Gość: malgosia IP: *.aster.pl 14.05.09, 21:23 Szukam opinii absolwentów/słuchaczy uczelni Koźmińskiego lub POU? Którą wybrac do studiowania executive MBA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: Executive MBA - Koźmiński czy POU IP: 89.108.244.* 14.05.09, 22:15 Tutaj raczej ciężko będzie Ci znaleźć studentów MBA. Spróbuj na www.mbaportal.pl, albo na innych stronach o MBA. MBA portal nie ma jakiegoś "rozbuchanego" forum ale jak zadasz pytanie to jest szansa, ze odpowiedzą Ci studenci tych uczelni, poza tym jest fajna porównywarka. Ja akurat nie studiowałam MBA ani na jednej ani na drugiej uczelni (ja na PW). Jeśli mogę coś doradzić to sprawdź: -z jakimi uczelniami zagranicznymi współpracują. I sprawdź te uczelnie-gdzie są w rankingach światowych (rankingi możesz znależć np. tutaj www.topmba.com/research/global_200_business_schools/top_business_schools_2009/europe/ -jaki dyplom dostajesz po zakończeniu. Czy tylko polskiej uczelni, czy też zagranicznych partnerów. -ile zajęć jest w jęz. angielskim (dla mnie to akurat było ważne) -jak długo trwają studia, ile jest godzin i ile jest w tym czasie przedmiotów. Jeśli jest wiele przedmiotów w np. 3 semestry to może to oznaczać, że są tak troszkę "po łebkach" -dopytaj jaka jest forma zajęć, czy to głównie praca indywidualna czy w grupach (to ostatnie jest wbrew pozorom znacznie lepsze). Tyle mi przychodzi do głowy. Acha i nie sugeruj się ceną... Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: Executive MBA - Koźmiński czy POU IP: 168.224.160.* 29.06.09, 15:33 Bardzo dziękuję za pomoc. Decyzja ciągle nie podjęta ;-). Dla mnie kwestia współpracy z zagranicznymi uczelniami ma dwie konsekwencji - i tylko jedna z nich mi odpowiada :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Executive MBA - Koźmiński czy POU IP: *.play-internet.pl 24.08.14, 22:17 Napisanie pracy z zakresu ekonomii i zarządzania. Tanio, szybko i skutecznie. Poprawki za darmo. www.konsultacjemgr.pl Odpowiedz Link Zgłoś