Gość: Karolcia IP: *.olsztyn.mm.pl 17.02.09, 21:17 Czy są lepsze czy gorsze od dziennych? zastanawiam sie nad przeniesieniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lstiti Re: Zaoczne studia? 17.02.09, 21:33 > Czy są lepsze czy gorsze od dziennych? > zastanawiam sie nad przeniesieniem. Z pewnością jest trudniej. No ale jeśli kogoś nie stać na dzienne, to wyjścia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emre Re: Zaoczne studia? IP: *.173.26.215.tesatnet.pl 25.03.09, 01:14 > Z pewnością jest trudniej. No ale jeśli kogoś nie stać na dzienne, to wyjścia > nie ma. Nie głoś takich herezji. NIE WSZĘDZIE tak jest (poruszam się po orbicie uczelnii państwowych, bo co do prywatnych nie mam orientacji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Zaoczne studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 08:01 na zaocznych niczego sie nie nauczysz!!!! i wydasz na to fortune!!! lepiej odpuść sobie studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial Re: Zaoczne studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 08:13 Dużo zależy od kierunku studiów, na niektórych kierunkach (moim zdaniem) merytorycznie odstają dość znacznie od dziennych, ale często studiujący zaocznie po prostu nie mogą sobie pozwolić na dzienne z uwagi na pracę, rodzinę etc. Plus zaocznych to możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego na pełen etat, co na niektórych kierunkach w trybie dziennym jest bardzo trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia Re: Zaoczne studia? IP: *.olsztyn.mm.pl 19.02.09, 23:20 a jak jest z poziomem? na zaocznych jest zdecydowanie nizszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl. Re: Zaoczne studia? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.09, 00:49 często owszem. Najgorsze dla ambitnego studenta na zaocznych jest to, że poziom zaniża sam wykładowca i taki student nie ma pojęcia jak bardzo wymagania różnią się od tych stawianych na studiach dziennych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikaaa Re: Zaoczne studia? IP: *.broker.com.pl 20.03.09, 12:12 zależy jakie studia. wg mnie np studia techniczne zaoczne to jakieś nie porozumienie, ale np humanistyczne, to czemu nie. licencjat zdobywałam w trybie dziennym, a potem przeszłam na zaoczne głównie ze względów finansowych. to były ciężkie 3 lata dla mojej rodziny. nie żałuję swojej decyzji. po wielu perypetiach zawodowych (zaczynając od kfc ;) w końcu pracuję w swoim zawodzie i jednocześnie studiuję. róznica w studiowaniu polega na tym, ze większość materiału student zaoczny musi sam przerobić. egzaminy mamy identyczne jak studenci dzienni, ten sam próg pktowy. ja nie żałuję swojej decyzji. Może jedynie tego, że zrobiłam to tak późno, bo byłam taka "ambitna" i honorowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marajka Re: Zaoczne studia? IP: *.citynet.pl 20.03.09, 13:27 Gorsze. Ja się przeniosłam, początkowo byłam pozytywnie nastawione, ale teraz...To jest parodia studiów. Dobra dla tych, co pracują, mają doświadczenie i uzupełniają wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Zaoczne studia? 20.03.09, 16:10 Dużo zależy od uczelni i przede wszystkim kierunku. Program niektórych kierunków w trybie zaocznym nie odbiega dużo od programu studiów w trybie dziennym. Egzaminy i zaliczenia często są takie same. Jeżeli studiujesz kierunek techniczny, ścisły, na którym jest dużo laboratoriów nie warto iść na zaoczne, ponieważ zajęć w laboratoriach nie nadrobisz sama. Jeżeli jest to kierunek humanistyczny, ekonomiczny to studia zaoczne są nawet lepsze od dziennych. Tego co nie zdażycie przerobić na zajęciach możesz nauczyć się sama, a dodatkowo masz możliwość zdobywać doświadczenie zawodowe na pełny etat, nie rezygnując z zajęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Zaoczne studia? IP: *.chello.pl 20.03.09, 19:29 Jeszcze radziłabym dowiedzieć się o poziom studentów zaocznych, bo z tym niestety bywa bardzo różnie. A jak trafisz na bardzo słabą grupę, to będziesz się nudzić i męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwasdghj Re: Zaoczne studia? IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.09, 21:39 albo łatwiej zrobi potrzebny papierek :) mniejsza rywalizacja = mniejszy wycig szczurów.... Odpowiedz Link Zgłoś
guk-ker Re: Zaoczne studia? 01.04.09, 16:21 Wszystko zależy od Uczelni. Ja obecnie studiuję w Polish Open University i musze powiedzieć, że zarówno poziom jak i zakres materiału na studiach zaocznych nie różni się niczym od programu studiów w trybie dziennym. Co wiecej możesz dostosować tok studiowania do potrzeb i możliwości czasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
adam11293 Re: Zaoczne studia? 03.04.09, 17:01 Witam wszytskim! :-)) Obecnie uczę się w technikum w zawodzie technik handlowiec. Chcę studiować prawo zaocznie. Na maturze mam zamiar zdać wszystko na podstawie. Jak jest z rekrutacją na zaoczne czy liczą się wyniku na maturze czy kolejność zgłoszeń? A tak wogóle to jak takie studia wyglądają? Z góry dzięki za odpowiedź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiemcomowie Re: Zaoczne studia? IP: *.173.26.215.tesatnet.pl 03.04.09, 19:53 Zależy gdzie. W Poznaniu na UAM, na prawo dostaje się praktycznie każdy bo o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń, a miejsc jest sporo. Gorzej z dalszymi poczynaniami bo na 1 i 2 roku ostro sprowadzają na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Zaoczne studia? IP: 85.14.84.* 03.04.09, 22:37 Tak samo na prawie UŚ, po pierwszym semestrze połowy już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś