Dodaj do ulubionych

Do studentów absolwentów architektury

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 22:11
Potrzebuję pilnej pomocy w zadaniu z przedmiotu Budownictwo i konstrukcje,
chodzi o wyliczenie kilku parametrów w ceownikach i dwuteowniku, pewnie dla
inżyniera to łatwizna, ja nie wiem o co chodzi :) Proszę pisac na
yaagienka@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • lstiti Re: Do studentów absolwentów architektury 13.03.09, 22:14
      Studentem architektury nie jestem, ale tak z ciekawości. Co dokładnie masz policzyć?
    • Gość: rex Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.acx.pl 13.03.09, 22:24
      > Potrzebuję pilnej pomocy w zadaniu z przedmiotu Budownictwo i konstrukcje,
      > chodzi o wyliczenie kilku parametrów w ceownikach i dwuteowniku, pewnie dla
      > inżyniera to łatwizna, ja nie wiem o co chodzi :) Proszę pisac na
      > yaagienka@gazeta.pl

Ten post jest dowodem na to,ze architekci nie powinni miec w ogole tytulu
      inżyniera.
      • lstiti Re: Do studentów absolwentów architektury 13.03.09, 22:27
        Ale ona chce żeby jej pomogli architekci a nie inżynierowie budownictwa. Tak
        więc można zakładać, że niektórzy orientują się o co chodzi w konstrukcji. A
        przynajmniej odróżniają ceowniki od teowników ;P
        • Gość: Yagna Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 22:40
          Nie bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka, architekt na pewno wie o co
          chodzi tak samo jak inżynier. Ja studiuję architekturę wnętrz, jestem humanistą
          i w zyciu nie bede takich rzeczy liczyć ani miec do tego uprawnień, ale że nam
          władowali taki przedmiot to co zrobic.
          A policzyc muszę pole powierzchni, srodek cięzkości, moment bezwładności i
          minimalną wytrzymałość przekroju złożonego z 2 ceowników i 1 dwuteownika. Mam
          podane ich wartości oczywiście.
          • lstiti Re: Do studentów absolwentów architektury 13.03.09, 23:10
            > Nie bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka,

Nie przejmuj się :)

ale że nam
            > władowali taki przedmiot to co zrobic.

Jak to co? Policzyć :) Nie masz trudnego zadania.
            • Gość: Yagna Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 23:21
              Próbowałam, nie umiem. Nie wiem co z czego wynika we wzorach.
              • lstiti Re: Do studentów absolwentów architektury 13.03.09, 23:25
                >Próbowałam, nie umiem. Nie wiem co z czego wynika we wzorach.

Ale czego konkretnie nie wiesz?
                • Gość: Yagna Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 09:07
                  Nie wiem jak to policzyć! O rany.
                  • lstiti Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 12:22
                    > Nie wiem jak to policzyć! O rany.

Chciałem Ci pomóc. Wyjaśnić co z czym się je i co z czego się bierze. No ale Ty
                    chyba nawet nie chcesz tego sama zrobić. Szukasz jelenia, który zrobi to za
                    Ciebie i to za darmo. Sory, ale w takim razie ja nie pomogę.
              • Gość: architekt Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.173.27.192.tesatnet.pl 13.03.09, 23:45
                Gdy w przyszłości będziesz coś projektować, pomocy też będziesz szukać na forum? Było uważać na ćwiczeniach i wykładach!!!
                • Gość: Yagna Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 09:10
                  Człowieku, ja nie bede nigdy liczyć obciążeń bo to zadanie konstruktora, nawet
                  jak bym sobie policzyła to musze iśc do inzyniera aby mi to zatwierdził, po co!
                  Pracuję zawodowo projektuję wnętrza i takie rzeczy mi do niczego nie sa
                  potrzebne. Na zajeciach uważałam ale ja tego po prostu nie rozumiem, nie jestem
                  matematykiem.
                  • stypendysta Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 15:45
                    > Człowieku, ja nie bede nigdy liczyć obciążeń bo to zadanie konstruktora, nawet
                    > jak bym sobie policzyła to musze iśc do inzyniera aby mi to zatwierdził, po co!

Nigdy nie mów nigdy!
          • Gość: rex Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.acx.pl 14.03.09, 09:21
            Kiedy widze takie nieuctwo (bo zadanie jest na poziomie 1 semestru mechaniki
            ogolnej na budownictwie:) czas wreszcie powiedziec - ZA WIEDZE SIE PŁACI.
            Nie uczylas sie - Twoj problem.
            P.S. Wiem, jestes humanistka,ale kogo to tak naprawde obchodzi?:)

> Nie bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka, architekt na pewno wie o co
            > chodzi tak samo jak inżynier
            Pociesze Cie,ze architekci,Ci nawet ktorzy juz pracuja w zawodzie,sa po
            studiach, czy Ci ktorzy koncza studia - oni tak naprawde tez nie wiedza jak to
            policzyc na piechotę. A znam wiele osob w tej branzy :)
            • kayamaa Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 11:00
              Skad wiesz jaki poziom mają moje zajęcia? Bardzo łatwo władować
              humaniście przedmiot, z którego nie ma żadnych podstaw i wymagac
              wyliczeń. Ja matematyke miałam ostatnio w podstawówce. Potrafie
              napisac doskonałe wypracowanie i esej oraz bardzo dobrze
              zaprojektowac wnetrze. A ty to potrafisz?? Dam głowe że jest masa
              rzeczy na których ja sie znam a o których nie masz zielonego
              pojęcia, mam cie nazwac z tego powodu nieukiem? Nie pretenduje do
              znawcy z dziedziny mechaniki i mnie to w ogóle nie interesuje. Nikt
              cie nie pytał o opinię, ja tylko pytałam czy ktos może pomóć mi to
              rozwiązac i to wszystko. Skoro cie nie obchodzi to nie pisz w moim
              watku :)
              Yagna
              • Gość: rex Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.acx.pl 14.03.09, 11:13
                > Skad wiesz jaki poziom mają moje zajęcia? Bardzo łatwo władować
                > humaniście przedmiot, z którego nie ma żadnych podstaw i wymagac
                > wyliczeń. Ja matematyke miałam ostatnio w podstawówce.

A ludzie ktorzy przychodza na politechnike po liceach to rozumiem,ze w tej
                dziedzinie maja jakiekolwiek podstawy? Nie maja i nie marudza,ze sa humanistami
                (co to w ogole za wytlumaczenie? rozumiem,ze z matury z polskiego kiedys tam tez
                powinienem byc zwolniony bo jestem scislowcem?). Sęk w tym,ze to o co prosisz to
                wlasnie sa PODSTAWY a nie jakies megatyczne wymagania.
                Wiecej pokory.
                • kayamaa Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 14:13
                  Powtarzam - nie pisz w moim watku.
                  • lstiti Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 14:25
                    > Powtarzam - nie pisz w moim watku.

Daj mu bana ;P
              • zloty.strzal Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 19:05
                > Ja matematyke miałam ostatnio w podstawówce.

Jakim cudem?
                • Gość: Yagna Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 23:21
                  Normalnym :) Kończyłam liceum zawodowe, nie było tam przedmiotów ścisłych poza
                  chemią i fizyką. N astudiach humanistycznych zero, teraz na studiach arch.
                  wnętrz niestey trzeba liczyć. W ogóle w tym zawodzie się dużo liczy ale raczej
                  tak ergonomicznie i robiąc pomiary i rysunki techniczne wnętrz, instalacji itp.
                  • zloty.strzal Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 23:30
                    To tak się da? Ooorany:/
                    A co to za zawód?
    • kocur9191 Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 08:26
      Wyślij te zadanie, liczyliśmy takie rzeczy w technikum, a jeżeli tego nie zrobię
      to zaniosę to nauczycielce i prześlę Ci rozwiązanie. Tylko napisz na kiedy to
      potrzebujesz bo mogę nie zdążyć...
      • Gość: Yagna Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 09:12
        Ok dzięki zeskanuję i wyślę!
        • steal88 Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 12:17
          Jeżeli możesz to i mi podeślij. Spróbuję pomóc.
          • Gość: malinka [...] IP: *.toya.net.pl 14.03.09, 14:26
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kayamaa Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 14:28
        Kocur, nie moge ci wysłać bo jakis błąd jest.
        • kocur9191 Re: Do studentów absolwentów architektury 14.03.09, 14:57
          No to nie wiem, zajrzę tu za jakiś czas to najwyżej pomogę...
    • Gość: Archimania.pl Re: Do studentów absolwentów architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:39
      Portal dla Studentów Architektury !!

Praca, staże, ogłoszenia, forum, konkursy, "Pokaż swój projekt",

Archimania.pl - Portal dla Studentów Architektury !!

- Zostań ekspertem na forum !

Zapraszamy !!

Zespół Archimania.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka