Dodaj do ulubionych

Łódź czy Wrocław? dylemat;/

IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 19:16
Dostałam się na filozofie dzienna w Łodzi i zaoczne studia
dziennikarskie we Wrocławiu i ciezko mi sie zdecydowac. Wszyscy
odradzaja mi studiowanie w Łodzi (?) i polecaja Wroclaw ( juz chyba
z bardziej oczywistych przyczyn) Nie wiem czy zestawienie tylko
tych dwoch miast jest takie straszne i Łódź przy Wroclawiu nie ma
szans czy poprostu to tylko takie stereotypowe myslenie... jakie
jest Wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Łódź czy Wrocław? dylemat;/ IP: *.238.64.30.ip.abpl.pl 24.07.09, 19:20
      Polecam Wrocław, w końcu b. ładne miasto
    • Gość: Michał Re: Łódź czy Wrocław? dylemat;/ IP: *.proxnet.pl 24.07.09, 19:26
      A co wolisz studiować?
    • Gość: yyy Re: Łódź czy Wrocław? dylemat;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 20:02
      Też mam dylemat z wyborem miasta ;/ A jak u Ciebie z odległością od
      domu? Czy to bez znaczenia dla Ciebie?
      • Gość: maga Re: Łódź czy Wrocław? dylemat;/ IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 20:15
        Odległość podobna chociaz Wrocław troszke dalej. Gdybym dostala sie
        na filozofie do Wroclawia byloby pieknie,wymarzony kierunek i
        idealne miasto;/
        • Gość: yyy Re: Łódź czy Wrocław? dylemat;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 20:32
          a może idź do Łodzi, a potem przenieś się do Wrocka? Ja właśnie tak
          myślę, żeby zrobić, tylko nie wiem kiedy najwcześniej można się
          przenieść ;/
        • Gość: Taawananna* Re: Łódź czy Wrocław? dylemat;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 20:39
          > Gdybym dostala sie
          > na filozofie do Wroclawia byloby pieknie,wymarzony kierunek i
          > idealne miasto;/

To masz odpowiedź - filozofia w Łodzi. Naprawdę, wymarzony kierunek to ważniejsza rzecz od idealnego miasta, zwłaszcza że to dziennikarstwo jest zaoczne. Moim zdaniem zresztą to wybór trybu studiów dzienny / zaoczny jest tu kluczowy - nie żeby zaoczne były gorsze, ale to już zupełnie inny tryb życia, znacznie mniej "studencki".

A Łódź nie jest taka zła - znam osoby, które tam studiują, i wcale nie narzekają - fajne puby, atmosfera, niezły uniwersytet, imprezy kulturalne, stolica polskiego filmu itd. A do tego zawsze możesz wsiąść w pociąg i w niecałe półtorej godziny dojechać do Warszawy.

W ostateczności możesz po roku próbować zresztą przenieść się do Wrocławia. A może spodoba Ci się w Łodzi? :)
          • Gość: yyy do Taawananna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 23:44
            Hej tak jej ładnie poradziłaś, to teraz poradź mi!
            forum.gazeta.pl/forum/w,245,98190713,98190713,US_czy_UMCS_.html
            • Gość: maga Re: do Taawananna IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 03:10
              Naprawde dziekuje bardzo Wszystkim:) myslalam wlasnie o
              przeniesieniu po roku ale nie bylam pewna czy jest to mozliwe. W
              zasadzie moze spodoba sie ta Łódź-przekonamy sie:)
              • Gość: aryfek Re: do Taawananna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 11:31
                a gdzie dostałaś się na zaoczne dziennikarstwo - na uwr? ile miałaś punktów?
                • mala.karo Re: do Taawananna 25.07.09, 15:29
                  nom - ile punktów trzeba było miec?
    • Gość: bartek1919 Re: Łódź czy Wrocław? dylemat;/ IP: *.toya.net.pl 12.09.13, 16:37
      polecam wam stronę poświęconą studiowaniu w Łodzi www.lodzakademicka.info.
      znajdziecie tam wszystkie łódzkie uczelnie, kierunki z podziałem na specjalnosci. Dodatkowo autorzy opisali każdy kierunek tak abyście wiedzieli co robić po ich ukończeniu. Poza tym wiele info nt miasta,
    • Gość: bartek Re: Łódź czy Wrocław? dylemat;/ IP: *.toya.net.pl 12.09.13, 17:26
      polecam wam stronę poświęconą studiowaniu w Łodzi www.lodzakademicka.info
      znajdziecie tam wszystkie łódzkie uczelnie, kierunki z podziałem na specjalnosci. Dodatkowo autorzy opisali każdy kierunek tak abyście wiedzieli co robić po ich ukończeniu. Poza tym wiele info nt miasta, Tekst linka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka