Gość: B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 16:54 studiuje ktoś finanse i rachunkowość albo finanse i bankowość albo ma znajomych którzy studiują ten kierunek? czy te studia są trudne? bo spotykam się ze sprzecznymi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katleyne Re: Finanse i rachunkowość 19.06.08, 18:19 hej:) ja studiuje finanse i rachunkowosc i na pewno musisz lubic a przynajmniej byc w miare dobra z maty,bo duza czesc przedmiotow wiaze sie wlasnie z tym przedmiotem....trzeba sie uczyc jak na kazdym kierunku,no egzaminow co prawda troche bylo(7 w sesji letniej i"tylko" 4 w zimowej)...ale kierunek ja osobiscie jak najbardziej polecam:) poza tym byc moze wszystko tez zalezy od uczelni na ktorej chcialabys studiowac ten kierunek i dlatego spotykasz sie ze sprzecznymi opiniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E M-M Re: Finanse i rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 20:30 A na jakiej uczelni Ty studiujesz? (jeśli mogę zapytać). Ja myślę o SGGW i poszukuję informacji od osób tam studiujących finanse i rachunkowość lub znajacych ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: Finanse i rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:38 a nie będąc orłem z matematyki można dać radę? (biorę pod uwagę korepetycje, które raczej będę musiała brać). chcę startować na ae do katowic. często spotykam się z opiniami, że to straaaaaaasznie nudne studia. dodam że jestem po technikum ekonomicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
katleyne Re: Finanse i rachunkowość 20.06.08, 14:32 no ja studiuje na AE w Katowicach. myślę że nawet jeśli jak to nanapisałaś 'nie jesteś orlem z maty' ale masz jakieś tam trochę większe pojęcie to nie powinno być problemu(tym bardziej jeśli masz zamiar iść na korki)...hmm...czy są nudne?? dla mnie nie,ale to już w zasadzie indywidualna kwestia(może w pierwszym semestrze jest kilka nudnych przedmiotów,np. historia gospodarcza)...a jesli jesteś po technikum ekonom. to bedzie Ci jeszcze łatwiej bo z tego co się orientuje to dużo rzeczy się powtarza na pierwszym roku z tego co przerabia sie w tech. ekonom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Finanse i rachunkowość IP: 62.87.185.* 20.06.08, 14:58 a jak jest na uniwersytecie ekonomicznym w krakowie , warto tam iść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Finanse i rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 21:32 dzięki katleyne:) Odpowiedz Link Zgłoś
katleyne Re: Finanse i rachunkowość 22.06.08, 11:35 nie ma za co:) polecam się na przyszłość;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: Finanse i rachunkowość IP: *.net 22.06.08, 12:59 Moja kolezanka studiowala na UMCS ale zrezygnowala bo studia jej sie nie podobaly. Mowila ze bardzo duzo matmy i przedmiotow "matmopodobnych" i tez mowila ze nudne. Ogolnie jesli interewsujesz sie matematyka to idz na ten kierunek bo po tym o prace naprawde nie trudno i to dobra prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Finanse i rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 17:57 A Ty katleyne na którym jesteś roku na ae w Katowicach??? i jeszcze jedno pytanie. mieszkasz w akademiku? Odpowiedz Link Zgłoś
katleyne Re: Finanse i rachunkowość 22.06.08, 20:28 no ja dopiero jestem po pierwszym roku. I nie mieszkam w akademinku. Odpowiedz Link Zgłoś