Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jaki odkurzacz wybrać?

IP: *.org 09.02.02, 13:42
    Zastanawiam się nad kupnem odkurzacza, chętnie przeczytam opinie użytkowników
    modeli obecnie produkowanych gdyż mój ma już sporo lat i pora go zmienić. Na co
    mam zwrócić uwagę przed podjęciem ostatecznej decyzji, chodzi mi o odkurzacz
    raczej bez funkcji "piorący".
    Obserwuj wątek
      • Gość: Doki Re: jaki odkurzacz wybrać? moze centralny? IP: *.turboline.skynet.be 09.02.02, 15:19
        A ja zastanawiam sie, i to coraz powazniej, nad instalacja odkurzacza
        centralnego. Moz uzytkownicy takiego systemu tez podziela sie wrazeniami?
      • Gość: TOYA Re: jaki odkurzacz wybrać? IP: 192.168.6.* 09.02.02, 19:50
        Zależało mi na tym aby odkurzacz spełniał m.in. takie warunki: ssał jak diabli,
        był jednocześnie mozliwie jak najcichszy, żadnych zbędnych bajerów. Po wybieraniu
        padło na HOOVER FIRMA BRYTYJSKA KTÓRA JEST DOSTAWCĄ SPRZĘTU NA DWÓR KRÓLEWSKI.
        No i bardzo szybko okazało się że ta firma to może i dostarcza sprzęt na dwór
        królewski ale na pewno nie odkurzacze.Po kolejnym chyba czwartym odkurzaniu
        zaczął wyć jak cholera, zepsuł się wskaźnik zapełnienia worka.Serwis - odbiór
        poobijanego z odgnieceniami czerwonej farby z innych odkurzaczy. A dlaczego? otóż
        wrzucają wszystkie jak leci do dostawczaka i wiozą gdzieś do serwisu zbiorczego,
        a to w drodze się tłucze jedno o drugie i jest efekt.Oczywiście drobna awantura w
        GEANT gdzie go kupiłem ale ponieważ zależało mi na nim odebrałem. Zaraz po
        włączeniu okazało się że nie dość że nic nie zrobili to pracuje jeszcze głośniej,
        a wskaźnik padł od razu. Dno.Męczę się z nim dotychczas to jest ok. roku ale mam
        silne postanowienie. NIGDY WIĘCEJ SPRZĘTU HOOVER. Sąsiadka kupiła polski zwykły i
        pracuje o niebo ciszej, worki+filtry są kilkakrotnie tańsze. Przestrzegam.
        Przepraszam za przydługi wstęp ale chciałem Cię ostrzec przed podobnymi
        produktami.A co do meritum to uważam że tylko Ty jesteś w stanie wybrać
        odpowiedni dla siebie sprzęt.Pamiętaj tylko o takiej procedurze: poproś o minimum
        dwa wybrane przez Ciebie odkurzacze i włączaj je naprzemiennie
        kilkakrotnie /oczywiście po wyjęciu uprzednio z nich worków i filtrów/ w ten
        sposób szybko sprawdzisz który naprawdę jest najcichszy a to jest bardzo ważne.
        Stały "fragment gry" w dużych sieciach to jest prezentacja porównawcza odkurzacza
        z filtrem lub z filtrem i workiem z odkurzaczem tylko z filtrem lub tylko z
        workiem, w zależności od tego co w danym dniu sprzedawca ma "opchnąć".
        Dlatego miej na to szczególne baczenie i nie daj się.Moc ssania /NIE WATT/ masz
        podaną przy każdym odkurzaczu dlatego jest widoczna i jakby mniej absorbująca. Są
        całe partie sp..... odkurzaczy wyjących które prezentowane są z dwoma warstwami
        filtrów mimo że posiadaja ich już po kilka oraz workami. I takie cichutkie cacko
        kupujesz bo inne ..wyją. A w domu po wymianie worka i filtrów okazuje się że
        kupiłeś kombajn zbozowy, a wtedy ..... to co ja. Nie daj się . Pzdr.
        • Gość: Polak Re: jaki odkurzacz wybrać? IP: 217.153.102.* 11.02.02, 09:26
          Ludziom się wydaje, że jak wydadzą kupę kasy na zagraniczny szmelc to wzrośnie
          ich prestiż albo nie wiadomo co. Tymczasem wiele krajowych produktów przewyższa
          te zachodnie nie tylko ceną ale i parametrami. A bezrobocie w Polsce to z czego
          się bierze? Z wypływu kapitału za granicę.
          • Gość: Jarek Re: jaki odkurzacz wybrać? IP: *.siemens.pl 11.02.02, 11:43
            Swiete slowa. Nasze Zelmery sa naprawde niezle, ale nie je chcialem polecic.
            Niedawno sam szukalem odkurzacza, po dlugich poszukiwaniach kupilem bardzo
            fajny nasz rodzimy wyrob. Firma nazywa sie MPM, jej odkurzacz byl jednym z
            nielicznych, ktore mialy teleskopowa rure do odkurzacza i zasobnik na szczotki
            zintegrowany z samym odkurzaczem a przy tym nie mial wymiarow malego fiata.
            Jestem z niego bardzo zadowolony
          • juma051 Re: jaki odkurzacz wybrać? 11.02.02, 11:43
            Gość portalu: Polak napisał(a):
            Człowieku bredzisz, wejdz na dyskusję o kuchniach, tam jest trochę o rodzimych
            przedsiębiorcach, a gdzie indziej znajdziesz kawałki o polskiej myśli
            technicznej.. sorry ale gdy miałam do wyboru 10 letniego malucha i 10 letniego
            saaba kupiłam to drugie, chcę jeszcze trochę pożyć... tą samą zasadę stosuję do
            wszytkich sprzętów....pozdrawiam
            • Gość: JoP Re: jaki odkurzacz wybrać? IP: 213.134.133.* 11.02.02, 12:10
              Taa.. moi rodzice kupili Wodnika, skuszeni, że niby dobre bo polskie... Jest
              ciężki, nieporęczny, do zmontowania rur ze sobą potrzeba silnego chłopa, bo nic
              nie pasuje, w połowie pracy rozlega taki stuk i przestaje pracować (podobno
              jakiś zaworek się włącza) i trzeba go na parę minut wyłączyć, co jakiś czas
              wypluwa rurą z tyłu kałużę wody. Odpowiedź serwisu na dwie ostatnie cechy: "ten
              typ tak ma". Łożysko psuło się już dwa razy. Hasło serwisu: "takie łożysko nie
              ma prawa długo działać, w takich miejscach musi być łożysko zamknięte, bo
              inaczej włażą paprochy, woda, brud i zaraz szlag je trafia."

My mamy malutki Daewoo Compact i jesteśmy bardzo zadowoleni. Malutki, zgrabny,
              poręczny, lekki, wyłącznik i regulator siły ssania w uchwycie (a ssie
              przyzwoicie), cichy, mocowanie na małą ssawkę na rurze. Był chyba bardzo tani,
              bo kiedy go kupowaliśmy, szukaliśmy czegoś możliwie niedrogiego, a służy nam z
              powodzeniem już 5 lat.

JoP
            • Gość: Jarek Re: jaki odkurzacz wybrać? IP: *.siemens.pl 11.02.02, 14:34
              Generalizujesz.
              Czy fakt, ze projektowane 30lat temu maluchy do dzis sa uzywane i w porownaniu
              z zachodnimi samochodami cienko wypadaja, ma byc powodem do generalnego uznania
              ze polskie = do d...? Zarowno w polsce jak i na "zachodzie" sa firmy i dobre i
              niedobre. I nie mozna wszystkiego pchac do jednego worka.
          • Gość: Tom Re: jaki odkurzacz wybrać? IP: 213.77.14.* 11.02.02, 12:10
            Polski najlepiej ZELMER...
            Bardzo fajnie działa mój "Wodnik" za 500zł
            na obudowie ma napisane LOYDS ale to na 100% Wodnik - Zelmer.
            No i nie trzeba kupować do każdego odkurzania nowego worka - wystarczy wylać
            śmieci do kibla i przepłukać zbiornik wodą. Ponadto fajnie jonizuje i nawilża
            powietrze.
      • Gość: iks Re: jaki odkurzacz wybrać? IP: *.man.polbox.pl 11.02.02, 18:16
        Electrolux z takimi smiesznie powyginanymi rurami, co by odkurzyc pod lozkiem
        nie schylajac sie; kupilismy, gdy dziecko bylo male, zeby go nie budzic; jedna
        z wiekszych mocy na rynku, bardzo dlugi sznur, sterowanie na rurze; bez
        zastrzezen poza cena (obecnie blisko 1000 PLN, wtedy byla promocja)
      • Gość: anama Re: jaki odkurzacz wybrać? IP: 10.254.0.* 12.02.02, 16:32
        polecam zelmer orion - mały, kompaktowy, cichy i niedrogei części zamienne
        (jest to ważny aspekt przy kupnie odkurzacza)
        pozdr.
      • Gość: Doki Rainbow IP: *.adsl.powered-by.skynet.be 12.02.02, 17:08
        Tylko slowko: to jest koncepcyjnie dobry system, tylko pierunsko drogi.
        Wzornictwo niestety amerykanskie, czyli nie do przyjecia dla normalnego, ale
        warunki gwarancji korzystne i calosc chyba skuteczna...
        • Gość: fanny Re: Dyson IP: *.chello.pl 12.02.02, 18:19
          A moze ktos z Anglii lub z innego kraju ma Dysona?
          Od dluzszego czasu na niego choruje, ale w Polsce nie ma przedstawicielstwa :-(
          Chociaz w Czechach juz jest.
          Dla ciekawych polecam strone www.dyson.com
          Lepsze niz rainbow, a tansze i LADNIEJSZE.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka