arafata 22.06.09, 15:23 Mam pytanie: czy poprawione na studiach 2 są liczone do średniej? Wiem, naiwne pytanie, mi się wydaje, że są liczone normalne, ale koleżanki mi dziś mówiły, że niby nie. To się pytam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fff Re: średnia na studiach IP: 150.254.72.* 22.06.09, 16:14 To zależy od uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: średnia na studiach 22.06.09, 17:05 To zależy od uczelni. Najlepiej zapytać się w dziekanacie. Z tego co słyszałem (więc pewności nie mam) to jeśli każda dwója jest wpisywana do indeksu to liczy się do średniej. U mnie na uczelni tego problemu nie ma, bo wpisywane są tylko oceny pozytywne, a braki zaliczeń są po prostu puste i czekają na poprawkę, żeby dostać wpis. Dlatego ciężko mi się dokładniej w tym temacie wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seses Re: średnia na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 23:58 ooo jak milo :) Co to za fajna uczelnia? Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: średnia na studiach 28.06.09, 22:37 Politechnika Krakowska, ale taka fajna nie jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
arafata Re: średnia na studiach 22.06.09, 18:27 To w takim razie wie ktoś jak jest na UAMie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: średnia na studiach 22.06.09, 18:43 zalezy od uczelni, u mnie jest liczona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: średnia na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 19:10 Na UAMie liczy się, chyba że wystąpisz o komisa i zdasz go przynajmniej na 4, wtedy nie biorą 2 pod uwagę. Nie chcę się czepiać, ale wszystko jest w regulaminie, następnym razem zanim zadasz pytania, sprawdź, nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
arafata Re: średnia na studiach 22.06.09, 23:55 Gość portalu: aga napisał(a): > Nie chcę się czepiać, ale wszystko jest w regulaminie, następnym razem zanim > zadasz pytania, sprawdź, nie boli. To forum nie byłoby TYM forum, gdyby się ktoś nie czepił ;) Dziękuję za dobrą radę :D I zgadzam się, że spr. w regulaminie nie boli :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: średnia na studiach IP: *.nat.student.pw.edu.pl 28.06.09, 20:59 U mnie są wpisywane tylko oceny pozytywne. Dopóki nie zaliczymy przedmiotu, dopóty są puste kratki w indeksie i brak wpisu na kracie ocen ;P Dwój nie ma wpisanych i nie są liczone do średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
stypendysta Re: średnia na studiach 28.06.09, 23:18 Gość portalu: ....... napisał(a): > U mnie są wpisywane tylko oceny pozytywne. Dopóki nie zaliczymy przedmiotu, > dopóty są puste kratki w indeksie i brak wpisu na kracie ocen ;P > Dwój nie ma wpisanych i nie są liczone do średniej. To jest najzwyklejsze w świecie oszustwo (w dodatku sprzeczne z przepisami dotyczącymi dokumentowania przebiegu studiów), w wyniku którego uczelnia chwali się co najmniej dobrymi wynikami studentów. A swoją drogą jest to plucie w twarze większości studentów, którzy solidnie pracując osiągają średnie wyniki, podczas gdy cwaniacy zapewne w takim przypadku 'załapią się' na stypendium za wyniki w nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: średnia na studiach IP: *.acn.waw.pl 28.06.09, 23:32 Oczywiście, że mój przedmówca ma rację. U mnie na studiach liczyła się (już jestem po) do średniej każda dwója z egzaminu i tak powinno być wszędzie, póki mowa o uczelniach państwowych Odpowiedz Link Zgłoś