Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sprzęt AGD

22.01.10, 16:37
    Witam wszystkich forumowiczów!
    Właśnie kupiłam upragnione mieszkanko i muszę wybrać do niego sprzęt AGD.

Potrzebuję pralkę ze wsadem od przodu maksymalnej głębokości: 40-45 cm, ze wsadem 5kg, zauważyłam że firma Beko ma takie w swojej ofercie czy ktoś posiada urządzenie tej firmy? Jeśli tak to jak go się użytkuje?? Oferują 5 lat gwarancji.

Jeśli chodzi o piekarnik to jestem zdecydowana na electroluxa EOB53003X + płyta gazowa.

Nie mam wybranej lodówki oraz okapu :-(

Lodówka ma być wolno stojąca, srebrna. maksymalnie wysoka na 160 cm z dolnym zamrażalnikiem. Możecie coś polecić??

Jeśli chodzi o okap to cały ma być z inoxu, szer. 60 cm a przede wszystkim cichy i wydajny.

Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczna:-)

Pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • Gość: mieszko I Re: Sprzęt AGD IP: 94.75.121.* 22.01.10, 21:05
        ?
      • pelcia_13 Re: Sprzęt AGD 02.02.10, 23:15
        Witam Cię

Myślę, że piekarnik to dobry wybór, też mam piekarnik tej marki i jest ok, nie jest zbytnio przeładowany funkcjami, ale spełnia swoje zadanie.
        Pralkę mam marki BOSCH, jest trochę większa nie wiem czy mają o takich wymiarach, których potrzebujesz.

Mogę Ci też polecić okap kuchenny kominowy GLOBALO.
        Wybrałam model dość prosty, ale zarazem bardzo elegancki i nowoczesny: MAGNERI 90. Pasuje do pozostałego sprzętu w kuchni. Jest przede wszystkim cichy, mam kuchnię połączoną z salonem, więc ma to dla mnie duże znaczenie. Łatwo go utrzymać w czystości. Dobrze pochłania, ogólnie jestem zadowolona. Nie było żadnych problemów wysyłką, przyjechał naprawdę solidnie zapakowany, w porównaniu do innego sprzętu, który również zamawiałam przez Internet.

Poszukuję jeszcze dobrego niedrogiego ekspresu do kawy, może masz jakieś doświadczenie w tej kwestii??:)

Pozdrawiam gorąco.
        • kali-na27 Re: Sprzęt AGD 03.02.10, 22:57
          Hej!
          Kupiłam już piekarnik i płytę :)
          Pralka musi być maksymalnie do 45 cm inna nie wejdzie, tzn. wejdzie ale zajmie większą część wolnej przestrzeni :/

Nadal nie mam lodówki...

Co do okapu, to mnie zainteresowałaś - nawet bardzo, poszperałam w necie i trafiłam na filmik na youtubie z tym okapem w roli głównej - robi wrażenie - zwłaszcza ta blacha, którą zasysa na trzecim biegu, design odpowiada mi jak najbardziej tylko trochę za drogi dla mnie. Sprawdziłam całą ofertę Globalo i widzę że jest podobny okap Nomina 60.2 MAX - parametry mają takie same więc pewnie tylko wyglądem się różnią. Czy ktoś jeszcze jest posiadaczem okapu marki GLOBALO?? Proszę o opinie.
          • Gość: Bary Re: Sprzęt AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 13:47
            Hejka,
            Ja ostatnio kupiłem fajną lodówkę Samsung RL34EGPS,
            www.2bis.pl/go/_info/?id=3645&partner_id=25252525&code=b965da1e366cf8a6a16fea97420cd885
            • pojemność 286
            • pojemność zamrażarki 85 l; chłodziarki 201 l
            • Bezszronowa (No Frost)
            • System Multi-Flow, funkcje szybkiego chłodzenia/mrożenia
            • design spójny z linią Core
            • zewnętrzny wyświetlacz LED na drzwiach chłodziarki
            • elektroniczne sterowanie + regulacja
            • szklane półki o konstr zapobiegającej rozlaniu się płynu
            • duża szuflada na warzywa i owoce
            • 3 szuflady w zamrażarce
            • fukcja Vacation (wyłączanie chłodziarki)
            • pobór energii 0,94 KWh/24h; hałasu 43 DB(a)
            • klasa efektywności energetycznej A
            • alarm otwartych drzwi (2 min)
            • możliwość przekładania drzwi

Cena jaką zapłaciłem to 1259 zł w sklepie media-expert (akurat była w
            wyprzedaży)- jestem z niej jak na razie zadowolony.

Co do okapu to wybór padł właśnie na GLOBALO. Bardzo podobał mi się ten okap
            NOMINA 60.2 MAX ma tak samo jak lodówka niebieski wyświetlacz lecz był to
            ostatni zakup do kuchni i niestety nie wyrobiłbym się finansowo.
            zakupiłem identyczny kształtem okap GLOBALO PIANI 60.2 MAX:
            www.globalo.com.pl/2/1/221/50
            w sklepie internetowym producenta www.okapykuchenne.pl
            Z okapu jestem bardzo zadowolony, pięknie się komponuje z meblami, jest cichy i
            zupełnie wystarcza do mojej 11sto metrowej kuchni - żadne opary i zapachy nie
            wydostają się do salonu.

Pozdrawiam
            • kali-na27 Re: Sprzęt AGD 09.02.10, 14:56
              Hej!
              Dzięki za podpowiedź z tą lodówką - ładna i designem pasowałaby mi do reszty sprzętu w kuchni, jednak martwią mnie te opinie w necie, że jest trochę głośna i awaryjna :( więc jeszcze się nad nią zastanowię, ewentualnie może ktoś poleci coś alternatywnego?

Co do pralki to mam klika typów:
              Electrolux-EWS12470W
              SAMSUNG-WF8500NMW ta ma mniejsze zużycie wody...
              Bosch WLX 20362 PL

Czy ktoś może użytkuje te moedele?

Na okap już się zdecydowałam, wybór padł oczywiście na Nomina 60.2 MAX.

Ja zamontuje to podzielę się swoimi spostrzeżeniami :)
        • pelcia_13 Re: Sprzęt AGD 09.02.10, 22:03
          Hej

Jeśli chodzi o pralkę polecam BOSCH zdecydowanie. Tzn. nie wiem jak to wygląda w przypadku innych marek ale chyba pół mojej rodziny na boscha i wszyscy są zadowoleni jak na razie. Ja mam taką Bosch Maxx 6 WAE 20160 P i nie żałuję wyboru.

Wracając jeszcze do okapu to polecam ci dobry środek czyszczący, jest naprawdę super, jeśli piekarnik i płytę też masz stalową to przyda ci się na pewno: www.okapykuchenne.pl/spray_berner-p10.html

Wystarczy mięciutka szmatka, trochę spray’u i już wszystko wygląda super, nie ma smug, naprawdę polecam.
          • nawalonych7krasnali Re: Sprzęt AGD 10.02.10, 13:17
            No z utrzymaniem tych stalowych powierzchni to będziesz mieć trochę roboty, ale
            przynajmniej nie będziesz się nudzić...
            • pelcia_13 Re: Sprzęt AGD 14.02.10, 12:17
              Hejka
              Ale za to jaki efekt! Oczywiście nic za darmo trzeba się napracować ale stal w kuchni wygląda świetnie a jeśli urządzenie jest ładne to trzeba go eksponować zwłaszcza, że troszeczkę kosztowało:)No i dbać o niego.
          • kali-na27 Re: Sprzęt AGD 10.02.10, 21:57
            Hej!
            Dzięki za podpowiedź z tym środkiem, jest tego tyle na rynku, że ciężko od razu kupić coś fajnego, także pewnie kupie - przyda się do czyszczenia pozostałego sprzętu:)

Cyba zdecyduję na bosha, ma małe zużycie wody :)

Tylko co z tą lodówką - nadal nie mam pomysłu - może ktoś z was??
            • pelcia_13 Re: Sprzęt AGD 14.02.10, 12:22
              Jasne, ze się przyda do innego sprzętu, może i nie jest zbyt tani ten środek ale wystarcza na bardzo długo i masz pewność, że nie zniszczysz sobie stali. Zobaczysz, ze jak nim wyczyścisz nim ten Twój piękny okap i płytę to nabiorą głębokiego koloru. Tylko pamiętaj, czyść wzdłuż szlifów.
      • Gość: zosia33 Re: Sprzęt AGD IP: *.159.6.82.static.crowley.pl 15.02.10, 14:50
        nie wiem czy Ci się to przyda ale na dom.pl widzialam ostatnio ze tematem
        miesiaca dylo AGD. Oni tam fajne te arykuly maja - moze cos Ci sie przyda
        • kali-na27 Re: Sprzęt AGD 17.02.10, 19:33
          Hejka, dzięki za info z tym serwisem - na pewno zajrzę.
          słyszałam że pralki firmy Candy są dobre? To prawda?
          znalazłam taki model www.ceneo.pl/1503626s
          bardzo by mi odpowiadał ze względu na swoją małą głębokość a mianowicie tylko 33 cm i jaka ładowność - 5 kg !!!
          Proszę o opinie innych użytkowników.
          • Gość: Daria Re: Sprzęt AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 12:13
            Faktycznie bardzo płytka ta pralka, 33cm to naprawdę nie wiele. Co do marki to
            myślę że nie powinnaś mieć obaw.
            Sprawdzałem serwis tej firmy jest bardzo dobrze rozwinięty w całej polsce
          • pelcia_13 Re: Sprzęt AGD 14.03.10, 12:42
            No pralka jest malutka ale jeśli nie możesz mieć większej no to firma jest chyba
            ok. Candy to dość znana firma, nie mam nic z ich sprzętu ale słyszałam że jest
            dobra. Moja ciotka ma coś Candy tylko nie pralkę i jest zadowolona.
      • dorota.k2 Re: Sprzęt AGD 16.03.10, 18:42
        pralkę polecam Ci LG z napędem Direct Drive, czyli bardzo ciche i bezawaryjne
        silniki (10 lat gwarancji), wersja slim ma 6 kg wsadu przy 44 cm głębokości...
        lodówka również LG, inox z powłoką titanium, na której nie widać nawet odcisków
        palców ;)
        • cyrkonia11 Re: Sprzęt AGD 16.03.10, 21:00
          Jeśli chodzi o pralki LG z napędem Direct Drive to wydaje się to super sprawa.
          one są tak ciche że osobiście byłam w szoku jak zobaczyłam model wystawiony w
          media. Napędy muszą być bezawaryjne skoro LG daje aż tyle lat gwarancji.
          • dorota.k2 Re: Sprzęt AGD 18.03.10, 11:26
            w tym napędzie nie ma sie właściwie co zepsuć, jest dobrze pomyślany i
            ograniczony do minimum...
            a o jakim modelu mówisz?
            • cyrkonia11 Re: Sprzęt AGD 18.03.10, 17:11
              Ja akurat przyglądałam się pralko-suszarce LG Slim, model WD-12330CDP.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka