "znajomą" z KSW. Całe dnie siedzi na internecie, biega po pubach, do książek wogóle nie zagląda - nawet przed sesją! Jedzie na ściągach. Jak sama mówi: jak jeden wykładowca może upilnować 300 osób. Zamiast egzaminu, koleś kazał im napisać jakiś esej. Nie chodziła na zajęcia z jednego przedmiotu i kiedy babka powiedziała, że nie da jej zaliczenia wielce się oburzyła, napisała podanie do dziekana i oczywiście nie było problemu. Praktykuje się tak ukradanie testów prowadzącym. Jest jeszcze wiele różnych przekrętów, ale już nie mam ochoty o tym pisać. Zbędna dyskusja. Jest wiele niepublicznych, wartościowych szkół. Przykłąd? WSE i WSZiB również w Krakowie. Aaaa... To jest jakieś chore, że nadano tej szkółce status "Akademii". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek_maturzysta Re: Krakowska Akademia !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:04 (spodobało mi sie to forum wiec bede tu pisał, od pazdziernika jako niematurzysta) Anko byc moze twoja znajoma studiowała jeden z tzw. pseudohumanistycznych kierunkow stworzonych po to by zapchac $$ kieszenie nauczycielom, to są te tzw. kerunki o wszystkim i o niczym gdzie nauka polega na czytaniu gazet i ogladaniu wiadomości w tv.Ja mam sporo starszego rodzenstwa ktore studiuje i studia pokonczyła wiec co nieco wiem.Na uczelniach panstwowych tez jest tak ze na niektorych "modnych" kierunkach humanistycznych typu kulturocośtam,komunikacje jakies tam, chodzisz na lekcje to juz masz zdane,referat to ocena w gore, cos odpowiesz to juz jestes prymusem,a sa nawet na prywatnych uczelniach kierunki takie(wiadomo jakie) ze trzeba sie uczyc, bo wszedzie gdziekolwiek sie uczysz kodeks jest kodeksem, a paragraf paragrafem ale po takim kierunku i po panstwowej i po prywatnej masz przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Krakowska Akademia !! IP: *.ghnet.pl 21.09.09, 15:20 Kochana, wszedzie mozna sciagac. Jestem tegoroczna absolwentka prawa na uj, wiekszosc osob z mojego roku sie nie dostanie na aplikacej, a ich wiedza nie wykracza poza poziom wosu z liceum. Całe studia sciagali i imrezowali, zapychali indeks przedmiotami wogole nie zwiazanymi ze studiami ale prostymi. Logike zapisal im ktos inny, bo kazdy moze wejsc na egzamin, cywila i karne mieli podyktowane przez telefon. Wiec nie gadajcie glupot ze na prywatnej uczelni jest strasznie i wogole, bo jak ktos sie uczy to wszedzie bedzie sie uczyl tak samo. btw. WSZiB oraz WSE jest na nizszym poziomie niz KSW i ma ten sam sposob rekrutacji. Pozdreslam, nie jestem z KSW, znam realia, mam znajomych tam studiujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxXxXx Re: Krakowska Akademia !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 09:11 To może ja też coś dodam od siebie. Mój sąsiad chodził do mnie do LO - z tym że jest o rok starzy. Co semestr był zagrożony z historii, Wosu, ogólnie ze wszystkim miał problemy. Maturę zdał na granicy progu punktowego :) Nie wiem czy w życiu przeczytał chociaż jedną książkę bo jego zainteresowaniami były imprezy i wódka. Ogólnie dno intelektualne. Gdy dostał dyplom ze zdaną maturą złożył podanie tylko na KSW, na kierunek prawo bo na państwowe szkoły i tak by nie miał szans. Teraz zaczyna już 3 rok i ma średnią około 4,0. Dzięki KSW czy tam Krakowskiej Akademii wyszedł z niego geniusz :D Tak jak z innych moich znajomych którzy nie mieliby szans dostać się bądź utrzymać na innej uczelni. Poszedłem na studia na prawo, na śląski - nie mówię że to super uczelnia, ale gdy poprosiłem gościa o korepetycje z Logiki to okazało się że on czegoś takiego na oczy nie widział. Przez 2 lata nie zgromadził nawet żadnych kserówek o podręcznikach nie wspominając (tłumacząc się przy tym że ma bibliotekę blisko :D) ogólnie większość zaliczeń, egzaminów zdawał "na ściągach". Podobnie jak inni ludzie których znam, a którzy tam studiują. Proszę Was - studenci KA czy tam KSW skończcie z tym bełkotem jak to u Was jest normalnie i dobrze, jaki to wysoki poziom no i że na innych uczelniach jest to samo. Już widzę te głosy i teksty ludzi którzy "pracują w renomowanych instytucjach" a są po KSW, o osiągnięciach tej szkoły (których jakoś nie widać w kraju) albo o fajnej atmosferze i miłym podejściu do studenta - od kiedy to KUR*A studia są żeby studentowi było miło i dobrze? Studiuje się żeby zdobyć wiedzę a nie dla miłej atmosfery. W zasadzie to miałbym to gdzieś - niech się "studenci" podniecają i żyją w śnie na jaką to dobrą szkołę trafili - szkoda tylko że wyciągają z budżetu pokaźne sumki pieniędzy które mogłyby spożytkowane lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isz Re: Krakowska Akademia !! IP: *.autocom.pl 14.10.09, 14:41 masz rację wy z ujotu jesteście od nas lepsi. chylę czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
selbro Re: Krakowska Akademia !! 16.10.09, 16:11 To że są lepsi to jest logiczny fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka UJ Re: Krakowska Akademia !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.10, 16:01 Prawo....to ładnie brzmi, dopóki nie trzeba się przyznać że po KSW. Stawiam zdecydowanie na absolwentów UJ lub UW, nawet jeśli po kulturoznawstwie, to jednak magistrzy za wiedzę ,a nie za pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acosiębędęlogować Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: 194.181.132.* 17.10.09, 18:18 Znam dziewczynę, która nie radziła sobie z nauką w liceum, zawsze miała zagrożenia z historii, wosu, polskiego lub matmy albo ze wszystkiego naraz. Maturę zdała średnio na 30-40% (oczywiście podstawową). Teraz "studiuje" na Frycza Modrzewskiego (europeistykę czy coś podobnego). To mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.centertel.pl 18.10.09, 14:04 uczelnia na niej zarobi co się o nią martwisz conajwyżej skończy za ladą w spożywczaku.Bedzie coraz mniej studentów a wiec kilkanaście takich niepublicznych uczelni upadnie napewno tych najgorszych te najlepsze przetrwają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mos def Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.n4u.abpl.pl 19.10.09, 20:23 Mam jedno zasadnicze pytanie, jest to pytanie na które sobie nie mogę odpowiedzieć. Chodzę do środowiskowego liceum, czuję że mam niezłe pióro, marzy mi się dziennikarstwo. W grę wchodzi tylko Kraków- moje ukochane miasto. Maturę zdaję na poziomie rozszerzonym na średnio 60%. Czyli o dziennikarstwie na UJ nie mam co marzyć. Dochodzę do wniosku, że Wszyscy doskonali studenci państwowych szkół robią jeden zajebisty błąd- nie studiują tego co chcą studiować, tylko to na co się dostają. Tak jest w większości, kupa moich znajomych zdających maturę na podobnym poziomie co ja, zrobiła w ten sposób. Składałem na Uj(dziennikarstwo,resocjalizacja, ukrainistyka). Nie dostałem się na moje wymarzone dziennikarstwo,więc pomyślałem sobie- kurde, po co mam studiować coś czego nie chce studiować. Dobre jest to że KSW daje alternatywę, bo nie każdy genialny prawnik musi być świetnym historykiem żeby zdać taką maturę na 90%. Nie każdy fantastyczny dziennikarz musi na sto procent znać odpowiedź na pytanie "co autor miał na myśli" Tak uważam właśnie. Acha i tak na koniec- jesten na KA, chociaż oczywiście wolałbym być na Uj, bo nie da się ukryć że jest to uczelnia lepsza i z tradycją. A na koniec- na prawdę nie usprawiedliwiam tego że studiuję na uczelni gdzie przyjmują każdego. Wiem że tak jest, wiem że to wydaje się śmieszne- ale w moim przypadku jest to świetna opcja więc w pełni z niej korzystam. I za moje studia nie płacą rodzice, tylko sam ciężko zapierdzielam i staram się połączyć prace ze studiowanie dziennym. Pozdrawiam wszystkich studentów, tych którzy wiedzą co chcą w życiu robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: KSW ??? marzy mi sie dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 12:27 Ale czy na pewno wszyscy muszą zostać magistrami, których na pęczki produkują Wyższe Szkoły Tego i Owego? Przecież miejsc pracy w zawodzie jest ograniczona ilość. Dostaną się najlepsi. Pozostanie frustracja i poczucie zmarnowanego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mos def Re: KSW ??? marzy mi sie dziennikarstwo IP: *.n4u.abpl.pl 28.10.09, 16:00 Rynek zweryfikuje najlepszych, osobiście nie czuję się głupszy od ludzi z UJ, czy UW. Trudno żebym miał kopać rowy tylko dla tego że nie dostałem się na państwową uczelnię, co nie zmienia faktu że po dziennikarstwie ciężko mi będzie w zawodzie. Studia poszerzają horyzonty, i to chyba najważniejsze, bez względu na to gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.multinet.net.pl 09.07.13, 20:06 Jestem tegoroczną maturzystką. Ogólnie maturę zdałam bardzo dobrze, niestety nie poszła mi historia (nad czym ubolewam). Długo się zastanawiałam jaką uczelnie wybrać bo moim marzeniem zawsze było prawo. Doszłam do wniosku, że na UJ na tzw. "dzienne" nie mam szans sie dostać z słabym wynikiem z historii rozszerzonej. W rodzinie mam kuzynki, które skończyły prawo na UJ, oczywiście zaocznie i teraz mają prace, ale mam też kuzyna, który po 4 latach na UJ przeniósł się na Krakowską Akademie i bardzo sobie ją chwali. Na UJ 10 razy podchodził do egzaminu z prawa karnego i psychicznie był już strasznie wyniszczony. Zdecydowałam, świadomie, że wybieram AK :) Mam nadzieje, że to dobry wybór, mnie osobiście nie obchodzi co ludzie będą o mnie myśleli, komenatrze w stylu "Kup Sobie Wykształcenie" mnie nie ruszają i myślę, że jak ktoś chce, ma jakiekolwiek ambicje i troche oleju w głowie to nauczy się tak samo na AK jak i na UJ :) Peace and Love Ludzie ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reks Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.centertel.pl 20.10.09, 22:25 czemu ten temat ma służyć?niektóre posty poniżej krytyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodynka Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.broker.com.pl 13.11.09, 10:19 Nie rozumiem tej dziwnej nagonki na KA ( która trawa od czasu kiedy powstał pięlny kampus). Wcześniej, kiedy była to rozrzucona po Krakowie KSW nikogo tak to nie irytowało. Jeśłi chodzi o to na której uczelni jest lepiej i gdzie się imprezuje, gdzie się płaci itp. To powiem że na każdej, tylko wszędzie inaczej. KA- płaci się do 2000 za semestr, za karty poprawkowe itp., imprezuje się jak wszędzie jedni bardziej inni mniej, jeśli chce sie mieć jakąś wiedze to trzeba się uczyć żeby ją zdobyć. Egzamniny są tylko pisemne( żeby uniknąć niedomówień). AHG studia magisterskie - jeśli jesteś studentem zaocznym to płacisz też do 2000 zł , jeśli dziennym płaci za ciebie państwo ( czyli my wszytscy) na zaliczenie bardzo często robi sie projekty, których i tak sam nie zrobisz więc płacisz koledze żeby zrobił to za ciebie. Imprezujesz i to bardzo, w mało przyjemnym stylu. Uj prawo- zaocznie płacisz dużo, dziennie (jak wyżej), egzaminy ustne i pisemne , imprezujesz tylko wg siebie kulturalnie:) uj kulturoznastwo - zaocznie płacisz, dziennie (jak wyżej), egzaminy bezkomentarza, iprezują i to bardzo. politechnika chemia - prace magisterską może napisać ci nawet koleznaka która nic o tym nie wiem, bo przecież mamy internet na koniec uj medycyna- teoretycznie za darmo, ale jakby się w to zagłebić to raczej nie. Ilosc miejsc ograniczona, a to dlatego że część z nich zarezerwowana dla protegowanych ( za grube pieniądze). Przez całe studia żyją w swojej enklawie na prokocimiu i to tam piją i dobrze się bawią, ale tylko ci wybrani. Cała reszta dziobie ile wlezie, chociaz i tak nie zostanie doceniona, bo przecież taki protegowany więcej nauczył się na popijawie od nich. Podsumowanie: studia dla jednych to kolejny etap w edukacji, dla drugich trochę tego trochę imprezy, a dla innym ciągła impreza do czssu jak okaże się że sesja niezaliczona i trzeba wracać do domciu. Nie ma znaczenia gdzie, ale jak się do pewnych rzeczy w życiu podchodzi i czego się od danego etapu w życiu oczekuje. A czy to będzie KA,UJ,Pk czy AHG to naprawde mało istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:38 Każdy student imprezuje, z tą różnicą, że jedni w sposób ciągły, a inni pomiędzy uczeniem się na zaliczenia, kolokwia i egzaminy. Różnice między uczelniami SĄ i ma ogromne znaczenie, GDZIE studiujesz, bo jakość i poziom nauczania jest bardzo zróżnicowany. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem " to od ciebie zależy jaką wiedzę zdobędziesz" bo na tym etapie uczenia się potrzebny jest jeszcze "mistrz" który wskaże drogę, wytyczy kierunki... Tylko błagam, nie mówcie znowu, że jeżeli na KA uczą pracownicy innych uczelni to i poziom musi być taki sam. Co do ogólnego poziomu wyższych uczelni to w najnowszych rankingach światowych tylko dwie polskie uczelnie znalazły się w pierwszej pięćsetce i to raczej przy końcu :((( a wyższych uczelni mamy dwa razy więcej niż Niemcy.... Jaki poziom prezentuje większość uczelni powstałych jak grzyby po deszczu parę lat temu? Pozostawiam to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 17:53 niektore uczelnie prywatne oferuja ciekawsze perspektywy studiowania niz wiekszosc uczelni panstwowych, po co chodzic aby tylko przechodzic jak mozna pojsc na studia prywatne dostac mozliwosc wyjazdu za granice, ciekawe stypendium i na koniec uzyskac dwa dyplomy, to co osiagniesz zalezy od Ciebiue samego a nie od tego czy skonczyc UJ czy KSW Odpowiedz Link Zgłoś
dupsztalka Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? 04.12.09, 22:38 Niektórzy twierdzą, że poziom nauki w prywatnych szkołach jest beznadziejny. Tylko akurat w KSW znaczna część wykładowców jest z UJ i z UP !!!!!!! W takim razie to Ci "świetni" wykładowcy z tych jakże najlepszych uczelni zaniżają ten poziom tak? Czemu o tym się nie mówi? Przecież nie ma tak, że prof. Jak Kowalski wykładający na UJ jest innym prof. Kowalskim wykładającym na KSW. Poziom wiedzy ma ten sam. Więc skoro na KSW poziom nauczania jest do kitu to w takim razie na UJ i na UP jest tak samo jak na KSW. W końcu to Ci sami profesorowie.... Ludzie - pomyślcie o tym !! P.s. To już nie jest KSW, tylko Krakowska Akademia :] POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 19:21 Uznani naukowcy wykładają na swojej uczelni i "robią naukę". Na resztę nie mają już czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent UJ KSW = kup se wykształcenie IP: *.mofnet.gov.pl 21.12.09, 16:53 Zmian nazwy na Krakowską Akademie nic nie da. Profesorowie, nawet Ci najlepsi z UJ często biorą dodatkowy etacik na boku dla kasy, a nie dla prestiżu aby uczyć w KA dawna KSW. Tak się składa, że miałem okazje porównać poziom ludzi z KSW i innych uczelni np. Tischnera, UEK i UJ. Jako drugi kierunek robiłem sobie Handel na UEK, były to dzienne studia uzupełniające magisterskie, rekrutacja była banalna bo było mało chętnych (nie było jeszcze wtedy dziennych licencjatów z UEK), więc wszyscy co mogli z prywatnych szkół poszli studiować na UEK dziennie za darmo. Na tych studiach było zderzenie poziomu ludzi z UEK robiących drugi kierunek z ludźmi po prywatnych szkołach. Zdecydowanie muszę potwierdzić, że studenci z KSW byli słabi, bardzo słabi. Zdarzały się wyjątki (wszędzie znajdą się lenie i wszędzie też znajdą się pracowici i ambitni ludzie), ale większość absolwentów licencjata po KSW średnio znała prawdziwe studiowanie, za to ludzie z Tischnera bardzo mnie zaskoczyli, reprezentowali przyzwoity poziom i było widać, że szkoła musiała o ten poziom dbać. Pamiętam taką komiczną historie gdy chciałem przepisać ocenę z jednego przedmiotu, miałem chyba tylko 3,5 ale osoba prowadząca zajęcia zgodziła się mi ją przepisać (ocena była z UJ z Prawa), natomiast ludzie którzy byli z KSW też chcieli przepisać swoje piątki z KWS z tego przedmiotu, ale wykładowca nie dał zgody, najbardziej zabawne jest w tym to, że to on prowadził te zajęcia na KSW i on im dał te oceny. Jak się koledzy z KSW pytali dlaczego nie chce im przepisać to powiedział im, że KSW to inna bajka, zresztą potem tylko jedna osoba z KSW miała piątkę z tego egzaminu, a większość tych co chciała przepisać 5 z KSW miała pały w pierwszym terminie (zbytnia pewność siebie?). O poziomie studiów decyduje nie tylko kadra, programu studiów i czynniki materialne służące do jego realizacji (biblioteki, dobrze wyposażone sale itp.), duże znaczenie ma też dobór studentów. Jeśli to są ludzie od których wymaga się tylko zdanej matury i opłacenia czesnego, to nie oszukujmy się nie da się ich poziomu porównać z osobami, które są na kierunku gdzie było 7 osób na jedno miejsce i gdzie nikt studenta za rączkę nie będzie prowadził tylko wywali po pierwszej sesji. Do KSW szła głównie bananowa młodzież z Krakowa, która nie dostała się na UJ, UEK, AGH, (teraz łatwiej się dostać na UEK i tam też idzie, niż demograficzny dobija KSW) dlatego zła opinia o poziomie KSW, a teraz KA jest wynikiem tego jakich absolwentów ona wypuszcza z magistrem. Ps. Teraz nie opłaca się iść na studia humanistyczne lub ekonomiczne, lepiej na AGH, inżynierów będzie bardzo brakować za 5 lat, a matma jest obowiązkowa na maturze więc wybierzcie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: KSW = kup se wykształcenie IP: *.nsystem.pl 19.03.10, 01:43 Absolwent UJ a nawet nie wie jak się pisze słowo "sobie", bo takiego słowa jak "se" to nie ma. Wątpię byś był absolwentem UJ bo ja uczęszczając na KA wiem o takich banalnych rzeczach !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka UJ Re: KSW = kup se wykształcenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 19:20 Absolwent UJ WIE, jak się pisze. Jako rodowita krakowianka wielokrotnie z tym słówkiem miałam do czynienia, zwłaszcza na Kleparzu: " kup se paniusiu jajecek, kup..." W tym kontekście forma "SE" wydała mi się bardziej odpowiednia. Słowo "se" to gwarowa forma "sobie" - obecna w Słowniku Języka Polskiego (np.pod red.W. Doroszewskiego) - w Szkolnym Słowniku Języka Polskiego, którego pewnie używasz, raczej go nie będzie. To tyle informacji . Nie jestem filologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: KSW = kup se wykształcenie IP: *.31.11.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.07.12, 12:24 absolwencie UJ z Kleparza - jak widać góruje u Ciebie przerost ambicji nad treścią! Twoje życie zawodowe musiało się super ułożyć skoro takie brednie wypisujesz. Niektórych ambicja ściąga do poziomu pogardy... Współczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nawojka Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: 213.136.253.* 27.07.18, 18:13 Prof. Jan Kowalski by pracować na AK musi zaniżyć poziom. A jak nie to zastąpi go ktoś bardziej łagodny. Druga sprawa to poziom na wejściu. AK przyjmuje osoby, który miały na maturze 30% a na UJ od 90%. Nie mówcie , że wybraliście AK ze względu na praktyczne podejście, tylko że żadna państwowa was nie chciała. Osoby, które sobie bimbają nie mają szans na rozmowie kwalifikacyjej u pracodawcy. Może znajomości pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.10, 10:57 Zgadzam sie w 100%!!!!! jak ktoś właśnie podejmuje decyzję gdzie studiowaC to powiem wam: wszędzie tylko nie tutaj!!!!!!!!!! Taki kompletny brak organizacji, poszanowania studenta i wogóle ogólne olejstwo to w tej szkole norma. Nie wspomnę o tak prozaicznej rzeczy jak zapewnienie miejsc parkingowych dla studentów. Jak chcecie zobaczyć dantejskie sceny to zapraszam w soboty i niedzielę przed godz.8.00. Samo podejscie do kwesti "student"; płać, płać i płać! i tyle, to jest prawo i obowiazek. Jeśli chcesz cos w zamian to usłyszysz: nikt was nie zmusza do studiowania w tej szkole (opinia pani - pożal się boże - dziekan - bednarczyk czy jak jej tam). Uczelnia generalnie jest nastawiona na kasę i tyle, w d...pie maja studentów. Osoby ustalające harmonogram - dyletanci - tak ustalają, ze w piatek nie ma szans zdążyć na zajęcia bo rozpoczynają sie np. o 16.00 (problem mają studencji którzy mieszkają w Krakowie) a co mają powiedziec osoby zamieszkujące poza krakowem? aha i żebyście nie mysleli, ze wykłady sa nieobowiązkowe! są listy obecności!!!!!!!! PS: jestem studentka 5 roku na studiach uzupełniających - zaocznych, czyli zajęcia w co drugi weekend. Szczerze odradzam studiowanie tutaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila z KSW Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 17:15 Kup Sobie Wykształcenie. ;) To już chyba mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:31 kup sobie wyksztalcenie? ta.... moze tak bylo na poczatku..nie chce uswietniac tej szkoly bo mam jej po dziurki w nosie! ciezko cokolwiek zdac, poziom jest wysoki naprawde.. z ponad 60 os. zostalo 20 na roku(st. dzienne) dlaczego?? za duze wymagania programowe. ogolnie wyposazenie, warunki sa git. niektorzy wykladowcy powinni byc na emeryturze a niektorzy nie powinni nigdy zakonczyc pracy, poniewaz wierza w czlowieka i go szanuja,bez wzgledu na to kim jest.. ale np. sa tacy ktorym sie w glowach poporzewracalo..ale zreszta co tu duzo gadac..takich to nie brakuje,nie tylko na KSW a wlasciwie KA.:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dłuestro słenio Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.centertel.pl 12.04.11, 18:02 Nie rozumiem opinii że szkoła prywatna to gorsza! Na zachodzie każdy kto studiuje i uczy się na uczelni prywatnej czuje się wyróżniony.. to właśnie w państwowych jest pewien "poziom".. Że niby UJ genialny? hahahaha.. dobre sobie! tak to może było kilkaset lat temu, zanim nadeszło pokolenie ówczesne. Wykładowcy i tak pracują zazwyczaj ci sami na obu rodzajach uczelni. A ktoś , kto pragnie nauki da radę wszędzie ;) Jeżeli na uczelniach państwowych studiują tylko takie osoby, które są dumne, że nie muszą siedzięc i udawać studiowania na prywatnych to sam ów fakt o czymś świadczy. Cieszą się w takim razie że kilkanaście lat temu ukończyłam uczelnię prywatną. To był mój najlepsze wybór!I wcale nie w ogromnym i pełnym pijanych studentów w mieście - ale w SUCHEJ BESKIDZKIEJ. A praca? Spokojnie .. Ta uczelnia nauczyła mnie dużo i dała ogromne doświadczenie. Dziś jesteś menagerem w jednej z francuskich linii lotniczych. Nie żałuję wyboru uczelni, mimo iż prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tam Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 23:20 Ty na serio skończyłaś szkołę wyższą?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: 91.141.11.* 29.05.11, 21:40 czego sie tak wypowiadacie sdudiowaliscie tam ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autopsja Re Polecam IP: *.31.11.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.07.12, 12:17 Skończyłam studia na ksw na stos.międzynarodowych. Własnymi siłami, nauką, zaliczaniem, zdaniem egzaminu dyplomowego! Moja wiedza jest taka jak studiujących na uczelniach państwowych. To nieprawda, że na prywatnych jest łatwiej, nie ma matmy, itd... Jest nawet ciężej, musisz zaliczać, bo za niewiedzę płacisz!!!! Ci sami wykładowcy co na państwowych tylko lepsze warunki również te estetyczne. POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: Re: NIE !!! Polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.13, 21:37 KSW - nigdy!!!! Na bezpieczeństwie są beznadziejni wykładowcy. Często wykładają nie to co powinno być bo są na sztukę. Są i tacy co znają się na wszystkich przedmiotach a są tylko mgr byli wojskowi z WSI - to co ich tam nauczono? Wykładają BHP, Ochronę osób, logistykę .... Łatają tanimi nauczycielami - a niektórzy studenci więcej od nich wiedzą. Należy ta uczelnię unikać !!! Nic nie daję!!!! Zauważcie jak szybko zmieniają wykładowców - stała kadra jest na stronie ale nikt jej nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 19:58 W Krakowie są inni - na KSW nie jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 20:00 Opinie studentów i innych szkołach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 20:01 [url=http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=apeiron%20decyzje%20uokik&source=web&cd=4&ved=0CD8QFjAD&url=http%3A%2F%2Fdecyzje.uokik.gov.pl%2Fdec_prez.nsf%2Fxsp%2F.ibmmodres%2Fdomino%2FOpenAttachment%2Fdec_prez.nsf%2F28D27DC697F6D537C12574F600322BB0%2FBody%2FDecyzja_nr_RKR49_2006_z_dnia_13.12.06.pdf&ei=7zyHT_n-FKzQ4QT2q6z3Bw&usg=AFQjCNEtMndpkM79y5SiWWajSmtUX7uUdQ&cad=rja]Warto przeczytać bo to w Krakowie[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 20:07 Przeczytajcie artykuł, naprawdę warto - nie będziecie narzekać na KSW www.omzochroniarz.strefa.pl/apeiron.html Odpowiedz Link Zgłoś
violusiowa Re: KSW Kraków - beznadziejna uczelnia??? 08.11.22, 21:13 Nie wiem w sumie, ale za to dobre opinie krążą o Apeironie i Bezpieczenstwie wewnętrznym, chodliwe teraz:) Odpowiedz Link Zgłoś