Dodaj do ulubionych

Executive MBA - Koźmiński czy POU

IP: *.aster.pl 14.05.09, 21:23
Szukam opinii absolwentów/słuchaczy uczelni Koźmińskiego lub POU? Którą wybrac
do studiowania executive MBA?
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: Executive MBA - Koźmiński czy POU IP: 89.108.244.* 14.05.09, 22:15
      Tutaj raczej ciężko będzie Ci znaleźć studentów MBA. Spróbuj na
      www.mbaportal.pl, albo na innych stronach o MBA. MBA portal nie ma jakiegoś
      "rozbuchanego" forum ale jak zadasz pytanie to jest szansa, ze odpowiedzą Ci
      studenci tych uczelni, poza tym jest fajna porównywarka.
      Ja akurat nie studiowałam MBA ani na jednej ani na drugiej uczelni (ja na PW).
      Jeśli mogę coś doradzić to sprawdź:
      -z jakimi uczelniami zagranicznymi współpracują. I sprawdź te uczelnie-gdzie są
      w rankingach światowych (rankingi możesz znależć np. tutaj
      www.topmba.com/research/global_200_business_schools/top_business_schools_2009/europe/
      -jaki dyplom dostajesz po zakończeniu. Czy tylko polskiej uczelni, czy też
      zagranicznych partnerów.
      -ile zajęć jest w jęz. angielskim (dla mnie to akurat było ważne)
      -jak długo trwają studia, ile jest godzin i ile jest w tym czasie przedmiotów.
      Jeśli jest wiele przedmiotów w np. 3 semestry to może to oznaczać, że są tak
      troszkę "po łebkach"
      -dopytaj jaka jest forma zajęć, czy to głównie praca indywidualna czy w grupach
      (to ostatnie jest wbrew pozorom znacznie lepsze).
      Tyle mi przychodzi do głowy.
      Acha i nie sugeruj się ceną...
      Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru!
      • Gość: Malgosia Re: Executive MBA - Koźmiński czy POU IP: 168.224.160.* 29.06.09, 15:33
        Bardzo dziękuję za pomoc. Decyzja ciągle nie podjęta ;-). Dla mnie
        kwestia współpracy z zagranicznymi uczelniami ma dwie konsekwencji -
        i tylko jedna z nich mi odpowiada :-)
        Pozdrawiam.
    • Gość: Ali Re: Executive MBA - Koźmiński czy POU IP: *.play-internet.pl 24.08.14, 22:17
      Napisanie pracy z zakresu ekonomii i zarządzania. Tanio, szybko i skutecznie. Poprawki za darmo.

www.konsultacjemgr.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka