Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do P. bebiaka

27.02.04, 18:45
    prosze mi poradzic czy istnieje mozliwosc zaskarzenia wyceny mieszkania przez
    bieglego. Biegly wycenil mieszkanie na wiecej niz takie same na rynku. Chodzi
    tu o splate po rozwodzie.
    1. cxy mozna podwazyc taka wycene i jak?
    2. czy sad bierze pod uwage inne okolicznosci, np remonty usprawnienia ; fakt
    ze druga osoba posiada i posiadala mieszkanie (tzn najpierw ojciec utrzymywal
    kochanke na odleglosc, potem mieszkal u kochanki potem sie z nia ozenil
    3. czy bierze pod uwage mozliwosci finansowe osoby ktora zostala w
    mieszkaniu - mama jest emerytka

bede wdzieczna za odpowiedz
    Obserwuj wątek
      • elaz2 Przepraszam: mialo byc do P. Bebiak 27.02.04, 18:54
        2 gafy w jednym :-((
      • bebiak Re: Podział majątku po rozwodzie 27.02.04, 22:38
        Cześć, nie umiem Ci Elaz odpowiedzieć: nie zajmuje się zupełnie sprawami
        sądowymi i nie znam przepisów odnośnie procedury sądowej jak też nie mam
        jakiejkolwiek praktyki w tym zakresie (nie wiem czym się sąd kieruje i co dla
        niego istotne). Natomiast odnośnie wyceny wydaje mi się (ale tylko mi się
        wydaje), że można sporządzić drugą a sąd winien wziąć pod uwagę wszystkie
        przedłożone mu dokumenty. Nic więcej nie umiem Ci napisać, a staram się nie
        wypowiadać jak się na czymś nie znam (gorsza informacja zła od żadnej i myślę,
        że sie ze mną zgadzasz). Zdecydowanie powinien wypowiedzieć Ci się w tej
        sprawie jakiś adwokat. Pozdrawiam Cię serdecznie. B.
        • elaz2 dzieki 29.02.04, 14:13
          w idealnych okolicznosciach, pewno adwokat bylby istotnie najlepszy, ale ten co
          jest to "noga"
          a nikt inny nie chcia wejsc na jego miejsce, bo jakto koledze psuc interes
          (doslownie)
          Porady jednorazowe nic nie daja, bo adwokat cytuje kodeks, a tu chodzi o jego
          interpretacje (czytac sama umiem, he, he)
          sa miejsca gdzie studenci prawa udzielaja porad - ale to jest zamkniete dla nas
          bo mama ma (lub miala) adwokata

i tak kolko sie zamyka

ela

PS moze ktos sie jeszcze wypowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka